Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 441
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 3 390
Пише, че иранците са били на поклонение в свещения град Кум, което си е близо до Техеран.  Не се знае те къде са се заразили, но като знаем какви тълпи се събират на такива места, със сигурност са заразили още много. А това означава, че в Иран ще се очаква ново огнище, а може би и не само в Иран, а и другите поклоннически държави.
Дори си мисля, че е много вероятно огнищата  вече да са се развили, но да няма информация, защото не ги изследват.
А там забравете за китайските мерки.

А ние може да очакваме нова вълна от "здравни" мигранти, бягащи в Европа от заразата.
Дано да съм лош пророк.

https://www.24chasa.bg/novini/article/8207574

# 3 391
Превеждам цитат от стената на моя фейсбук приятелка в Минесота, която твърди, че е болна от коронавируса:

"Вторият ден с коронавируса определено не е толкова лош, колкото беше първият, ако си почиваш, както направих аз.
Имах тежка нощ. Коронавирусът причинява втрисане и горещи вълни, от които почти не можех да стоя на едно място.
Кихам много, но кашлям по-малко, отколкото беше при H1N1, например - той те кара да кашляш в продължение на дни.
Тъй като имам интезивно втрисане от високата температура и горещи вълни, мога да разбера защо коронавирусът може да бъде смъртоносен за млади и стари, но не кой знае колко повече от обикновен грип.
Много е неприятно да живея с коронавирус. Не си представям как болна ще изляза от вкъщи днес."

Последното изречение малко ме стресна.

# 3 392
  • София
Less, малко ми звучи тази жена като човек, който се прави на интересен и търси внимание. Дано наистина да е така, а не да е болна и да го разнася

# 3 393
Малко?
Доказано болна ли е?

# 3 394
  • I want it all and I want it now.
Някой си проси внимание. 😢 За сьжаление и аз смятам, че няма как да не  стигне и при нас. В Германия  на летището си минаваш свободно. Само бьлгарите бяхме с маски.

# 3 395
Малко?
Доказано болна ли е?
Никаква идея, така твърди. Не схващам за какво излизане става дума, ако наистина е болна.

# 3 396
Цитат
Пише, че иранците са били на поклонение в свещения град Кум, което си е близо до Техеран.  Не се знае те къде са се заразили, но като знаем какви тълпи се събират на такива места, със сигурност са заразили още много. А това означава, че в Иран ще се очаква ново огнище
А били ли са в Китай, то вероятно щом не се знае откъде са се заразили значи най вероятно не са били и ако не са били това е много, много притеснително за Иран. Това означава че вече там има огнище а няма тепърва да се създава и реално това може да се превърне в новият Китай щом има вече 2-ма починали и изглежда нищо не се знае. За да има вече 2 смъртни случая означава че там вече има минимум 100 болни и нагоре и никой нищо не знае....... Това ми излгежда като вече детонирана биологична бомба в Иран.

# 3 397
Как да има 10 раси в Азия, като всъщност са 4-5!? Става въпрос, че ние и иранците сме от една и съща раса- европеидна(кавказка) и явно не сме защитени, колкото си мислехме.

Аз не знам колко са просто казвам, че и 10 раси да са, понятието азиатец не значи раса. Иначе това с азиатския генотип, напрактика само би забавило заразяването извън Азия. Каквито и гени да имаме, белите дробове и клетките в тях няма как да са по-различни при други раси. Единствено рецепторите АСЕ2, но при една евентуална епидемия, няма много значение колко са ти рецепторите, шанса да се закачи и на твойте е мн голям. Така че пушач,непушач, азиатец, американец, няма значение според мен за тоя вирус, начина му на действие е еднакъв за всички.

# 3 398
Less, на твое място бих я питала, от къде знае, че е точно коронавирус. Според мен, ако е доказано, никой няма да я остави да се кипри  и самолекува в къщи.
Тази някаква перка.

# 3 399
Иранците са бели като раса. Прост гугъл показва. Това че са в Азия да ги смятаме за азиатци, е все едно хората от жълтата раса в Европа да ги смятаме за европейци.

В една-единствена статия има малко по-различна информация, не знам, дали е истина, никой не я потвърждава или цитира.
https://www.bbc.com/news/world-middle-east-51563039

Тези двама души от гр. Кум били местни, които не били излизали от държавата, че и от провинцията. В четвъртък училища и университети щели да бъдат затворени като предпазна мярка срещу разпространението на вируса. BBC Персия смята, че е възможно в болницата, в която са починали, да имало около 25 карантинирани човека, заподозрени, че са заразени. 

С една дума, дано да не е вярно, макар и от ВВС.

# 3 400
Цитат
Пише, че иранците са били на поклонение в свещения град Кум, което си е близо до Техеран.  Не се знае те къде са се заразили, но като знаем какви тълпи се събират на такива места, със сигурност са заразили още много. А това означава, че в Иран ще се очаква ново огнище
А били ли са в Китай, то вероятно щом не се знае откъде са се заразили значи най вероятно не са били и ако не са били това е много, много притеснително за Иран. Това означава че вече там има огнище а няма тепърва да се създава и реално това може да се превърне в новият Китай щом има вече 2-ма починали и изглежда нищо не се знае. За да има вече 2 смъртни случая означава че там вече има минимум 100 болни и нагоре и никой нищо не знае....... Това ми излгежда като вече детонирана биологична бомба в Иран.

Ако са били в Китай, щяха да го съобщят. Нямаше да се чудят къде са се заразили. И явно са били съвсем зле и чак тогава, или те са отишли в болница, или са се чудили дали да ги изследват, защото не са имали причина да подозират коронавирус, т.к. не са пътували извън страната.   Предполагам второто. И като са ги видели, че имат всички симптоми и отиват на умиране, все пак са ги изследвали. Вероятно мислят, че са се заразили на поклонението и затова не го съобщават официално, да няма паника.

marianse, писали сме заедно,  а тази статия потвърждава разсъжденията ми.

Ако наистина има още 25 подозирани случаи в болницата в Кум, това означава, че вирусът вече се е разпространил в арабския свят и се пренася от поклонниците.

Последна редакция: ср, 19 фев 2020, 21:59 от Diorela

# 3 401
Кога е било това поклонение?

# 3 402
Определено в Иран нещата са много сериозни, и има неща които ние не ги знаем а може би и иранското правителство ги крие за да не създава паника сред населението. Обобщавам: Днес Иран обявява че коронавирусът е стигнал до тях и има 2-ма заразени които са поставени под карантина.
https://www.trt.net.tr/bulgarian/riegionalni/2020/02/19/v-iran-i … ronavirus-1362677
След няколко часа обявяват че те са починали......
От здравното им министерство явно смятат че има опасност от епидемия и прозовават граждани да избягват ръкостискане и редовно да си мият ръцете.....Според мен там има огнище от вече няколко стотин болни за да има 2 смъртни случая което се крие. ББС имат информация за 25 души поставени под карантина. За да има вече 2 смъртни случая според мен са в пъти повече.

# 3 403
marianse, тази информация е потресаваща. Тези си имат огнище там от кой знае колко човека, починалите са заразени локално. Сега тепърва ще се разплита и ще се види за какво става дума. Хубаво е, че ще наложат някаква карантина, но втори Китай едва ли ще има.

# 3 404
  • Варна

"Кихам много, но кашлям по-малко, отколкото беше при H1N1, например - той те кара да кашляш в продължение на дни."|

Нали от коронавируса не се кихаше. Тая е някаква симулантка.

Общи условия

Активация на акаунт