Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 311
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 405
Точно това е, че нищо не пречи заразата да се разнесе. Затова и камерите по летището не са достатъчни.

Ето тук екип от епидемиолози от ениверситета в Хонг Конг предупреждават, че ако не се въведат драконовски мерки,  дори по-големи от тизи в Китай, разпространението на вируса извън Китай може да стане неизбежно.

Има и за смъртността:

Death rate still unknown

SARS killed 11 per cent of cases, and so far the Wuhan virus has killed 2.3 per cent, but most people are still in the midst of infection –  96 per cent of people with the virus haven’t yet either died or recovered. Leung’s team estimates that the death rate could be as high as 14 per cent.

За 96% от хората болестта все още не е приключила и те изчисляват, че накрая смъртността може да излезне около 14%.

https://www.newscientist.com/article/2231864-new-coronavirus-loo … do-we-control-it/

# 406
Нямаха ли там забрава за второ дете до скоро?Много филми гледам 🤪... и веднага ще измисля теория 😂,кой и защо е пуснал вируса (ако е пуснат де).

П.п имам позната китайка съседка,единствената причина да не съм я подпитала за мнението й  за случващото се ,че говори на немско-английски 😁 доста развалено и се напрягам като я слушам.

# 407
  • София
Много е трудно да се отсее истината от измислицата.

Един казва, че в началото имало трупове по улиците, Друг вика - всичко е наред, малко е в повече паниката.
На едно място се казва - правим болница (което за мен е абсурдно, ако вирусът не е много опасен), на друго - няма такова нещо.
На едно място - улиците са затворени, на друго - дават опашки от хора пред аптеките за маски и си поръчват пица и вода -  с други думи нищо не е затворено.

Не знам кои са най-миродавните източници на информация и това доста ме притеснява.

# 408
По принцип гледам да съм спокойна и да се пазя, паниката няма да ми помогне по никакъв начин. Но защо ПД Европа мълчи и не затваря граници ? Искаме да си имаме вирусче ли ?
В такива моменти чувствам отчаяние от ЕС, на никой не му дреме за нас. Нещо като модерен Чернобил, само че имаме инфо какво се случва, но мерките са никакви. Три термокамери. Хората слагат повече в горите, за да наблюдават животни и по КПП-тата да следят за бежанци.

# 409
Има различни източници  защото различните хора възприемат създалата се ситуация по различен начин. На някой им пука, на др не, да не забравяме  че китайците са минали през не малко смъртоносни вируси. Това ако случи в Европа, ще е такава паника , богатите ще се покрият по частните острови без достъп:stuck_out_tongue_winking_eye:

# 410
  • на пистата
Нас и по челото да ни удари този вирус няма да го познаем.

# 411
Ще ни изписват парацетамол и топъл чай.

# 412
  • София
Майка ми е лекар и вчера си говорихме за вируса. Питах я дали имат някаква вътрешна информация и ми каза, че от РЗИ не са им изпратили абсолютно нищо. Принципно при някакви опасности им пускали мейли или предписания или разяснения. Сега нямало нищо. Мисля си, че ако има притеснителна информация, поне лекарите щяха да предупредят

# 413
Еми явно според нашите специалисти няма никаква опасност . България се намира на изолиран остров, всички др страни взеха ситуацията насериозно, само ние не.

# 414
Нямаха ли там забрава за второ дете до скоро?Много филми гледам 🤪... и веднага ще измисля теория 😂,кой и защо е пуснал вируса (ако е пуснат де).
Забраната за 2ро дете е отменена от години в момента прираста име отрицателен и водещ към демографска криза. Раждаемостта се стимулира.

# 415
Майка ми е лекар и вчера си говорихме за вируса. Питах я дали имат някаква вътрешна информация и ми каза, че от РЗИ не са им изпратили абсолютно нищо. Принципно при някакви опасности им пускали мейли или предписания или разяснения. Сега нямало нищо. Мисля си, че ако има притеснителна информация, поне лекарите щяха да предупредят

Е, то за сега у нас няма нищо. Явно чакат да дойде вече доказан случай та да се сетят да направят нещо. Както винаги.
Дано днес СЗО най-накрая да обяви международно извънредно положение и да спрат тия хора да си разнасят вируса навсякъде по света. Аман!

# 416
  • Далече, далече
Еми явно според нашите специалисти няма никаква опасност . България се намира на изолиран остров, всички др страни взеха ситуацията насериозно, само ние не.

Явно не сте чували израза, че народ, който изтрезнява с бира, нищо не го мори.

# 417
Моя приятелка работи в инфекциозно отделение в болница в Мюнхен, където е настанен единият заразен с коронавурса. Попитах я за малко повече информация - сподели, че отвън нонстоп има репортери, които да отразяват случая, но вътре в отделението лекарите са спокойни и считат, че се всява излишна паника. Заразеният е ОК по нейни думи, с характерната за вируса симптоматика, под стриктно наблюдение. Въпреки споделеното, аз лично съм леко притеснена, тя - не.

# 418
  • на пистата
Баба ми от вчера е със съмнение за силно заразна инфекциозна болест.Карат ни сами от Пловдив да си носим изследванията в София в лабораторията за паразитни и заразни болести.Смятайте за какво става на въпрос.

# 419
Не знам какво очаквате, в момента е пълно с грипно болни, всеки да се изследва ли?

Общи условия

Активация на акаунт