Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 943 225
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 2 865
Там спират даже пощенските пратки, ние тука се хилим като репи.

# 2 866
  • Street of Dreams
Само аз ли не виждам никакъв смисъл да се спират полетите от 17-ти февруари??

# 2 867
Там спират даже пощенските пратки, ние тука се хилим като репи.
Просто няма самолети пътуващи до китай и не могат да поемат обема от пратките

# 2 868
  • тук-там

Е, как не виждаш... Малко, по малко изолират Китай. Дали заради вирус или нещо друго....

# 2 869
Не знам къде е тук и там, но вчера в мол във Франкфурт чаках мъжът ми да излезе от тоалетна и чакайки разбрах, че съм се озовала пред бюро за връщане на ДДС за покупки, които се изнасят от ЕС и в същото време за доставки в Китай. Имаше към 20 китаеца и някои кашляха. Хукнах като луда между едни куфари към ескалаторите и мъжът ми каза, че може би съм откачила. После се загледах и видях, че навсякъде е пълно с туристи с дръпнато очи и никой не подлудява като ги види, даже маски нямаше. Май ще спра да чета.

# 2 870
Аз друго си мисля - в Токио лятото е олимпиадата. Те не смята да я отменят. Едва ли хората ще тръгнат да пътуват веднага. На човечеството ще му трябва поне година за да се съвземе.

Целия тоя шум с кораба акустирал на Японски бряг, как ли се отразява финансово на застрахователните компании...? От Даймънд Принцес са предложили 100% връщане на разходите по круиза, плюс целите разноски по лечение и ваучер за нов круиз по желание. Значи поемат премерен риск от огромни загуби, но кой ли му пука в тоя момент.

# 2 871
  • Street of Dreams

Е, как не виждаш... Малко, по малко изолират Китай. Дали заради вирус или нещо друго....

Ми...точно за вирус няма никакъв смисъл...

Кадри от Marine Corps Air Station Miramar в Сан Диего. Става дума за медицинското направление, където хората, евакуирани от Ухан, са в карантина.

Какво точно става, не е ясно.
https://twitter.com/ArtieNBCSD/status/1228024768735039488

# 2 872
Кадри от Marine Corps Air Station Miramar в Сан Диего. Става дума за медицинското направление, където хората, евакуирани от Ухан, са в карантина.

Какво точно става, не е ясно.
https://twitter.com/ArtieNBCSD/status/1228024768735039488
Евакуираните граждани на САЩ са в 3 военни бази, в СА,Небраска и в Тексас. От днес официално е и 15-я заболял от групата в Тексас.

# 2 873
  • Street of Dreams
San Diego, CA.

# 2 874
А аз се чудя защо трябва да ползват компютърен томограф. Нали това беше скенера? Масово в клиповете, лекарите разглеждат такива снимки.  Това е по-скъпо и по-облъчващо за пациента изследване.
Не става ли с нормална рентгенова снимка?!
Изглежда има някакви специфики за този вид пневмония, които се виждат на скенера. Не се сещам за друго обяснение.

Последна редакция: чт, 13 фев 2020, 23:23 от Diorela

# 2 875
Има ли някъде webcam online от Ухан? Всичко, което намирам е записи.

# 2 876
  • Варна
Пандемия няма. Не е доказано, че умрелите са от вируса. Много хронично болни имат слаб имунитет и са в рискова група. Сега е пика на хипохондриците. 30г. невротик докара майка си до успокоителни с мрачни хипотези. На пристанището във Варна пристигнал кораб с китайски стоки. Според него, никой не проверил усмихнатия екипаж. Едва ли не цял град сме под угрозата на смъртта. Мисля, че самите китайци имат най-голям интерес да ограничат разпространението на вируса. Не съм убедена и дали не е намесена икономическа, медийна манипулация.

Последна редакция: чт, 13 фев 2020, 23:41 от Viviana91

# 2 877
https://www.google.ca/amp/s/beta.ctvnews.ca/local/toronto/2020/2 … 13/1_4810253.html
Интересно е, че младият заразен/а вече се е излекувал, а семейството, което се разболя първо все още дава позитивни резултати на теста. И двамата са в дома си, все още под крантина, въпреки че са вече ‘клинично здрави’. Става въпрос за Канада, провинция Онтарио.

# 2 878
Нали казаха, че тестовете не са 100% сигурни.

# 2 879
Така е, обаче и двамата.

Общи условия

Активация на акаунт