Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 957 679
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 5 085
  • София
Япония е обявила днес нови случаи: +8.
Не видях да е пусната тази новина: https://dariknews.bg/novini/sviat/kitaj-e-gotov-s-vaksina-sresht … s71KuD2dCyumkpv_c

# 5 086
Дано не е мутирал вируса в по-тежка форма.
Не е в негов интерес да мутира в по-тежка форма. Точно обратното, логично е силата му да намалее за да продължи да живее възможно по-дълго време. В противен случай, като за няколко месеца изтрепе всичко живо до крак, умира и самият вирус. А нали на всичко живо генетически е заложено да намира начини да оцелява, в това число и са и вирусите. Така само си разсъждавам, лаишки и силно се надявам да не греша.

# 5 087
Извънредно заседание на Съвета за сигурност свика спешно Б.Борисов.То беше насрочена за утре.
Да ви кажа честно имам едно съмнение да не е свързано и с този китаец в Банско,но от съображения за паника да не информират  населението.
Надявам се да не съм права.

# 5 088
Нищо не му е заложено генетично, всичко е случайно. Ако мутира в някаква супер смъртоносна форма, ще изчезне и това е. И то преди да успее да изтрепе всичко живо, просто мъртвия човек по-трудно предава вируса.

В момента тоя гад е точно в "златната среда" да причини максимум щета. Достатъчно несмъртоносен, за да се разпространява много бързо и достатъчно смъртоносен, за да ни създаде огромни проблеми.

# 5 089
Двадесет и четири от 31-те провинции и региони на Китай - включително Пекин и Шанхай - съобщават за нула нови инфекции на 23 февруари, което е най-доброто, откакто националният здравен орган започва да публикува ежедневни данни за цялата страна на 20 януари.

https://www.reuters.com/article/us-china-health-economy/large-pa … ses-idUSKCN20I0F2

За пръв път откакто затвориха Ухан, чувам положителна новина от Китай относно Коронавирусът. Дали времето все пак не оказва някакво влияние, допреди няколко дни беше бая студено и се разпространяваше много бързо, а сега се постопли. Времето ще си покаже дали съм права, а и аз самата се моля наистина да е така.

Относно Италия, не че се случват толкова набързо събитията, те тези болни, които ги откриват сега са си болни от началото на Февруари още, но понеже нямат симптоми и не са били потвърдени. Както жената от Милано каза, много хора ако са го карали и по-леко са решили, че няма нужда да се тестват, а дали са се подложили на карантина, това никой няма как да знае.

# 5 090
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
В Италия вътреболнична инфекция ли имат?
Така обясняват многото случаи в Италия самите медицински лица.

# 5 091
Дано не е мутирал вируса в по-тежка форма.
Не е в негов интерес да мутира в по-тежка форма. Точно обратното, логично е силата му да намалее за да продължи да живее възможно по-дълго време. В противен случай, като за няколко месеца изтрепе всичко живо до крак, умира и самият вирус. А нали на всичко живо генетически е заложено да намира начини да оцелява, в това число и са и вирусите. Така само си разсъждавам, лаишки и силно се надявам да не греша.

Това е оптимистично, но аз не залагам много на него. Иначе не би имало силно смъртносни вируси, а историята познава много такива. В общия случай вирус не успява да изтрепе човечеството защото хората постепенно изграждат отчасти имунитет към него или защото разпространението му е спряно чрез масова ваксинация.
т.е. аз мисля, че агресивността на някои вируси намалява не защото те мутират в по-лека форма, а просто човешкия организъм се научава да се справя с тях. Именно защото и на нас ни е заложено да оцеляваме.
Моите разсъждения също са абсолютно лаишки.
Аз съм от тези, които не изключват възможността вируса да има изкуствен произход и тогава вече не знаем какво да очакваме.
Много ми е странно, че Турция още не са обявили случай. Щом има в Ирак и Афганистан и цял Иран е пламнал, няма начин да няма в Турция. А те би трябвало да могат да ги тестват, нали даже направиха нови тестове.

# 5 092
Не смятате ли, че ако опасенията ни се окажат вярни и реално в световен план имаме много по-голяма бройка на заразени с вируса, всъщност ще се окаже, че и смъртността е доста по-ниска?
Абсолютно правилно. Най-точната цифра ще бъде след преминаването, засега обаче с данните които имаме..
Между другото явно си знаят работата епидемиолозите защото още от началото си казваха този (2.1-3%) процент, нищо че тук във форума (че и в ютуб) имаше пишман математици докарваха смъртност до 30%. Та може и грубо да е но са улучили процента (Според мен)

Много хубаво звучи, но изобщо не се знае  цифрата на смъртните случаи, реалната, не официалната. Особено в Китай и Иран.

Някой питаше за маски , ето тук има още:
https://zavarki.bg/bg/c/protivoprahovi-maski-122

# 5 093
Вчера се зачетох в темата и съм една от новите тук.
Някой скромно беше препоръчал един линк и писал, че е полезно и кратко да се изгледа според него.
Заинтересувах се, сега не ми се търси линка, дано повечето сте го видели, много ясно и обстойно се даваше информация. Нито прилеп е нахапал банан, нито змия го е доизяла. Всичко идва от лаборатория в Канада и не е конспирация. Няма да го преразказвам, ама тук както смятате тези проценти и гледате, без да се заяждам, напротив, това не е вярно за мен. Самият човек в това интервю дава графика , която ясно показва разминаванията, прикриването на проблема в началото. Много заразени ще има, много късно ще се открие ваксина, няма как да е толкова бързо, светът не познава до момента такъв вирус с такива поражения. Закъсняха с мерките, а у нас пък изобщо няма такива, нито вярвам, че ако нещо стане (това няма как да го изключим) ще се действа адекватно.
Вече няма маски в аптеките, дори ми се изсмяха , че съм се сетила да търся. Казаха , че никъде в София нямало по аптеките, да не обикалям. Взех няколко лекарства от първа необходимост, тези за болните у нас нямам възможност да набавя всички. Храните е хубаво , че няма паника. Само аз се бях наредила с 4 пакета брашно, 2 с ориз, 2 пакета кафе, 3 олио бутилки и май това беше, мисля достатъчно имам малко боб и леща пакети у нас.
Сега ще стоя и чакам, маски само ми липсват.
Да, народа пътува и това не е добре хич. Особено, ако не е по бизнес, а туризъм ми е безотговорно. Няма какво да се направи, ако няма някакви мерки държавни. Всичко ми се струва безмислено, защото ако едно семейство има деца на училище или студенти, те ходят сред другите и се прибират. Нито са с маски, нито си мият ръцете и пазят дистанция навън. За тях е смешно -големите, малките пък не умеят да се предпазват, а няма и как. Достатъчно е да са в контакт с някой ходил някъде с родителите си и после в една стая се сещате как става цял ден, а вечер вкъщи. Най-важното е децата да се ограничат според мен, защото и семейството не може да ги предпази с мерки. Молове, концерти, събирания е ясно, че ще огранича, ама това не ми дава спокойствие, защото на работа се ходи и си в контакт, на училище са децата. Остава да чакам и да се моля.
Изобщо съм песимист. Според видеото, а на мен ми се видя компетентен човека, няма шанс поне една четвърт от човечеството. Не всявам паника, просто съм се примирила, не подценявам нещата. Ние не взехме мерки никакви, не правим проверка на летището, нямаме проби на съмнителни случаи, не сме подготвени с легла, дезифектанти, дори маски нямаме- това просто е безумие.
В същност се говореше и за икономиката и за липсата на стоки , лекарства, затворени заводи и т.н. Китай е производител на почти всичко. Сутринта питаха една българка в Италия, като не ходят сега на работа ще взимат ли заплати и жената не знаеше. Там хората са с други възможности и нагласа, но тук повечето са от заплата на заплата да оцеляват. Толкова мрачно ми е нещо и отчайващо, че по-добре да не продължавам, че....
Как пък не затвориха границите и сега не правят проби на хората връщащи се от засегнати поне държави, да ги изолират поне временно и ...бе някакви мерки да виждаме. С какво разполагаме, легла, лекари, кои болници са определени. Аз за първи път съм в такава ситуация и май всички сме така. Не помня да сме минали през такова чудо, не знаем какво и как да постъпим, а става въпрос за живота ни и този на близките ни. Изобщо не ми е позитивно.
ПП. Няма да е утре съвета за сигурност. Тази вечер щяло да бъде, изместили са го. Тече в момент по Нова интервю с Мими Виткова

# 5 094
Аз прочетох някъде, че Италия не е открила още нулевия си пациент
Не знам и дали такова нещо вече е възможно

# 5 095
  • Варна
Аз прочетох някъде, че Италия не е открила още нулевия си пациент
Не знам и дали такова нещо вече е възможно
И Китай не го откриха.

# 5 096
Много ми е странно, че Турция още не са обявили случай. Щом има в Ирак и Афганистан и цял Иран е пламнал, няма начин да няма в Турция. А те би трябвало да могат да ги тестват, нали даже направиха нови тестове.

Подозирам, че там е като при нас и както вероятно е било в Италия и в Иран. Като изключим онези идващи,  които са били наблюдавани и подлагани на карантина, трябва някой да има много тежка пневмония или да почине от нея, за да бъде тестван, да бъде установен вирусът и да се тръгне по контактната верига, която дава този човек.

# 5 097
Много хубаво звучи, но изобщо не се знае  цифрата на смъртните случаи, реалната, не официалната. Особено в Китай и Иран.

Някой питаше за маски , ето тук има още:
https://zavarki.bg/bg/c/protivoprahovi-maski-122
Голяма вероятност има и да си права, със сигурност ще разберем след година, ако Китайците пуснат истинските данни де.

В тази връзка се замислих, имат ли задължение нашите държавници да ни информират или съвсем законно могат да си крият информацията?

# 5 098
  • София
Копирано от дама, споделила във фейсбук:

Защото съм отговорен гражданин и още преди да се прибера решавам да отида да се изследвам за короната... Отивам първо в Окръжна - там ми казват "тук е спешно, не правим такива тестове", а къде да отида ги питам аз, а те "ами не знаем... ей тук отсреща има лаборатория питайте тях"... Отивам до там, а от там "ами тук не правим такива тестове и не знаем къде да ви пратим"...
Обаждам се на 112, те ме свързват с бърза помощ, те ме свързват с министерството (много се надявам да е здравното)... обаждам се и за 10-ти път обьснявам, че кацам сега от Милано и искам да съм сигурна, че те съм преносител... пращат ме на Сакъзов 26, от там ме препращат на Столетов 44А, а тук... изненадаааааа - "тук не се взема материал, а във Военна или Инфекциозна"... аз пак звъня в министерството и обяснявам, че при добро желание съм го направила това, но няма да се разхождам из целия град... този от министерството ми казва, нека ви върна обаждане след малко, да се обадя на някого...
След малко...
Обажда се любезният господин и ми обяснява, че ако човек сам реши да се изследва за короната, трябва да си плати 200лв, ако не - да чака да получи симптоми и да се обади на 112...
Айде честито! Благодаря за вниманието!

# 5 099
Първи случай в Оман. Две жени от Иран.

https://twitter.com/BNODesk/status/1231945672183754753?s=19

Иран е бомба. Без съмнение става дума за хиляди случаи.

Общи условия

Активация на акаунт