Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 957 479
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 5 145
Крайно време е някой да смени заглавието на темата на "Вирусът в ЕВРОПА" Тук при нас, вирусът вече може да е мутирал и да няма много общи неща с този в Китай.

# 5 146
  • Пловдив
Вие представяте ли си какво ще стане, ако всеки паникьосан (или уплашен, или както там го наричате) започне да звъни на 112 и да си измисля симптоми, за да се изследва безплатно?!
Все пак нека не забравяме, че този телефон се използва за спешни случаи и от глупост може да се поставят в опасност хора, които наистина имат нужда от неотложна помощ на момента...

# 5 147
Съмнявам се, че тестът се прави някъде извън НЦЗПБ.. за тоя тест се искат консумативи, които не достигат никъде по света, камо ли да ги имат някакви частни лабораторийки у нас с по 10 души персонал..

Ето тук да си четете:
https://www.ncipd.org/images/UserFiles/File/Epidemiologia/Pravil … ane_2019-nCoV.pdf

# 5 148
Предвид ситуацията с тестовете у нас не знам какво се хабим да гледаме статистики
Някои държави вероятно са стриктни, но повечето са като нас...

# 5 149
  • Варна
Ами , да обявят национален номер, на който да се звъни при нужда / не този за информация от 9 до 17 ч. /  . Ако, си със симптоми и идваш от страни с голям риск за заразяване, трябва да се дава указание , линейка ли да се изчака , кой е най-близкия център ,където да те изследват, какъв протокол да спазваш за да не си в контакт с други хора и т.н. От горепосочения случай, 200 - те лв. са най-малкия проблем, жената обиколила половин София и никой не е знаел къде точно да я прати. Ами, ако наистина се появи случай на заразен ?

# 5 150
  • София
Когато не си болен и нямаш никакви симптоми, какво да ти изследват?

# 5 151
И въпросната върнала се от Милано се прави на голямата работа. Казано е врхщаш се, изолираш се 2 седмици и при симптоми търсиш контакт. Знам за 3ма които се връщат утре от Милано, нашата страна е бедна, не може да си позволим да хабим излишни тестове.
А иначе на мен ми е многооо подозрителен този съвет и за мен е свързан с Банско

# 5 152
До сега само ви четох, ама не мога повече. Трябваше изобщо да се спрат полети и пътувания напред назад, освен много наложащи, с тоя поток от хора всеки ден,където ходят от една държава в друга на почивка и незнам си какво, нямат ли страх тия хора бе. Не могат ли да прежалят парите пред  собственото им здраве и това на другите. И аз мисля, че и тук вече има заразени, няма как с толкова народ дето пътуват, въпрос на време е...да ни го съобщят.. Господ да ни пази просто...

# 5 153
Като се замисля......това, което си говорим, просто няма да се случи при масово разпространение у нас.
Нека всеки се замисли...болен си или близък е болен и се чувства зле. Къде звъниш? На Бърза помощ. Знаем кой идва и за колко време.....
Ако ти кажат да идеш в Инфекциозна или някъде, където вече са освободили някоя болница, добре. Ами, ако се окаже, че нямаш ковид, а в болницата те заразят, докато си там, имайки предвид хигиената в нашите болници?
Не знам дали бих отишла в някакъв смрадлив лазарет от времето на І световна, защото точно това ще представляват тези места.
Предполагам, че болшинството ще се оправя или ще мре у дома. В този ред на мисли....искам да се обърна с въпрос към болните от астма
Скрит текст:
Ориентирайте ме, моля за начините на ползване на инхалатор и кои са по-добрите? Как се закупува това нещо, на свободна продажба предполагам може? Колко е ефикасно при недостиг на въздух? /spoiler]

ПП Що се отнася до съвещанията на тиквеното правителство имам по-лоши предчувствия. Може вече да имат сведения за огнище и сега ще трябва някак да го поднесат на хората. Затова се събират. Утре сутрин може да има смразяващи новини за лапащото мухи население. И очаквани вече от хората в темата.

Последна редакция: пн, 24 фев 2020, 17:50 от Ън

# 5 154
Италианците не да сложили под карантина върналите се от Китай.
От толкова много болни, които изникнаха изведнъж, не може и никой да не е отишъл на лекар досега. Не са обърнали на никой внимание, не да тествали отишлите на лекар докато не пламна така.
Или пък да не знаеха за вируса изобщо. Или да бяха Иран.
Много скапаха положението италианците. В Германия и Франция как седмици наред задържаха на 15тина случая.
Във facebook гледам едни сълзи за италианците.

# 5 155
Като се замисля......това, което си говорим, просто няма да се случи при масово разпространение у нас.
Нека всеки се замисли...болен си или близък е болен и се чувства зле. Къде звъниш? На Бърза помощ. Знаем кой идва и за колко време.....
Ако ти кажат да идеш в Инфекциозна или някъде, където вече са освободили някоя болница, добре. Ами, ако се окаже, че нямаш ковид, а в болницата те заразят, докато си там, имайки предвид хигиената в нашите болници?
Не знам дали бих отишла в някакъв смрадлив лазарет от времето на І световна, защото точно това ще представляват тези места.
Предполагам, че болшинството ще се оправя или ще мре у дома. В този ред на мисли....искам да се обърна с въпрос към болните от астма
Скрит текст:
Ориентирайте ме, моля за начините на ползване на инхалатор и кои са по-добрите? Как се закупува това нещо, на свободна продажба предполагам може? Колко е ефикасно при недостиг на въздух? /spoiler]
Моето дете прави бронхоспазми и Се спасяваме само с инхалатор. Най-добрият е Омрон

# 5 156
На кратката пресконференция на СЗО общо взето казаха, че няма смисъл от затваряне на границите,понеже това няма да спре вируса. Вече бил разпръснат по света и страните единствено трябва да чакат и да се готвят за положение като на Италия и Иран.
Също така казаха, че на този етап нямат представа на къде ще тръгне вирусът, дали ще започне да умира или тепърва предстои неговият пик и света е много верятно да посрещне пандемия.
Това ме притеснява и явно няма никаква ваксина от Китай или подобни неща, които се пуснаха днес.

# 5 157
Скрит текст:
Моето дете прави бронхоспазми и Се спасяваме само с инхалатор. Най-добрият е Омрон
Мерси!

# 5 158
# 5 159
  • София
Ако затварянето на границите не спре вируса, то какво ли би го спрял. Значи се събраха, за да решат да не правят нищо така ли?

Общи условия

Активация на акаунт