Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 956 872
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 5 280
  • Варна
Всъщност днес имаше и добра новина, постнах я по-рано днес . Сега отново ще я напиша :

"Двадесет и четири от 31-те провинции и региони на Китай - включително Пекин и Шанхай - съобщават за нула нови инфекции на 23 февруари, което е най-доброто, откакто националният здравен орган започва да публикува ежедневни данни за цялата страна на 20 януари.

Имаше само 11 нови случая в шест други юрисдикции на провинциално ниво "

Ако, тенденцията се запази в следващите 3 дни ,можем да поздравим китайците ,че се справят.

За съжаление , в Ухан нещата продължават да са зле, но поне новите случаи намаляват. Но, там огнището е страшно.

Да се надяваме ,че и в Европа нещата ще затихнат след около месец, ако Италия успее да се справи и не възникнат нови големи огнища.

# 5 281
  • Пловдив
В Ухан през 2018г е открита лаборатория,  която изучава най-смъртоносните вируси. В долната статия се твърди,  че не от супата със змията,  а от лабораторията е тръгнала заразата. Интересно съвпадение на събития е посочено в тази статия (на френские,  но гугъл преводача я превжда добре) :

https://french.mercola.com/sites/articles/archive/2020/02/05/nou … -coronavirus.aspx
то мисля се разбра, че е от изследователската лаболатория са изпуснали контрол и така е излязъл вируса...

# 5 282
Цитат
Всъщност днес имаше и добра новина, постнах я по-рано днес . Сега отново ще я напиша :

"Двадесет и четири от 31-те провинции и региони на Китай - включително Пекин и Шанхай - съобщават за нула нови инфекции на 23 февруари, което е най-доброто, откакто националният здравен орган започва да публикува ежедневни данни за цялата страна на 20 януари.
Не искам да съм черната станция но това щеше да е добра новина преди иранската биологична бомба. Това че Китай по официалните данни излгежда овладява собственото си огнище, в момента няма никакво значение защото вирусът вече е на свобода извън Китай, това щеше да е добра новина преди 4, 5 дни. Е разбира се хубаво че изглежда че овладяват огнището си, но това е капка в морета на фона на глобалната ситуация с вируса.

# 5 283
  • София
На мен ми е интересно следното - нашия отбор Лудогорец ще играе срещу Интер на 27.02. на стадион Джузепе Меаца в Милано. Дали има вероятност този мач да се отложи или нашите да откажат да отидат заради вируса? Защото направо лошо ми става, като си представя колко народ спортисти + екипа на отбота ще отидат там да играят, а после ще се върнат тук. А, като знам и БГ манталитета сигурно кой знае колко фенове ще цъфнат на стадиона и после ще стане голяма веселба

# 5 284
  • София
Ще се играе на празен стадион, ако не го отложат.

# 5 285
Онзи ден в блиц-а ми попадна новина, че китайски бизнесмен на последния форум в Давос е предложил 12-часов работен ден и 6-дневна работна седмица. Сега не я намирам тази новина, но явно още през Януари са знаели какъв крах на икономиката се очаква, защото предложението ми се стори твърде неуместно спрямо нашите стандарти.

# 5 286
На мен ми е интересно следното - нашия отбор Лудогорец ще играе срещу Интер на 27.02. на стадион Джузепе Меаца в Милано. Дали има вероятност този мач да се отложи или нашите да откажат да отидат заради вируса? Защото направо лошо ми става, като си представя колко народ спортисти + екипа на отбота ще отидат там да играят, а после ще се върнат тук. А, като знам и БГ манталитета сигурно кой знае колко фенове ще цъфнат на стадиона и после ще стане голяма веселба

На закрити врати ще се играе:

https://www.google.com/amp/s/www.24chasa.bg/amp/8225930

# 5 287
Снимка от карнавал в Дюселдорф, не сме само ние заспалите, де. Или пък е опит за хумор.

# 5 288
Ох, спрете се вече. В Европа има постоянно движение на хора, животни и превозни средства в огромен размер. Феновете и футболистите на Лудогорец ще се съберат по един в няколко километрова колона от камиони по коя да е италианска или немска магистрала. Там колоните от камиони са безкрайни по 24 часа 6 дни седмично.

Горната снимка не е хумор, това се случва на юного места в Германия в момента. Няколкото колежки, които днес дойдоха на работа ми показаха подобни съвсем истински снимки. Повечето въобще не дойдоха, защото днес беше кулминацията на карнавала. В Германия обаче има няколко болни и почти всичките оздравяха напълно.

Последна редакция: пн, 24 фев 2020, 21:42 от Анонимен

# 5 289
Бих се радвала да е истина и да намаляват случаите, ама съм Тома Неверни. Просто няма начин и защо тогава строят нови болници, оборудване за този вирус и изобщо се разгръщат за нови пациенти.
Пак ще кажа този линк тук дето една дама даде за един наш учен в едно предаване за този вирус, произход, развитие, доказано как се предава, какво става, мерки взети, резултати и т.н., ваксини, лекарства, много неща се казаха и аз му повярвах да ви кажа, човекът беше искрен и ерудиран в тази област (не обърнах внимание на името) от казаното всичко към момента се потвърждава. Нямам и грам успокоение и оптимизъм, но пък ми е все още спокойно, нали няма доказано нищо у нас, хората са на черешата и не виждам никой да се притеснява в магазина, на улицата, в градския транспорт. Само аз съм лудата, ама навън се правя на нормална, тук си изливам лудостта.

# 5 290
Цитат
Обикновено биологичните оръжия се създават с планирана 100% смъртност.
Обикновено?

# 5 291
Софт Клик, ясно е че живота не може да се спре заради вируса а и не бива, икономиката ще рухне. Но хората имат предвид поне да се ограничат неща които не са от първостепенна важност, като например екскурзии, модни събития, футболни мачове, тем подобни неща. Те пак добре че решиха да е пред празни трибуни.

# 5 292
На този етап изобщо не е сигурно какво точно е ограничила Германия.  Изчакайте малко, то тепърва ще има да гърми тук и там. Това, което се случи в Италия може да се случи навкякъде. Достатъчно е един единствен болен да има незабелязан и той може да подпали огнище, което да тлее доста дълго време. По-леките случаи се вписват идеално в сезона на респираторните инфекции. Никой няма да обърне внимание, докато не започнат да умират хора, а понякога дори и тогава. Докато някой най-накрая забележи, вече ще има стотици, ако не и хиляди заразени. Тук някой пусна инфо, че 2/3 от заразените в Ухан, които са се озовали на други места, не са били хванати.

# 5 293
китайски бизнесмен на последния форум в Давос е предложил 12-часов работен ден и 6-дневна работна седмица.
Джак Ма, Алиекспрес. Не мисля, че е свързано с вируса, просто китайски манталитет и робско мислене.

# 5 294
7-ма жертва на вируса в Италия.

https://twitter.com/BNODesk/status/1232021155357347840?s=19

Първи случай в Тирол, близо до границата с Австрия.

Общи условия

Активация на акаунт