Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 273
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Днес малко поговорих с колежка китайка. Каза, че положението е много сериозно, тя не е близо до Ухан, в друга провинция е, но и при тях всички стоят по домовете си. Забранено е напускането на населеното място, като цяло само полиция и медицински лица са по улиците. Имало недостиг на маски. Реалният брой заразени според местните е много по-висок от обявения.
Допълвам - според нея много китайци ядат змии, прилепи и други диви животни, така че е реална хипотезата, че вирусът е преминал от животно към човек.

# 301
Явно на различните места в Китай е различно. Според заплахата и как са я преценили местните власти.
Но видеоматериалът от Ухан в новинарските емисии, е доста показателен. Както и бг студентка, коя е там, каза, че не било толкова страшно, но тя излиза само 2 пъти дневно - да вземе храната, оставена пред блока.
За да се въведат такива мерки, явно не е шега и имаме право да се паникьосваме, макар, че не е полезно.
 Аз съм от хората с хронични заболявания и се страхувам в момента и от гриповете, които са сега у нас. Всяка инфекция ме сваля за много дълго време, трудно се възстановявам дори от обикновена настинка.  И всичко започна с един класически грип, който карах в къщи, на легло, без да отида на лекар, защото си казвах, вирус е, организмът ще се справи. Но такива усложнения ми натресе, че няколко години се влача по болници и лекари.  Така че, не ми говорете да не се паникьосвам.

Все пак, положението ще се овладее някой ден, но колко хора ще си отидат до тогава, не е ясно. Подобна беше ситуацията и с птичия грип, със свинския грип, който в момента е един от щамовете, вихрещи се у нас.

Oryon, айде по-лекичко с НК. Къде я квалифицира тази паника? Или почна да четеш НК като Гешев с/у Радев...

Последна редакция: ср, 29 яну 2020, 14:43 от Diorela

# 302
Реалният брой заразени според местните е много по-висок от обявения.

Обявеният брой заразени все пак е само на потвърдени случаи на този вирус. Четох, че от 24 януари има 9 болници, които имат пълномощия да потвърждават плюс Центъра за контрол на заболяванията в Ухан. Т.е. увеличаването на броя на потвърдените случаи до голяма степен зависи от дебита на болниците и бързината на изследване, а и нищо чудно първо да изследват по-тежките случаи, независимо от това дали в крайна сметка се оказва този вирус или друг, а по-леките да остават назад на опашката, дори да се окажат именно с този вирус. Това също ще влияе на обявената крайна цифра спрямо реалната.

# 303
Русия към момента взима най адекватни мерки за превенция, шапка и свалям..
Тази статистика е на база заболяемост, потвърдени случаи, първо се взимат под внимание хора със симптоми до 80,90% сходни с вируса, останалите на последващ етап, под карантина разбира се. Никоя държава няма ресурс да изследва всеки с висока температура.

# 304
Две българки под наблюдение в болница със съмнение за коронавирус

Две българки, които са се завърнали от Тайланд и Китай, са приети в болници и са под наблюдение за коронавирус. Това съобщи здравният министър Кирил Ананиев на извънреден брифинг, цитиран от DarikNews.bg Първата, която се е върнала от Тайланд, е в болницата в Добрич, а другата – пристигнала от Китай е в столично болнично заведение. Българките ще бъдат там в следващите 10-14 дни и ще бъдат следени, дали няма да покажат симптоми на опасната инфекция. Здравният министър съобщи още, че при българина, завърнал се от Пекин, който беше приет във ВМА, не е показал симптоми на коронавирус.

https://nova.bg/news/view/2020/01/29/276301/%D0%B4%D0%B2%D0%B5-% … 1%80%D1%83%D1%81/

# 305
Русия към момента взима най адекватни мерки за превенция, шапка и свалям..
Тази статистика е на база заболяемост, потвърдени случаи, първо се взимат под внимание хора със симптоми до 80,90% сходни с вируса, останалите на последващ етап, под карантина разбира се. Никоя държава няма ресурс да изследва всеки с висока температура.
Какви?

# 306
  • Sofia
Цитат
Passengers coming from China are being directed to separate exit gates and those detected with a fever of more than 38 degrees Celsius are being sent to special quarantine units for treatment. A private airline company also canceled its flights between Wuhan and Istanbul last week.

Ето какво правят в Турция за да ограничат и евентуално предотвратят разпространението на вируса там. Има група от 12 души - 10 китайци и двама явно ръководители, които са със симптоми и поставени под карантина. Не ми се мисли, ако плъзне там върусът. Разград си е един турски вилает, а нашите лекари няма да разпознаят коронавируса дори и да ги цапардоса по челото. За тях всичко е настинка.

ТОВА СА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ.
Ама пълни. Вчера от Тайван се върна моя позната - ТАЙВАНКА. НИКЪДЕ НЕ СА Я ПРОВЕРИЛИ - НИ  В ТУРЦИЯ, НИ В БЪЛГАРИЯ. За там на излитане също не спомена нищо, но изрично подчерта, че там и тук никой нищо не й е казал, питал, направил.

# 307
Ха, да ни е честито.....Cold SweatHeartSunglasses

# 308
Цитат
Българин в Ухан: В първите дни имаше трупове по улиците (ВИДЕО+СНИМКИ)
https://nova.bg/news/view/2020/01/29/276280/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D … 0%BC%D0%BA%D0%B8/

ПС Някой разбра ли кога са влезли в България тези 2 българки?

# 309
Относно Русия, до 2- 3 седмици ще стане ясно, когато е пикът на вируса

# 310
От Добрич съм.
Току-що прочетох за тази жена, която се е върнала от Тайланд и е настанена в болницата в Добрич.
Просто недоумявам....

Наистина кога са се върнали тия хора от Китай и Тайланд?

# 311
# 312
Казахстан - поредната държава, която прекъсва всички транспортни връзки с Китай. Полети, автобуси, влакове, всичко.

https://www.reuters.com/article/us-china-health-kazakhstan/kazak … rus-idUSKBN1ZS178

Аз се чудя защо България все още не е направила същото.

# 313
Не очаквайте някой да съобщава кога се прибират българи от Китай или близки държави. Говорят само за тия, които са в Ухан, защото те са потенциални носители на заразата. Не че другите не са, но за тази възможност просто не се говори.

Диорела, нищо не се знае за готовността на човешкия организъм да се справи с потенциалните заплахи. Аз също съм хронично болна. Нашите тела са свикнали непрекъснато да бъдат под стрес и напрежение заради болестите, които влачим. Те са винаги в готовност и може да се окажат по-корави пред зараза, отколкото здравият, но отпуснат организъм.
Скрит текст:
За себе си съм решила, ако започне да навлиза масово заразата в Европа, спирам имуносупресията. Имунитетът ми да не бъде потиснат и да е готов да се бори, ако се наложи. Не си спомням дали ти беше на супресия, може да обмислиш също въпроса, ако си на такава терапия.

Чух, че Русия затворила границата с Китай и вече не допуска самолети от Китай да кацат при тях. Чудя се защо ЕС още се ослушва. Диктаторските режими в такива моменти са безценни. Кимчо отдавна рече, никой вече няма да влиза в Северна Корея, докато това не отмине. Те ще се отърват.

Бочко няма да затвори летищата и границите, докато не му наредят. Някой още си мисли, че решенията се вземат тук, така ли?

# 314
Въпросът е защо едната жена е в болница в Добрич, не в София. С какво е пътувала, с какво е била предпазена, след като се връща от зона с висока заболяемост. На тези наши хора майтап им се струва. Колко пъти се тръби, че вируса е заразен, без изразени симптоми...

Общи условия

Активация на акаунт