Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 957 005
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 5 160
Да, най-добре е да го разпространим повече.

# 5 161
  • Другата България
Само да вметна, че с обаждане на тел.112 можеш да получиш свързване единствено и само със СП.
Не с лаборатории, министерства, нац.телефони или всякакви други телефони. От СП също НЕ свързват с никого, ако разполагат с телефони на министерства и лаборатории могат да ги предоставят на гражданите, но не и да свързват с тях. Същите тези телефони ги има в нета и всеки що годе грамотен може да си ги намери сам, разбира се ако има нужда, пожелавам на никой да няма такава.
Това поставя под съмнение поне за мен точността на казаното от дамата във ФВ-че от СП са я свързали с министерство, дори не знае с кое, надява се да е здравното. Това не е вярно.
Постът, че можеш да се обадиш на 112 и да излъжеш, че се връщаш от Италия, за да те тестват безплатно дори няма да го коментирам. Звучи безумно и абсурдно, и съветът ми е да не го правите. Телефонът наистина е само за спешни обаждания, действителни, за недействителни такива се носи наказателна отговорност.

# 5 162
  • София
Дамата с 200-те лева търси своите 10 минути слава. Навсякъде съветите са едни и същи - прибираш се, седиш 14 дни под карантина и ако се проявят симптоми звъниш да те вземат. Ако всякакви невтотици почнат да искат тестове докъде ще я докараме. Както се вижда и от темата паники много - кихнах 2 пъти, мерих си температурата и дали нямам коронавирус. Назад в темата има такива потребителки. Навсякъде по обясняващ как няма достатъчно тестове и лаборатории, ние ще тестваме хипохондриците.
А и шефът на центъра по заразни и паразитни болести каза, че се тестват безплатно само подозрителните случаи

# 5 163
Ок, съгласна съм
Но това поставя статистиката в нова светлина

# 5 164
Сега вече няма смисъл да се гневим за ненавременните мерки на правителствата от ЕС, вкл. и нашето. Когато на нас / в темата/ ни се струваше наложително, друга част /в темата/ от хората смятаха, че преувеличаваме, какво остава за държавните мерки, на тях пък изобщо не им е изглеждало наложително, още повече, че такива решения не се взимат без съвет от сериозни източници, като напр. СЗО.
Обаче сме гневни, защото ако тогава бяха затворили границите вече можеше да ги отворят, а не да измрат хиляди души за илюзорна икономическа двумесечна изгода.

Браво на работодателя, който изпратил служителя си в карантина!

# 5 165
По-скоро са имали предвид, че вече и да затворят границите, няма да се спасим, един вид намекват, че вирусът е навсякъде или почти навсякъде и да се готвим.

Тези теории за друг вирус в Италия, звучат безумно тъпи. Вирусът си е абсолютно същия. В началото на Януари в Китай цифрите бяха точно такива. И мутация не вярвам да има, толкова бързо. Смъртността зависи не само от това какъв е вирусът, ами и от това какво здравеопазване има съответната страна.

# 5 166
  • София
По-скоро са имали предвид, че вече и да затворят границите, няма да се спасим, един вид намекват, че вирусът е навсякъде или почти навсякъде и да се готвим.

Ето това е върховната простотия - няма за какво да затваряме границите, щото видиш ли той вируса е навсякъде. Ми то по тази логика защо държаха 14 дни върналите се от Китай във Военна болница? Защо накараха китайците да стоят под карантина 14 дни? Никой от тях не е имал симптоми. Няма смисъл - той вируса е навсякъде. И това за нас, дето сме 7 млн. и тръгне ли ще сме изчезнали за норматив с нашия манталитет

# 5 167
Е ,как ще си стоят 14 дни  домашна карантина?Те едвам взели отпуска да идат за 4 дни до Милано ,да се на цъкат едно хубаво в Facebook,на италианските ски курорти!Днес си отиват на работа и пука, че им дреме!
Ядосвам се заради такива уж интелигентни натури,а пък ми се смеят по телефона,че едва ли не ние сме се филмирали....

# 5 168
В момента темата се наблюдава от близо 170 000 души. Ако само половината, че и по-малко обсадят болничните звена лъжейки за симптоми на корона вирус, то и без това никаквия капацитет за тестване, изолиране, наблюдение, лечение и справяне с тази зараза, който го имаме ще грохне тотално!

Отвратителни, абсрудни и застрашаващи са безумните съвети, които бяха дадени по-назад! Още по-безумно е, че няма да са единствените сетили се да постъпят така.

Заради паниката и откровените лъжи за симптоми на някои положението ще се забатачи в пъти повече.

В темата споделяме каква ли не информация, но ей тази тъпотия ме втрещи повече от всичко друго!

# 5 169
# 5 170
  • на пистата
Много интересен анонс на новите по нова-Имаме ли болен от коронавирус у нас!!!
Дамата нърнала се от Италия май се.прави на интересна.То ако тръгнат да се тестват всички върнали си от чужбина..ще стане мазало.Като е толкова отговорна да си стои 14 дни у тях.

# 5 171
  • София
В темата за пътуване до Италия една потребителка е разказала как на летището в Италия са им проверили температурата, а на нашето не е имало никакъв контрол. Какво стана с термокамерите - нали бяха поставени по всички летища в БГ и се следеше всеки пътник? Или е само за идващите от Китай и още не са включили и идващите от Италия?

# 5 172
  • Другата България
В момента темата се наблюдава от близо 170 000 души. Ако само половината, че и по-малко обсадят болничните звена лъжейки за симптоми на корона вирус, то и без това никаквия капацитет за тестване, изолиране, наблюдение, лечение и справяне с тази зараза, който го имаме ще грохне тотално!
Отвратителни, абсрудни и застрашаващи са безумните съвети, които бяха дадени по-назад! Още по-безумно е, че няма да са единствените сетили се да постъпят така.
Заради паниката и откровените лъжи за симптоми на някои положението ще се забатачи в пъти повече.
В темата споделяме каква ли не информация, но ей тази тъпотия ме втрещи повече от всичко друго!
Е, аз се опитах да бъда по-мека, че ме набеждават за груба, макар и откровена.
Но съм напълно съгласна с казаното и написаното по-горе.
Както казах, не смогвам да следя и чета всичко, защото се пише много и какво ли не, но това за жалост не го пропуснах, написаното от Кура Булгара /дано не бъркам/, прочетох го три пъти, преди да го осмисля, и не можах.
Не правете така, само това ще кажа.

# 5 173
  • на пистата
А това с температурата по летищата,да не мислите че минават и на всеки мерят темпиратурата.Има си термокамери и човек който следи мониторите(скоро го показаха по телевизията)а не да върви някой и да ви я мери.

# 5 174
То зора е да ги накараме да си седят -защото като ти се изправи едно зомби срещу теб и каже че не иска смятай кво трябва да го направиш
това долу даже да е учение - явно така трбява да се процедира

https://twitter.com/mjtvhopin/status/1231044727321092096?s=21&am … AkMhxrji9OzSq8PfI

Общи условия

Активация на акаунт