Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 943 345
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 2 745
Да прочетох я тази статия наистина е важна. Ох не знам, може и да няма рязко движение в епидемията. Реално ние си говорихме и в темата, че не всички смъртни случаи влизат в статистиката, но едно е да си го говорим че е така а пък друго е да бъде официално потвърдено че е така. На това явно се дължи това необяснимо рязко движение в статистиката за починалите, но това рязко увеличение със 150% в починалите  регистрирани днес, включва всички досега подобни случаи или са само на починали днес на които не е официализирано заболяването. Дано да е първото и просто днес беше коригирана статистиката т.е. утре да очакваме отново около 97 починали, да бъдат отразени в нея колкото бяха вчера, дай Боже да са много по малко но за съжаление има незаобиколими на този етап реалности. Надявам се да е така и това обяснява необяснимото рязко движение в досегашното нормално развитие на епидемията след него тя ще продължи да се развива нормално. Ако нещо изобщо в цялата ситуация може да се нарече нормално.

Последна редакция: чт, 13 фев 2020, 04:46 от Анонимен

# 2 746
Други държави предлагали ли ли са да изпратят лекари в Китай, има ли конкретно инфо.

# 2 747
Нови 44 случая потвърдени на кораба Даймънт Принцес. 218 вече към днешна дата. Има изтекли публикации на екипажа, че не смогват да обслужват каютите, защото всички са заразени.
На ден се тествали по 300 човека само.
Това как си го обяснявате на кораба? Т.е. как плъзва заразата ако приемем теорията за химическото натравяне над Ухан и конспирациите за оттърване от застаряващото население?

# 2 748
Това за застаряващото население дори не ми минава през ума. Нали се виждат клипчетата от болиците, младите хора не са по-малко. Че и деца.
И на кораба много.Няколко часа успокоение снощи само и тези ужасяващи цифри!

# 2 749
  • Germany
За мен промяната в данните е заради посещението на СЗО на място. Натиснаха ги явно да докладват реалните цифри... И на фона на тези цифри ми звучат още по абсурдно твърденията на германците, че болестта протичала по леко от грип. Всички немски пациенти били много добре, но няма един изписан. Информация за 2те деца, които са в друга болница няма.
Теорията с умишленото зразяване и тровене на населението ми е абсурдна. Икономиката на Китай е пред колапс и няма как това да е умишлено, последиците ще са сериозни и за тях и за целият свят. Замърсяването на въздуха, което е факт от много време там, със сигурност утежнява положението на болните. Дизенфектирането с всякакви препарати и носенето на маски, докато не можеш да дишаш също. Но, това не е нарочно, а просто защото няма какво друго да направят...

# 2 750
  • Варна
Благодаря на PURE , за постнатите материали за новия вид статистика, това обяснява според мен големия брой новоприбавени случаи. Иначе, статистиката би била много стряскаща. Явно не могат да смогнат да правят тестове на всички заподозрени болни и затова , който има който и да е от признаците, го вкарват в статистиката - и така нараства броят и при новите болни и при починалите. Проследяването на статистиката през следващата една седмица ще е показателно , ако  цифрите пак тръгнат надолу. Другото , което прави впечатление , че смъртните случаи са основно в Ухан и Хубей. И аз почвам да мисля, че нещо са изтървали от лабораторията там и затова най- засегнатите са там. Смъртните случаи извън Хубей, са сравнително поносимо число. Интересно за мен, е как се движат критичните случаи, ако развитието на вируса е в рамките на 2-3 седмици , то може да се проследи колко са смъртните случаи и колко са оздравелите от дадена дата  - и след 2 до 3 седмици след това, ако броя на новозаразените е почти постоянно число.
Случаите, на кораба край Япония показва, колко силно заразен е вируса в затворена среда . Ако някой има инфо , колко теста са направени и колко от тях са положителни - ще може да се изчисли процента на заразяване до момента / не ми се търси сега /. В последствие във времето , като се проследят смъртните случаи , може да се направи и някакъв извод , каква е смъртността , когато пациентите не са в Ухан.
За серния диоксид, сетих се ,че сяра се ползва за лечение на краста . Доколкото знам сред симптомите на вируса не са включени кожни проблеми. Иначе , дезинфекция се извършва предимно с хлорни съединения.
За случая в Лондон, срещам съобщения , че китайката е пристигнала в Лондон през уикенда, което означава ,че ги пускат все още пускат китайците да щъкат насам - натам. Продължавам да смятам, че е по-добре да се спре пристигането на китайци в Европа поне за месец. На китайци, с европейско гражданство, да се налага поне дву седмична карантина, както и на останалите от други раси, пристигащи от райони в Югоизточна Азия, като Китай, Сингапур и Тайланд.

А, да , начина на разпространението на вируса  в Ухан и провинция, наистина прилича на разпространение чумна епидемия. Също и при заразяването на хората на кораба , страшно висок процент. Не казвам ,че е чума, просто разпространението от човек на човек е мълниеносно , като при чумата.

Последна редакция: чт, 13 фев 2020, 08:25 от Сребърна паричка

# 2 751
Коментарът е от Reddit, по-късно ще потърся линк към източника.

"A good explanation from MNI:

Hubei added 14840 new cases of coronavirus today.

For  context, Hubei has been changing its reporting method in the past few  days (not just today). First, it moved suspected cases to a new category  called "clinical diagnosed cases", which led to almost 10k decline in  suspected cases in Hubei. The number of clinical diagnosed cases were  not reported until yesterday (we added that number back to suspected  cases to show the overall trend). Today, it is decided that clinical  diagnosed cases should be classified as confirmed cases.

What are the different categories:

Suspected cases definition are different in/outside Hubei province:

Outside Hubei:

1. from Hubei or have record of contacting people from Hubei or/and
2. fever
3. white cell comes down
4. shade in the lung in CT or X-ray

==> this is defined as suspected cases

==> after two positive tests of the virus

==> it becomes confirmed case

Inside Hubei: if the patient meets 1), 2) and 3)

==> suspected cases.

If the patient also has 4)

==> clinical diagnosed cases.

==> after two positive tests of the virus

==> it becomes confirmed case

What Hubei did are

1. to expand suspected cases to monitor more patients
2. to now include clinical diagnosed cases as confirmed cases.

There  has been one off adjustment to death as well, i.e. 135 death reported  under clinical diagnosed cases. These were deaths in the last 4 days  that didn't have time to test."

Добро обяснение от MNI.
Провинция Хубей днес добави 14840 нови случая.

За яснота, Хубей промени начина на съобщаване на случаите от няколко дена( не просто днес).
Първо премести "подозираните" в нова категория "клинично проявени случаи", което доведе до спад в подозираните случаи с близо 10000 души.
Случаите в категорията "клинично проявени" не бяха  обявени официално до вчера.
От днес е решено "клинично проявените" да бъдат приемани за доказани.

Във и извън Хубей критериите за подозирани са различни.

Извън Хубей:

1.От Хубей, или със връзка с някой дошъл оттам, и/или
2.температура;
3. спад на белите кръвни телца;
4. сянка на скенера  на белите дробове.( Знак за пневмония).

==>Това е в категория "подозиран случай".
==> След два положителни теста
==> Минава в "доказани"

Във Хубей:
Ако отговаря на 1,2, и 3
==> Подозиран
==> След два положителни теста
==> Минава в Доказани.

Това означава, че Хубей:
1. Разшири подозираните случаи, за да наблюдава повече хора.
2. Сега включва клинично проявени случаи към доказаните.

Също така има промяна в броя на смъртните случаи, т.е. добавени са 135 души от категория клинично доказани случаи. Това са случаи от последните 4 дни, които не е имало време да бъдат тествани.

И аз мисля, че посещението на СЗО е причината. Опитват се да замажат колко всъщност лъжат досега.
135 случай за 4 дни, а предишните дни?
В един линк по назад пише в статията, че за  всички подозирани т.е. без тест, са ги карали да пишат друга диагноза.
Колко ли хора ще останат починали от
Остра пневмония, сърдечна недостатъчност или каквото и да е друго.
И тези случаи няма да влезнат в статистика, което ще даде грешни данни.
Проклети комунисти! Вече почвам да се вбесявам.

# 2 752
Няма изненада в новите цифри според мен. Преди ревизирането на методиката за събиране на данни, броят на заразените по-скоро показваше възможността за установяването, а не реалния им брой. Предвид огромното население на Китай, реално болните може да са много повече от последно обявените.

Мен повече ме интересува състоянието на болните извън Китай. В Германия са вече 16 човека, а уж всички са добре или поне така казват тези, които съобщават новините.

# 2 753
  • Варна
Да, всичко е заради времеемката и трудна диагностика и бавните тестове. На всичкото отгоре клиничната картина при заразените се развива в доста дълъг период от време - 14-20 дни . То, се подозираше ,че смъртните случаи и заразените са много повече, от обявените.

# 2 754
  • Street of Dreams
Изобщо не съм шокирана от новите цифри - единственото, което ме изненадва е обявяването им. Повечето тук знаем, че цифрите силно се занижаваха и че нито е желано, нито е възможно да се обявят истинските числа.

# 2 755
Данните за круиза
Вчера бяха 174 заразени от 492 тествани.
От днес информацията е за нови 44 от 59 тествани. Това прави 551 тествани и 218 заразени.
39,56%
Вчера беше 35,37.

# 2 756
  • София
Новите цифри не са шокиращи, защото поради една или друга причина се опитват да достигнат до истинските стойности. Уви, не се вижда овладяване на ситуацията.

Не помня кой каза, че икономиката на Китай щяла да се възстанови за няколко месеца... Май наистина той/тя не разбира какви мащабни, огромни последици ще има всичко това върху икономиката на тази държава и целия регион.

# 2 757
  • София
Анкара. Нов бърз тест за диагностика на коронавируса е създаден в Турция, заяви турският министър на здравеопазването Фахреттин Коджа, предава РИА Новости.

„Нашите специалисти успяха да създадат бърз тест за диагностика на коронавируса. Скоростта на получаване на резултатите е намалена почти четири пъти в сравнение с обикновените тестове и отнема от 90 до 120 минути“, заяви министърът по телевизионния канал Haberturk.

Той съобщи, че новият тест вече се използва в клиниките в страната.

За сметка на това, американците предупредиха, че техните тестове не показват с точност и имат сериозни недостатъци. Продадени са на 36 държави. Няма списък на кои....

# 2 758
  • Варна
Новите цифри не са шокиращи, защото поради една или друга причина се опитват да достигнат до истинските стойности. Уви, не се вижда овладяване на ситуацията.

Не помня кой каза, че икономиката на Китай щяла да се възстанови за няколко месеца... Май наистина той/тя не разбира какви мащабни, огромни последици ще има всичко това върху икономиката на тази държава и целия регион.
Не само в техния регион,но и в целия свят. Но и аз мисля че ще се възстановят бързо. Наистина имат свръх много хора. Познат, който живее там ми е казвал, че работа, която може да свършат за един ден един човек и една машина се възлага на 15 човека. Просто трябва да им намерят да вършат нещо- такава е държавната политика, трябва да намерят на всеки препитание.

# 2 759
MWC  (Mobile World Congress )Barcelona 2020 е отменен и няма да се проведе тази година.
Новината е от вчера следобяд и идва малко след отказа на Дойче Телеком да присъства.

Общи условия

Активация на акаунт