Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 939 674
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 3 690
Yellow_girl, не мисля, че в темата има паника. Недоволство и страхове има, и по-добре да са тук, отколкото да ги крещим по улиците сред хората.

И от какво са продиктувани тези страхове за нещо, което се развива само в Китай и до 2 месеца ще е тотално забравено?

# 3 691
  • София
Извинявайте, Иван, ама Вие четете ли тази тема, или само списвате периодично в нея?

# 3 692
Извинявайте, Иван, ама Вие четете ли тази тема, или само списвате периодично в нея?

Прекалено драматични картини се очертават и може някой друг ,който чете , да изпадне безпричинно в паника. Все пак , всеки е свободен да пише каквото иска , просто споделям мнение.

# 3 693
  • София
Ако докажете, че е безпричинно, страшно ще ме зарадвате и ще Ви почерпя.

# 3 694
Ако докажете, че е безпричинно, страшно ще ме зарадвате и ще Ви почерпя.

Ако беше толкова опасен този вирус, досега да се е разпространил масово в големи количества из целия свят, а не с единични бройки хора на фона на десетки милиони население, които в белите държави бързо биват излекувани.
Отделно в Китай случаите прогресивно намаляват.
Чел съм изказвания на доста европейски лекари, които обясняват, че вирусът ще затихне по естествен път до месеци.
Ако имаше световен риск, щяха да отменят олимпийските игри лятото. Такива намерения обаче няма.

# 3 695
Който го хваща паниката, изобщо да спре да чете в тая тема. Виждате ли какво стана с не паникьосаните Иранци??
Май, май страха и паниката донякъде ще са ни от ползва, сега поне знаем, какво, как и защо се случва, кога да предприемем действия, как да опазим страничните хора. А като не си информиран и кашляш насам натам и си мислиш, че няма как да е коронавирус, защото си в България, а не в Китай, ще заразиш много хора, най-лошото е, че голяма част от тези хора, ще са семейството и близките ти.

# 3 696
Цитат
Масова зараза обаче беше открита в затвор в източната китайска провинция Шандонг. Инфекцията е потвърдена при 200 затворници и 7 служители по сигурността. На 20 февруари властите съобщиха, че е приключило тестването на над 2000 затворници и персонал в затвора Ренхен. В момента всички пациенти са на лечение. Санитарните служби и експерти работят на място, опитвайки се да установят причината за масовата инфекция. В петък организационният отдел на провинциалния комитет на провинцията Шандонг обяви уволнението на ръководителя на отдела по правосъдие за пропуски в превенцията и контрола на разпространението на вируса в затвора Ренхен. Първият случай в този затвор беше пазачът, чието заболяване беше открито на 13 февруари.
Един пазач успява да зарази 200 човека.

# 3 697
Не искам да мисля какво би настанало тук в случай на повече заразени. Така лежерно за сега го коментират нашите капацитети, все едно сме застраховани, че ще ни се размине.
Попаднах на статия - "Китайският коронавирус в България – сценарии* в Actualno.com. Авторът се е опитал да се пошегува но мен направо тръпки ме побиха, картинката ми се видя напрълно реалистична.
https://www.actualno.com/viewpoint/kitajskijat-koronavirus-v-byl … news_1434349.html

Последна редакция: пт, 21 фев 2020, 10:50 от Sysly

# 3 698
То не е казано, че пазачът е заразил всички, просто от него е тръгнало, да речем заразил 3ма, тия 3ма заразяват по 3ма стават 9, после 9х3=27 и т.н. до 200.

Относно вируса 2% са си цифра на 7млрд население. Но погледнато реално, починали при ПТП са много повече. В България от 6к грубо ПТП, има над 600 починали, това са 10% смъртност. Ако Ви е хванала паниката за вирусът, не се качвайте и на автомобил, защото шанса да Ви да умрете на пътя статистически е много по-голям. Разбира се, тия цифри не паникьосват българина, защото гледам, че въпреки многото случаи, масово хората си карат коли и не им пука.

# 3 699
Цитат
Масова зараза обаче беше открита в затвор в източната китайска провинция Шандонг. Инфекцията е потвърдена при 200 затворници и 7 служители по сигурността. На 20 февруари властите съобщиха, че е приключило тестването на над 2000 затворници и персонал в затвора Ренхен. В момента всички пациенти са на лечение. Санитарните служби и експерти работят на място, опитвайки се да установят причината за масовата инфекция. В петък организационният отдел на провинциалния комитет на провинцията Шандонг обяви уволнението на ръководителя на отдела по правосъдие за пропуски в превенцията и контрола на разпространението на вируса в затвора Ренхен. Първият случай в този затвор беше пазачът, чието заболяване беше открито на 13 февруари.
Един пазач успява да зарази 200 човека.

Той пазача може да е заразил по-малко хора, едва ли той е заразил всичките 200, той като зарази 3-4 и те като заразят още и така нататък и така нататък.

# 3 700
Естествено, че не ги е заразил еднолично. Но дава идея как един човек само да дойде и подпалва огромна бройка.

# 3 701
То на кораба се видя, какво стана.Затвора е потвърждение.

# 3 702
  • Шумен
Личното ми мнение-изключително точен анализ. Коментират се неща, които циркулират в Туитър.
https://youtu.be/3vk3lJJ8tiY

Гледах интервюто, не казва професорът нищо различно от това, което ние вече 240 страници нищим в тази тема, само че го прави с такова удоволствие, че получих сърцебиене. Освен това математиката му куца, но явно не е единственият, след като СЗО вече месец лъже цял свят за процента смъртност.
Да, определено със задоволство говори. Има такива хора, които изпитват удоволствие, че са разкрили тъмен заговор, нищо че този тъмен заговор е във фантазиите им.

Какви фантазии? Първото нещо, което може да те наведе на "фантазии" е, че прилепите през този период са в хибернация. Следват нещата с лабораториите, въпросната книга на Дийн Кунц, глобалната рецесия, до която ще доведе всичко това. За последната се дрънка поне от две години. Болните  мозъци, които да реализират"фантазиите"са си едни и същи от поне 100 години насам. И изкарват доста  пари от"фантазии". Ако разбираш за какво говоря.

# 3 703
Естествено, че не ги е заразил еднолично.
Естествено че никой с нормален разсъдък  няма да изтълкува израза "един е заразил 200" буквално , че ги е заразил персонално един по един .
И все пак се намират екземпляри които да разясняват казуса . Това е обезпокоително . Simple Smile

Последна редакция: пт, 21 фев 2020, 11:36 от chubaka

# 3 704
Има хора, на които им е трудно да се справят със стреса, затова периодично влизат в темата да обясняват как няма страшно, вирусът ще изчезне ей сега всеки момент, всичко е под контрол и т.н. Просто това си е някакъв техен начин да се справат със стреса.

от 6к грубо ПТП, има надот 6к грубо ПТП, има над 600 починали, това са 10% смъртност.  

Е браво бе, каква е тази статистика? Сега изчисли каква е вероятността да претърпиш ПТП и тогава цифрите ще са други.Сега ме мързи да ровя затова карам по памет, на година има около хиляда жертви. Тези, които се возят колко са? Милиони. Дори така грубо на око шансът да умреш при ПТП не е по-голям, отколкото от коронавируса. Но дори и при коронавируса процентите са различни за различните групи. Ако си (особено)дете, млад и здрав човек почти сигурно ще прекараш леко. Колкото по-възрастен и болен си, толкова повече се увеличава риска. Което не бива да успокоява тези, които са в графата на "щастливците". Всички имаме майки и бащи, баби и дядовци, близки хора с хронични проблеми. Дори ти лично да оцелееш, ако загубиш близки хора е трагедия.

Последна редакция: пт, 21 фев 2020, 11:05 от LillyM

Общи условия

Активация на акаунт