Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 957 704
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 5 295
  • Варна
В Щатите има още 2 потвърдени случая, в Калифорния.

# 5 296
  • на пистата
7-ма жертва на вируса в Италия.

https://twitter.com/BNODesk/status/1232021155357347840?s=19

Първи случай в Тирол, близо до границата с Австрия.

Това е много странно,преди малко излезнаха резултатите на СЗО,колкото и да са назад с данните,при техния доклад починалите в Италия са 2ма или 3ма не помня.Няма нови починали от вчера.

# 5 297
Като чета коментарите във фейса, хората чакат някой да дойде да ги хване за ръчичка и да им каже какво да правят.

# 5 298
Днес има 4 починали в Италия, на СЗО статистиката върви един ден назад.

# 5 299
Следя темата от самото начало, както и голяма част от пишещите тук. Моля новочетящите и новопишещите, връщайте няколко страници назад преди да пишете нещо. В последните 20 страници има доста повтаряща се информация. Включете известията за темата!

# 5 300
Въпреки призива да се репортват всички, търсещи някаква връзка между жертвите, в линка по-горе пише, че последната жена е била на 62 г., но в много тежко състояние и тъкмо била преместена в друга болница за провеждане на хемодиализа.

# 5 301
  • София
7-ма жертва на вируса в Италия.
62-годишна жена, на диализа...

# 5 302
Като чета коментарите във фейса, хората чакат някой да дойде да ги хване за ръчичка и да им каже какво да правят.

И да им се каже пак нищо - тази моята позната се прибрала от Виентам и отишла на работа ,  казала там и нищо , не знам - не трябва ли полицията да ги спира по някъв начин, имат случаи и там

колкото повече помагаш -толкова повече те мислят за откачалка, нЕам нерви

# 5 303
  • София
Това, че нашите ще играят на празен стадион изобщо не е успокояващо. Все пак ще летят в самолети, ще обикалят из летища, хотли, ресторанти и т.н. Няма да са изолирани, а ще прекарат няколко дни в затворен под карантина град и след това ще си дойдат тук. И на всички е ясно, че няма как да прекарат 14 дни под карантина, когато си дойдат, а ще хукнат на тренировки и по заведения. Искрено се надявам да се отложи този мач

# 5 304
Не е изключено и да се отложи. Не се знае как ще изглежда ситуацията след 3 дни. Я си спомнете как изглеждаше ситуацията преди 3 дни в Италия. Вируса го нямаше. Впрочем премиерът призова всеки идващ от район на огнище да бъдет отговорен и дисцпиплиниран. То това си мисля че важи и за Лудогорец. Аз рзбирам че искат да вземат големите пари от мача. Ама след това трябва да бъдат дисциплинирани и отговорни......И трябва да спазят 14-дневна карантина, щом идват от огнище на вируса.

# 5 305
Футболистите не пътуват ли с частни полети? Тая теория да се разболеят на борда, силно ме съмнява. Аз си мисля, че за каквито и пари да става дума, някой е така ще си рискува здравето и това на близките си.

# 5 306
Въпреки призива да се репортват всички, търсещи някаква връзка между жертвите

Не съм останала с такова впечатление или ти не си разбрала. Досега много пъти се спомена, че по-възрастните и хората с придружаващи заболявания са най-рисковата група, по-младите и децата карат по-леко и т.н.

Но има хора, за които това, че някой болен и възрастен е починал изглежда изобщо не е важно и се започват едни много грозни подмятания от типа "е какво толкова", "те щяха да умрат от нещо друго така или иначе" и т.н. Не знам, може да е инстинктивно, така веднага се самоуспокояват, че те лично не попадат в тази група например, но въпреки това е изключително грозно.

# 5 307
7 страни към момента са затворили границите си с Иран, като между тях са Турция и Пакистан.
Междувременно Иран е  сложил под карантина 13 провинции, затворени са училища, театри, кина и университети.

Кувейт и Бахрейн съобщават за първи случаи на заразени граждани.

https://thepigeonexpress.com/bahrain-and-kuwait-report-first-coronavirus-cases/

# 5 308
  • Варна
Но има хора, за които това, че някой болен и възрастен е починал изглежда изобщо не е важно и се започват едни много грозни подмятания от типа "е какво толкова", "те щяха да умрат от нещо друго така или иначе" и т.н. Не знам, може да е инстинктивно, така веднага се самоуспокояват, че те лично не попадат в тази група например, но въпреки това е изключително грозно.
Кой е подмятал това? Нито едно такова изказване не съм прочела в такава посока в темата.
Може някой да е казал, че и един сезонен грип е можел да се окаже фатален, но никой не е омаловажавал живота на починалите.

# 5 309
Премиера на Италия Конте обмисля да се отмени целият кръг в Серия А през следвашият уикенд ако ситуацията с вируса продължи да се влошава.
https://gong.bg/football-sviat/italia/otmeniat-celiia-sledvasht- … ronavirusa-579021
Хексе, имаше такива подмятания с цел омаловажаване на вируса като например че за онкоболните и обикновен грип  също е много опасен. Обикновенният грип няма 3% смъртност.

Оказва се че и мача на Лудогорец не е толкова сигурно че ще се играе.
https://gong.bg/bg-football/evrouchastnici/multimedia/video/uefa … -ludogorec-579115
Уефа признава че следи ситуацията в Северна Италия и ще изиска решение на медицинските власти в Милано за провеждане на мача, при промяна на ситуацията Уефа ще реагира. Което значи че при влошаване на ситуацията с вируса, мача може и да се отложи, въпреки че към този момент е решено да е пред празни трибуни.

Последна редакция: пн, 24 фев 2020, 22:31 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт