Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 943 080
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 4 215
Теста обаче е скъп. Колко хора биха тествали у нас например

# 4 216
Чак да не излизат от фабриката, вярно че те са си обучени роби, ама не чак толкова. А ако се само-ограничават заради вируса, бих им казала едно браво, ако е така, но не ми се вярва всички да го правят.

# 4 217
  • Terra incognita
Абсолютно го вярвам това, че живеят във фабриката. Те живеят като скотове и това не им пречи.

# 4 218
Е те може и да живеят там, ама сигурно излизат. Не бях се замисляла, като цяло много, много жълти не съм виждала по улиците, освен тайландци, ама и там където живеех нямаше много китайци, беше си района на тайландците.

# 4 219
И за нас така мислят в някои страни.

Какво става с пресконференцията в Италия?

# 4 220
  • Торонто
От много време няма клипчета от Китай, освен онези с птиците. Който има колеги там, какво разказват?

Аз имам колежка от Хубей. Казва, че външните врати на комплексите още са заключени. Всеки има pass един път на два дни да излиза да пазарува храна. На болните също разрешават да отидат в болницата, където опашките са като в супермаркет.
Ресторантите са затворени, но готвачите работят нон стоп - приготвят и доставят храна на медицинските екипи, безплатно.
Лекарите от съседните провинции са голяма част доброволци.

Най-малката пациентка е на 17 дни, от заразена майка и вече е добре.

# 4 221
За съжаление, се оказва, че може да разпространяваш вируса дори да нямаш никакви симптоми. Понякога инкубационния период може да достигне над посочваните 14 дни.. до близо 30 дни.

https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2762028

Цитат
.. Patient 1 (presumed asymptomatic carrier), a 20-year-old woman, lives in Wuhan and traveled to Anyang on January 10, 2020. She initially met with patients 2 and 3 on January 10. On January 13, she accompanied 5 relatives (patients 2 through 6) to visit another hospitalized relative in Anyang District Hospital. There was no report of COVID-19 at this hospital. After development of disease in her relatives, patient 1 was isolated and observed. As of February 11, she had no elevated temperature measured or self-reported fever and no gastrointestinal or respiratory symptoms, including cough and sore throat, reported or observed by the physicians. Chest CT images on January 27 and 31 showed no significant abnormalities. Her C-reactive protein level and lymphocyte count were normal. Results of RT-PCR testing were negative on January 26, positive on January 28, and negative on February 5 and 8.

Patients 2 through 6 developed COVID-19. Four were women, and ages ranged from 42 to 57 years. None of the patients had visited Wuhan or been in contact with any other people who had traveled to Wuhan (except patient 1)...

Последна редакция: сб, 22 фев 2020, 22:06 от bobby_me

# 4 222
От много време няма клипчета от Китай, освен онези с птиците. Който има колеги там, какво разказват?
Аз имам колежка от Хубей...
Самичка ли живее? Как са роднините и съседите?

# 4 223
  • Торонто
Не, тя си живее и работи в чужбина. Всички са здрави в семейството й засега, но много притеснени. Казва, че никога не е било толкова тежко положението в държавата, не можело да се сравнява със sars. Хората са много нещастни.

Между другото колежката ми е работила в сферата на рисърча на лекарства в Китай, много е начетена в тази област и смята, че е възможно изтичането на вируса от лабораторията. Не нарочно, просто някой от персонала се е заразил някак си. Според нея се правят такива разработки за научни публикации.
Не че казва, че така е станало. Каза възможно е.

# 4 224
Теста обаче е скъп. Колко хора биха тествали у нас например

Теста се прави само в сертифицирана лаборатория и е валиден само ако е издаден на бланка на СЗО. Незнам ако се нареди изследване от БГ то къде отиват резултатите, но за Чехия пише, че теста се прави зад граница (не се споменава къде) и резултата излиза до 48ч.

Това за срещата на Европейските лидери - днес гледах по ТВ - събрали са се и не са стигнали до консенсус. Решили са, че всяка страна ще действа по своему, защпъо било много сложно да се изграждат стандартни общовалидни мерки. Т.е. едното нищо, само са изяли и изпили парите, а нищо не са свършили на тая среща.

# 4 225
Не, тя си живее и работи в чужбина. Всички са здрави в семейството й засега, но много притеснени. Казва, че никога не е било толкова тежко положението в държавата, не можело да се сравнява със sars. Хората са много нещастни.

Между другото колежката ми е работила в сферата на рисърча на лекарства в Китай, много е начетена в тази област и смята, че е възможно изтичането на вируса от лабораторията. Не нарочно, просто някой от персонала се е заразил някак си. Според нея се правят такива разработки за научни публикации.
Не че казва, че така е станало. Каза възможно е.

Аз друго искам да питам относно лекарствата, понеже излязоха доста клипчета на хора, който просто падат и получават нещо изглеждащо от страни като гърч. При епилепсия, ако не се взимат редовно лекарствата е възможно епилиптици, който са с по тежък случай на епилепсия, може днес да направят доста на брой гърчове. Та си мисля сърдечен арест ли е това на клиповете или просто много епилиптици от липса на лекарства, получават пристъпи на улицата?

# 4 226
Срещали ли сте информация дали има оздравели случаи от тежко болните, които са 20% ? Аз не съм. Те са много зле, висок %, няма данни за оздравели от тях, но в същото време смъртността е 2%. Някак не ми се връзват тези %.

Мисля, че надеждата е в случаите, които го карат много леко или без симптоми - постепенно хората да си създадат имунитет и да затихне. А и да мутира в по-малко опасен.
Като стария лаф  за икономическата криза - дебелите ще отслабнат, а слабите ще изчезнат. И с вируса така.

ПС Тесла, благодаря за хубавите думи.
Ако някой се интересува, успях да доизгледам руския филм и попълних докрай резюмето. https://bg-mam.ma/p/1174414/40231482

# 4 227
Не, но съм срещал случаи на повторно заразени, което прави очакванията за придобит имунитет доста неблагонадеждни..

Цитат
Summary:

Italy confirms second death, 12 towns on lockdown, more than 50 cases confirmed, incl. 1 in Milan
    Japan cases triple in a week to 121
    Chinese scientists find virus in urine
    Experts propose 27 day quarantine, say 14 days likely not long enough
    Cases outside China go exponential
    32 UK and European citizens arrive back in UK on evac flight
    Outbreak reported in South Korean psychiatric ward
    WHO team visits Wuhan; will give Monday press conference
    Iran reports 10 new cases, deaths climb to 6
    San Diego says 200 under 'medical observation'
    Young woman infected five relatives without ever showing symptoms
    South Korea cases surge 8-fold in 4 days to 433; country reports third death

За това удебеленото пуснах научния доклад на предишна страница..

# 4 228
  • София
Аз пак да се върна в България и се извинявам на сладката ни съфорумка, ама две орди българи се прибраха от Тайланд в петък, сега писах на едната дали тук са проверени, каза, че само  в Пукет са ги проверили с термокамера, че са отскочили и до там. Тук са си влезли ей така.

# 4 229
В България можем да правим тестовете тук в нашата лаборатория. Парите за тестовете да се осигурят от държавата. Изобщо не ме интересува колко е скъп този тест, пари се дават за какви ли не ненужни глупости, а за важните неща все няма. Аз не мога да си представя нещо по-важно от живота и здравето на хората, това трябва да е приоритет номер 1.

Общи условия

Активация на акаунт