Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 957 130
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 5 130
Пневмонията е възпаление на белите дробове, този вирус като го гледам точно това прави, въпроса е колко ти е силна имунната система и дали ще успее да предотврати този процес. Затова до ден днешен смятах, че 20% от хората са с пневмония, а останалите 80% нямат. Може и аз нещо да съм в грешка, поправете ме ако е така.

# 5 131
Здравейте,
 искам само да ви дам няколко примера за какво става дума с нашия манталитет 

мои  приятели отдавна искаха да идем много хора на ски - за алпите отпадна явно , те се гласяха и за Италия ама вече не може
та сега вариант  Бг курорт  - говоря за млади хора с малки деца, сега още не сме тръгнали дето се вика ама аз почвам да се треса защото все пак има контакти, хотелите нашите дали спазват някакви нормативи за хигиена -  не съм ходила никога в нашите големи ски дестинации

друго -  моя позната в разгара на епидемията тръгна с мъжа си(немец,който си дойде до бг за да летят когато още в мюнхен, от където е , бяха почнали случаите) към екзотична дестинация, не особено далеч от китай - логиката платено е от 6 месеца
за пътуващите - като виждат фирмите че има проблеми по света- ми отменете  ги тия екскурзии , не да ми се изтибери няква мадама по тв и да  каже - ми те клиентите избират
клиента е малоумен , овцъ
няма инфо няма нищо като хората  , личната борба е всичко -сега след две седмици престой и контакти с кой знае колко народ на тия моите хора дето са с бг самочувствието напред и не пият аспирин даже- как да им набия че трябва да се карантинират,как
защото вчера от човек който тръгна към африка чух че на летището не се носят каквито и да е санитарни средства от тръгващите поне до митническата проверка

нашите тука даже нещо да стане - няма да кажат, те са заети да си вадят кирливите ризи отпреди боко даже , ще отклоняват вниманието докато предимно старото ни население не даде жертви примерно

ако хората на телефоните не са адекватни - тогава кой ще даде инфо ?

# 5 132
Мисля, че не всички доказани случаи са с пневмония. Просто така тестът е по-точен. Тест, взет от горните дихателни пътища на човек без симптоми може да е отрицателен, а човекът всъщност да е заразен. Докато ако вече е с пневмония, тестът показва със сигурност. Това от една страна.
От друга със сигурност нямаме капацитет да тестваме всеки с грипоподобни симптоми в срванително добро състояние. Едно, че тестовете са скъпи, второ, че са недостатъчно бройки и трето, че физически няма да смогнат ако трябва да тестват всеки. Може би това са имали предвид като са казали, че ще тестват само хора в тежко състояние, с пневмония. Останалите просто ще разнасят заразата, това е.

# 5 133
Хора,за да карат тази женица да си заплати теста от 200 лв това говори само за едно-нямат достатъчно бройки тестове!А ние  ще чакаме адекватни мерки!

Тестът явно не може да се направи срещу заплащане. Знае ли със сигурност за някоя страна, където се прави по желание на всеки пациент? Защото в туитър четох оплаквания за САЩ, че не ти правят теста, ако не отговаряш на условията - възможно е да е някой паникьор, който не е за тест, но е възможно и навсякъде да ги правят само при определени условия.

# 5 134
  • Germany
А какъв е този 0 пациент, който Италия търси? За да има смъртни случаи са минали повече от 2 седмици, той този 0 пациент отдавна е незаразен или оздравял. И тези 200 заразени от 1 човек ли са, че толкова го търсят? И къде умират тези 7 човека? В една болница ли? Нямам възможност в момента да ровя за инфо, ако дамите от Италия знаят да разеснят нещата.
В Германия също искат да си платиш теста ако не отговаряш на условието за контакт с Ухан. Това беше преди Италия, сега не знам.

# 5 135
'Мила родна картинка'

# 5 136
Това в Италия ми изглежда като второ начално огнище, което звучи зле. Досега не се вълнувах особено, но за четири дни 200 случая с 5 починали е съмнително за пренасяне на заразата от Китай.

# 5 137

Последно не мога да разбера - има ли начин да се прави тестът срещу заплащане или злоупотребяват предприемчиви хора?

# 5 138
Доколкото разбирам всеки може да се тества срещу 200 лв.

# 5 139
https://www.youtube.com/watch?v=qgylp3Td1Bw

На живо пресконференция на СЗО.

С две думи, още не го наричат пандемия, но призовават да се готвим за такава. Честито!

# 5 140
  • София
Хубаво е да четем ПОНЕ страница назад.

# 5 141
Сега вече няма смисъл да се гневим за ненавременните мерки на правителствата от ЕС, вкл. и нашето. Когато на нас / в темата/ ни се струваше наложително, друга част /в темата/ от хората смятаха, че преувеличаваме, какво остава за държавните мерки, на тях пък изобщо не им е изглеждало наложително, още повече, че такива решения не се взимат без съвет от сериозни източници, като напр. СЗО.
Към онзи момент, вероятно са били прави хората, които бяха оптимистично настроени, какво остава държавите.

Вече сме в друг етап, онзи момент отмина. Какъв е смисълът да анализираме след като каруцата се е обърнала?

Сега е момента, в който трябва ясно и точно да се информира населението на ЕС, че предстои евентуална епидемия, да се обяви ясно и точно как да се предпазваме, доколкото може, как да спазваме добра хигиена, да се спрат обществени прояви. Да се успокои населението, че няма да свършат лекарствата, че няма да свърши храната, че който може да остане в къщи, особено възрастните /така или иначе и при една банална мъгла им се препоръчва същото/, да не се тича към болн. заведения и ЛЛ.
Ей за такива неща е време. Държавата да информира и дори само това може да внесе успокоение. /да пускат кратки инструкции по нац. телевизии, както правят с предизборните си клипове, само че сега ще са за добра кауза.

# 5 142
Само човек без капка мозък може да даде 200 лв. за да се тества.
Обаждаш се на 112, казваш, че вчера си се върнал от Италия и че днес имаш болки в мускулите, температура, втрисане, кашлица и т.н. и готово - тестват те НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО. От къде на къде ще даваш 200 лв. за такава глупост.

# 5 143
  • Варна
Последният човек, който е починал в Италия, е 80-годишен мъж, който бе откаран в болница миналата седмица в Лоди, след като претърпя сърдечен удар, съобщава Ройтерс. Лекарите смятат, че той е хванал вируса там от друг пациент.

# 5 144

Защото шефът на Националния център по заразни болести казва, че тестът е само безплатен и само за лежащо болни със съответните симптоми /температура и данни за засягане на дихателната система, така че и простото обаждане на 112 с притеснения не върви - все трябва нещо да ти има/.

https://www.facebook.com/actualnocom/videos/198151287960661/?v=198151287960661

Общи условия

Активация на акаунт