Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 957 292
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 5 220
  • В офиса
Вие мислите пътуващите туристи, аз мисля ръботната ръка, която ще хукне да се прибира.

Всеки мисли за тези, с които има повече контакти. Адски много познати в края на седмицата заминават на ски в Ливиньо и т.н., взели си дълъг уикенд покрай 3-ти март.

# 5 221
Хората продължават да летят за ски в Италия. Честно, искам броят на болните там да скочи още веднъж така драстично, белким се освестят. Или пък в България да се появи, не знам кое може да изиграе отрезвяваща роля. Когато всеки решава за себе си е едно, но когато връщайки се може да зарази други, не е ОК.
Мерки, карантини, хората вземат на подбив тези неща, при това с надменно отношение: “Колко съм куул и умен и колко съм над нещата и колко ги разбирам работите”

Чудно колко ли хора могат да си позволят да спазват 14 дневен карантинен период ако се върнат от Северна Италия...

Като не могат да си го позволят, да не ходят!
Да си използват отпуските - платени или неплатени. Не да рискуват животите на хората около тях.
Сега хледах снимки от Милано във фейса. Ами и аз обичам да пътувам, но в момента, не бих тръгнала никъде. Нищо няма да ми стане, ако 6 месеца или една година си седна на три-буквието.

# 5 222
  • ГО
Ние не бихме могли да спазваме 14 дневна карантина. Не и ако не е повсеместна и всички да я спазват. Работим в сферата на услугите и много хора разчитат и чакат нас за да си свършат и те работата. Бяхме в Милано по работа.

# 5 223
Още 18 потвърдени случая в САЩ от кораба. Там май всички ще излязат положителни по някое време.
Кама4е, не може ли да си свършите работата по телефон или да я предадете на някой друг? Така рискувате хората, които зависят от вас.

# 5 224
Гледахте ли новините по Бнт днес, доста са притеснителни нещата. Ще се правят тренировки как да реагират здравните действия в случай на болен. Явно досега не е имало ясен протокол. Но това което мен най ме притесни са новините които съобщиха от Китай. Има доказани 195 случаи на повторно заразяване, няма имунитет който да предпазва излекуваните от болестта. Това значително  ще затрудни създаването на ваксина. Това не знам дали осъзнавате, променя тотално играта, и прави овладяването на тази епидемия напрактика невъзможно. Защото те отново ще предават щафетата в епидемията а дори не е сигурно и че ще карат по леко 2-ият път след като не се развива имунитет което ще направи много трудно изработването на ваксина. Откъде се появи това чудо в света. Остава да се надяваме че топлото време ще помогне и най после да се измисли някакво ефективно лечение, за да се понижи смъртността. Освен всичко се оказва че ние имаме 1 000 теста и затова много ще се пазят, и пестеливо ще се използват.

По новите казаха и за жената от Милано която са отказали тест. Тест няма смисъл да се прави защото той нищо не показва ако не си в крайна фаза на заболяването. Затова има случаи по света няколко теста са отрицателни и накрая положителен. Тестовете наистина трябва да се пазят, не може да тестваме всеки които поиска само за лично успокоение. Премиерът призова хората да са дисциплинирани и отговорни и ако се връщат от място с огнище на вируса да спазват 14-дневен карантинен период

Иран отрича обвиненията че прикрива огромно огнище на негова територия.

# 5 225
Полетите от Италия от години са частично пълни с италианци, работещи тук...никой няма да си блокира работата за неопределен период...

Пп. 7-ма жертва в Лоди.

# 5 226
  • ГО
Ние бяхме там преди повече от 20 дена. Смятам, че сме здрави. Дано Simple Smile Говоря хипотетично, че 14 дена карантина би била непосилна за нас. Ако катантината е за всички - Ок.
Честно да ви кажа - замислям се дали да не си взема някой пакет брашно, консерви и др. от първа необходимост.

Като знам на Царевец колко дръпнати се изсипват....

# 5 227
  • Sofia
"България Ер" анулира полетите си от/до Милано до 27 март заради зачестилите случаи на коронавирус.

От сайта им: https://www.air.bg/bg/novini/bylgariya-er-anulira-poletite-si-ot … ai-na-koronavirus

# 5 228
Май ще изляза права, че повечето излекували се от Корона вирус изобщо не са били болни от него.
Иначе вирусът е с много висока смъртност, дори да не е 100%, тя е някъде по-близо до това число, отколкото до 50%, да не говорим за 2-3%.
Струва ми се, че там, където се създадат големи огнища, там ще се съсредоточи ужасът. Китай. Иран. Италия. Останалите ще останат встрани, макар че навсякъде ще има по някой случай. Най-важното е да няма голямо огнище. Следващата държава? Не знам защо ми се струва, че и България ще се нареди в тази група заради тоталната безотговорност на малка и арогантна част от населението.

# 5 229
  • Пловдив
Начи положението се затяга...
Китайците така и не спират да пътуват, а и никой не ги ограничава.
Другите държави са силни и ще се справят, ами ние..?

# 5 230
Смешно или не и аз мисля да си купя някои хранителни  пакетирани стоки и консерви, както и лекарства.

Бях резервирала няколко дни във Велико Търново през Април за звук и светлина, отменям ги.

# 5 231
  • Пловдив
А маските предпазват ли наистина или е мит...?

# 5 232
А маските предпазват ли наистина или е мит...?

Това е респираторно заболяване. Маските са най-ефикасни за всяко респираторно.

# 5 233
Гледах докторката, която отговаря на спешния номер, препоръча да се мият ръцете хубаво с топла вода и сапун и да се ползват дезинфектанти с алкохол, маски не спомена...

# 5 234
Маските не че не помагат, те просто не могат да ни предпазят напълно. Вирусът влиза и през очите, така че само маска не е достатъчна, ако не се ползват и специални очила.

Общи условия

Активация на акаунт