Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 957 314
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 5 100
  • София
Лайф за мерките срещу коранавируса в България

https://www.facebook.com/actualnocom/videos/198151287960661/

# 5 101
Обажда се любезният господин и ми обяснява, че ако човек сам реши да се изследва за короната, трябва да си плати 200лв, ако не - да чака да получи симптоми и да се обади на 112...
Айде честито! Благодаря за вниманието!

Това всъщност е позитивна новина за тези, които биха искали да се изследват, но не отговарят на условията.

ПП Или всъщност няма позитивна новина, съдейки по интервюто от Фейсбук.

# 5 102
  • София
Копирано от дама, споделила във фейсбук:

Защото съм отговорен гражданин и още преди да се прибера решавам да отида да се изследвам за короната... Отивам първо в Окръжна - там ми казват "тук е спешно, не правим такива тестове", а къде да отида ги питам аз, а те "ами не знаем... ей тук отсреща има лаборатория питайте тях"... Отивам до там, а от там "ами тук не правим такива тестове и не знаем къде да ви пратим"...
Обаждам се на 112, те ме свързват с бърза помощ, те ме свързват с министерството (много се надявам да е здравното)... обаждам се и за 10-ти път обьснявам, че кацам сега от Милано и искам да съм сигурна, че те съм преносител... пращат ме на Сакъзов 26, от там ме препращат на Столетов 44А, а тук... изненадаааааа - "тук не се взема материал, а във Военна или Инфекциозна"... аз пак звъня в министерството и обяснявам, че при добро желание съм го направила това, но няма да се разхождам из целия град... този от министерството ми казва, нека ви върна обаждане след малко, да се обадя на някого...
След малко...
Обажда се любезният господин и ми обяснява, че ако човек сам реши да се изследва за короната, трябва да си плати 200лв, ако не - да чака да получи симптоми и да се обади на 112...
Айде честито! Благодаря за вниманието!

Ей това нещо няма ли как да се каже на г-н Борисов на пресконференцията .....
Коментираха случая...
С две думи трябва вече вирусът да е поразил белия ти дроб, за да ти направят изследване, аз така го разбрах ... е то има ли смисъл .... заразил си 20-тина човека, а ти не знаеш на кой свят си вече ......

Последна редакция: пн, 24 фев 2020, 16:29 от emy_emy

# 5 103
Иран ще е вторият Китай, а Италия 3тият, като гледам данните.

# 5 104
Ееее, това в БГ  вече е  за съд!

# 5 105
  • София
Ам, явно протокола е само със симптоми да бъдат тествани.
Въпросът е, че толкова хора се прибират свободно от "горещите" точки, вливат се в градовете и всичко е точно.

# 5 106
Мили хора, не се втурвайте да се тествате, без значение откъде идвате. На този етап вече вирусът може да е навсякъде и ние трябва да изходим от тази гледна точка. Ако искаме да го хванем навреме, според мен разумен подход е да се тестват всички с пневмония, освен тези, които доказано са имали контакт с болен. Иначе рискуваме да задръстим системата първо и второ ако гледаме само в една посока, може да не го видим.

# 5 107
Може ли някой по-запознат да ми каже дали Livigno  е част от Ломбардия и дали в момента са под карантина?

# 5 108
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
По ТВ съобщават за седма жертва в Италия.

# 5 109
Боже, този нормален ли е? С такива изследвания в България е нормално, все още да няма болен по официална статистика, само 20% от хората развиват въпросната пневмония, а другите 80% заразяват!

# 5 110
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
Може ли някой по-запознат да ми каже дали Livigno  е част от Ломбардия и дали в момента са под карантина?
Не е под карантина.

# 5 111
Мили хора, не се втурвайте да се тествате, без значение откъде идвате. На този етап вече вирусът може да е навсякъде и ние трябва да изходим от тази гледна точка. Ако искаме да го хванем навреме, според мен разумен подход е да се тестват всички с пневмония, освен тези, които доказано са имали контакт с болен. Иначе рискуваме да задръстим системата първо и второ ако гледаме само в една посока, може да не го видим.

Според интервюто, пуснато от Yellow girl, няма опция, в която хукваш да се изследваш. Изследват се само лежащи болни с определени симптоми.

# 5 112
От последното което гледах преди минути по нова в  "+- " ,някакъв професор се изказваше ,че България трябва да се готви за Коронавируса и че са пренебрегнали опасноста! Joy
Сега се сетиха,котато ножа опря до гърло! Щото бяха заети със караници в парламента кой да вземе власта и паричките на народа.Жалки подобия на оправници!!

# 5 113
Боже, този нормален ли е? С такива изследвания в България е нормално, все още да няма болен по официална статистика, само 20% от хората развиват въпросната пневмония, а другите 80% заразяват!

Само че според него материалът за проба е достоверен само след като вирусът се е развил в белите дробове. Преди това тестът ще е отрицателен въпреки че болестта може да се развие впоследствие. Явно такъв е тестът - и не само в България.

# 5 114
Всички такива болни ли тестват или само, които са били в Китай и т.н..Според мен трябва да започнат тестове на всички болни от пневмония да видим дали няма да изскочи отнякъде.

Общи условия

Активация на акаунт