Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 217
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 3 915
https://www.euroweeklynews.com/2020/02/21/breaking-news-spains-c … rus/#.XlA5Ko7YplX

Накратко- случай със съмнение за вируса в Коста Бланка.

# 3 916
Аз пак с моят мъж:)))) Но, пътува само Испания-Италия, с камион. В средата на януари, беше на път, прибира се само събота и неделя, а някой път в зависимост от курса и началството остава там и две седмици. Та, обади ми се че е с много висока температура, болки в цялото тяло, зверско главоболие и суха кашлица, която влачеше до скоро. Вече е ок. За 45 години не помни да е бил толкова зле. Прибра се, едната ми близначка вдигна 40 градуса, три дни не спадна, с кашлица. В спешно казаха вирус. Мина и замина.  Тези дни си говорихме с мъжа ми дали не е било нещо такова?!

По описанието прилича на грип.

# 3 917
От къде черпите информация за нови починали в Иран.И за болна в Ливан?Преди малко в сайта на СЗО са качени резултатите от днес,има само 3 нови случая в Иран.
Че те тук не са обновили и за Италия новите случаи.

# 3 918
Аз пак с моят мъж:)))) Но, пътува само Испания-Италия, с камион. В средата на януари, беше на път, прибира се само събота и неделя, а някой път в зависимост от курса и началството остава там и две седмици. Та, обади ми се че е с много висока температура, болки в цялото тяло, зверско главоболие и суха кашлица, която влачеше до скоро. Вече е ок. За 45 години не помни да е бил толкова зле. Прибра се, едната ми близначка вдигна 40 градуса, три дни не спадна, с кашлица. В спешно казаха вирус. Мина и замина.  Тези дни си говорихме с мъжа ми дали не е било нещо такова?!

По описанието прилича на грип.

То и коронавируса прилича на това. С какво симптомите се различават?

Никола Тесла, фабриките с които работят са пълни с китайци. В Испания, въпросните са само по магазините и китайските ресторанти, в Италия са навсякъде. Знам ли. Такъв грип за 23 години откакто сме семейни не е карал.

# 3 919
Цитат
Никола Тесла, фабриките с които работят са пълни с китайци. В Испания, въпросните са само по магазините и китайските ресторанти, в Италия са навсякъде. Знам ли. Такъв грип за 23 години откакто сме семейни не е карал.
Ами в такъв случай става по възможно, защото като симптоми доста отговаря. При Коронавируса кашлицата е суха (поне така четох вече доста назад в темата) понеже атакува долната част на дробовете.

# 3 920
Нещата май излезнаха извън контрол и разпространението е факт. Надяваха се ( поне според мен) на локално “ гасене на пожарите”, но не се получи. Отдавна и навременно трябваше да затворят границите с Китай, сега  вече е късно, и хора, които са били там по-рано си пренасят вируса и днес. Очаквано, без конкретни сериозни мерки от държавите, да се стигне до това разпространение. На мен ми е странно как във Франция няма нови случаи, а се появиха в Италия. Тя не ограничи ли полетите от и за Китай (единствена от ЕС)?

Ясно е, че Земята няма да спре да се върти и най-вече икономическият интерес на нея, но в Европа има хиляди служебни срещи(много от тях финансирани от ЕС), които са за разходка и които спокойно могат да бъдат отложени или проведени онлайн. Но ЕС е ОК с пътуванията и финансирането. Няма как да се предпазим само с маски, противогази, спиртове и миене на ръце.
Похвално е, че има съвестни хора ( както прочетох в темата), извън страната, които осъзнават риска и желаят да предприемат, доколкото е възможно, най-добрите мерки за тях и околните.

# 3 921
Не съм 100% сигурна, но при грипа има едно много характерно нещо, по което се познава, че е той. Симптомите започват много рязко. Буквално за отрицателно време те смачква като валяк, много хора дори могат да посочат точния час, в който са се разболяли. При короната каточели симптомите се разгръщат постепенно. Пак признавам, че не съм сигурна и това са свободни предположения, грипа го познавам, короната не.

А в средата на януари това чудо още не се беше разпространило по света.

# 3 922
Дори и да ограничат полетите, сухопътните граници са отворени:(

Лили, китайците щъкат като хлебарки нон стоп. А и ако действително короната е от ноември, както тиражират някои издания...

Тези дни ми излезе реклама на авиолинии "лети евтино от Испания до Китай, само за 300 евро" Sad

# 3 923
Да, коварното в че всъщност няма грипоподобни симптоми докато не напредне много.

# 3 924
Впрочем тия подозрения които има Мариана, ме подсещат за хората които вече са изкарали коронавируса. С тях какво се случва. Има много противоречива информация. Би било логично след като веднъж са изкарали болестта, 2-ри път да я карат по леко, обаче има информации че може и да е по тежко..... В което няма логика. По принцип щом организма веднъж се е справил с вируса за него вече не е непознат и би трябвало 2-ият да е още по лесно. Това е лошото че като си имаме работа с непознат вирус, и като се добави медийната какафония и вече не знаеш кое как е при него.

# 3 925
Обаче остават сраствания в дробовете. Няма и ресурс да се занимава с по нататъшно лечение за да се възстановят повече

# 3 926
Няма данни, че короната повтаря. Засега се спекулира, че при въпросните пациенти просто не е била напълно излекувана. А фаталните поражения при евентуалното повторно заразяване, доколкото разбрах не идват от вируса сам по себе си, а от медикаментите, с които е бил третиран първоначално и по-специално тези лекарства за ХИВ и СПИН.

# 3 927
Такъв грип за 23 години откакто сме семейни не е карал.

Зависи какъв щам е оцелил. Свинският грип по принцип се кара доста тежко от младите хора и малките деца, много хора се оплакват. Ние в последните години се ваксинираме заради децата, а и преди това от години не сме боледували.

# 3 928
Странното в моя случай е, че в къщи сме аз, мъжа ми, дете на 9г, и две по-малки на почти 3г. По принцип, един хване ли нещо е логично и останалите да го лепнат. Каката влачи от училище де що има. Испанците си водят децата и болни на училище. Поне за толкова години опита ми е този. Било разстройство, било грип, било повръщане. Конкретно в този случай само мъжа ми изкара тежко, едната близначка и каката, тя беше с 40 градуса, болки в тялото и главата, на легло два дни. Много странно, дето се вика пият от едно шише вода, ядат заедно, заедно са 24 ч. няма шанс да ги разделя. Мъжът ми е непушач.

Моя позната работи в университет като преподавател, всяка година се ваксинира, и всяка година се разболява Simple Smile

# 3 929
Друго се замислих сега след споменаването, че вируса повтарял.

Някой намира ли информация относно повторно хоспитализирания пациент колко дълго време е бил лекуван? Засега лекарите твърдят че лечението отива към 20-тина дни, като най-критична е втората седмица, която ако преживееш увеличава шансовете за възстановяване. Ако този пациент е бил на три седмично лечение и все още е болен, това прави Ковид или адски упорит или на практика нелечим.

Отделно има ли официални данни, че терапията с плазма от вече излекувани пациенти е започнала и че въобще се изграждат антитела?

Общи условия

Активация на акаунт