Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 943 080
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 4 230
Лили, тук отдавна се вихри здравен геноцид, а ти искаш изведнъж да се замислят за хората...
 Няма човек, няма проблем. Sad

Според мен дори ще има спорове, тестовете от НЗОК ли да се поемат, или от държавата. То е ясно, че НЗОК ще издъхне, ако е от там.  Не е предвидено и в рамковия договор. Затова повечето ще ги водят "пневмония, неуточнена". Знаеш  как е.

Пък и какво толкова като измре старото и болното население. Ще реши проблемите на НОИ.
С един куршум, направо няколко заека.

Последна редакция: сб, 22 фев 2020, 22:42 от Diorela

# 4 231
А какъв е газът?

Още един в Италия. Вече са 63.

# 4 232
Новият в Италия също е в Милано. Вече станаха два в Милано.

https://twitter.com/BNODesk/status/1231317524186386432?s=19

# 4 233
Вече съм сигурна, че бг медиите съвсем умишлено поставят новините за коронавируса и случващото се в Италия и Иран на заден план.
Явно са получили "препоръки".

# 4 234
  • Street of Dreams
Заглавието на темата е за смяна. Вирусът отдавна не е в Китай и днес ако не се лъжа, само веднъж се спомена Китай изобщо. А аз още ги мисля тези бедни хорица там, затворени и болни. Сега вече всички гледат към Европа обаче, хората не искат да разпространяват тотално наглите лъжи на китайските служби, че видиш ли в многомилионни мегаполиси се вихрят епидемични outbreaks, пък те така:"Ъ, да, днес имаме 2 нови случая, миналата седмица бяха 100, обаче СЕГА НЕЩАТА СА ПОД КОНТРОЛ"...

Виждам, че цари единомислие в темата. Оставила съм на вас проследяването на нещата - аз вече загубих нишката и бройката, пък и не ми е важно. Някъде около сектите, психиатрията и коварността на вируса - не съм ги виждала накуп и във филм на ужасите - минах на някакво цинично ниво в стил черен хумор, може би като защитна реакция.

Моля тези, които още не са я докарали до там да не гледат описващото видео.
https://twitter.com/DaveMcAvaley/status/1228514323611488256

# 4 235
  • Другата България
Това, което аз чета специално за Италия, по-скоро от него оставам с убеждение, че нито един от случаите не е регистриран в Милано, а болните са там, в специализирана клиника, където се правят тестове и проби. Всички са от съседни градчета и провинции. Въпреки че какво са 30-40 км., а и летището е в Милано все пак.
Обнадеждаващо е за мен инфото, че предполагаемият "пациент нула", шефът на първия заразен поне официално мъж, който е пътувал до Китай и е заразил приятеля си/служителя, поне до момента дава отрицателна проба за наличие на вируса. Настанен е в същата клиника "Сако" в Милано, в която са и болните. Имал е оплаквания няколко дни, около 10 дни след завръщането си от Китай-температура, но се е оправил и се е върнал на работа. Лекарите предполагат, че организмът му е намерил начин сам да се справи със заразата. Което значи, че млад и здрав организъм може да пребори и да се справи с тази гад.
Най-опасен е за възрастните хора, тези с придружаващите заболявания и за мъжете. Статистиката сочи много повече заболели и починали мъже, отколкото жени.
Това разбрах аз поне от едно от многото клипчета и статии за Италия специално, за там следя осторожно положението, че имам лична причина и тя е именно в Милано, та ми се е свило сърцето.....

# 4 236
Непопулярно и нелицеприятно мнение: Дарвин е прав и еволюцията работи - редуцират се  популациите, или пък конспирацията, че някой използва същата схема,  за да постигне подобни резултати

# 4 237
  • Germany
Merri_An не съм сигурна, че случаят в Милано е свързан с първите случаи в областта https://twitter.com/infoitinterno/status/1231327425902108672?s=21 .  Първият обявен случай в Милано пише, че е на 78 год. От някакъв си квартал. Доколкото разбирам е бил в болница вече и впоследствие го тестват.  Може и да греша разбира се, но сякаш за други хора става дума. Жалко, че няма някой в Италия да разкаже по-подробно за колко точно места става дума.

Последна редакция: нд, 23 фев 2020, 00:37 от PeaPink

# 4 238
Не спирам да чета как ще умрат болните и старите, а младите ще го изкарат като една хрема на крак.
Не мога да се начудя как някой може изобщо да пише такива работи, та се замислих кои точно влизат в категорията на "излишните". Бабите и дядовците или родителите на повечето списващи, хора над 65 години. Членове на семействата на много хора, защото почти всяко второ семейство има хронично болен у дома. Не ми е приятно да напомня, че повечето онкоболни са от възрастовата група на младите хора. У нас са ужасяващо число. И най-ужасното, в това число би трябвало да влизат и хронично болните деца. А те изобщо не са малко, ако някой си мисли така. Не знам защо изобщо влизам още в темата.Защото всичко е систематизирано на едно място, но дали се струва дори и заради това удобство.Worried

# 4 239
Нашите  внасят боклук от Италия, Европа и света вие се притеснявате, че някой отишъл на екскурзия.

# 4 240
  • Street of Dreams
Някой искаше по-точна информация за Италия - ето. На мен ми се превежда автоматично:
https://www.repubblica.it/cronaca/2020/02/22/news/coronavirus_in … 41616/?refresh_ce

# 4 241
Статии на български:
https://novini.bg/sviat/blizyk-iztok/583822
Корейци, обикаляли Светите земи, след връщането си в Корея са установени като носители.

От Япония, няколко заразени деца, извадка "В северната провинция Хокайдо се е разболяло момче, което няма и 10 години. Вчера бе потвърдено, че са се заразили двама братя в начално училище в Хокайдо. Смяташе се, че децата може би са по-слабо уязвими за новия вирус, защото съобщенията за заразени млади хора са много малко."
https://trud.bg/япония-съобщи-за-14-нови-случая-на-зараз/

Разбор от Свободна Европа, нищо ново, освен че всеки ден в България се прибирали 10-20 души от Китай
https://www.svobodnaevropa.bg/a/30448941.html

# 4 242
Наистина вярвам, че надеждата на цялото човечество е, че има явно много хора, които го карат леко, или дори безсимптомно. Те са заразоносители, но ще  си създадат имунитет и заразата постепенно ще затихне, благодарение на техните организми.
И дано това да стане по-бързо, за да са по-малко жертвите.

Последна редакция: нд, 23 фев 2020, 07:28 от Diorela

# 4 243
79 случая в Италия по информация на италианка в група за коронавируса.
"56 Lombardia! 17 Veneto 2 Emilia Romagna 3 Lazio 1 Piemonte"...

# 4 244
  • София
Не знам дали вече имат такова значение идващите от Китай единствено. Вчера приятел се върна точно от Ломбардия/Италия, дори той не знаеше още за случаите там. По-рано една дама писа, че на ден през нас минават по 10-15 камиона от Иран. Във фирмата на близък всеки ден се лети от/до Европа. Всичко това са служебни, задължителни мероприятия, за да продължи да се случва бизнесът и да се върти колелото. Омагьосан кръг. Опасявам се, че вратите са отворени от всички страни.

Общи условия

Активация на акаунт