Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 957 779
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 5 325
Не искам да всявам паника, никой не е наясно нито със смъртност, нито с нищо конкретно, циркулират всякакви теории, чета темата по цял ден и съм се панирала много, още повече че съм на почти 60 и активен пушач и все повече ми става ясно че спасение няма. имам внуче на 3 месеца, не си правя илюзии, но се моля поне младите някак си да оцелеят. От всичко прочетено между редовете на официалните статистики разбирам че общата смъртност е някъде около 70_  80 процента.  Дано НЕ съм права! Просто не се казва истината. Много жалко и тъпо !

Хора , не се паникьосвайте безпричинно. Ако чете някой отстрани, ще помисли, че 100 милиона европейци са заразени и поне милион българи. Какви са тези реплики " спасение няма" , айде стегнете се малко.

# 5 326
  • София
От всичко прочетено между редовете на официалните статистики разбирам че общата смъртност е някъде около 70_  80 процента.  Дано НЕ съм права! Просто не се казва истината. Много жалко и тъпо !
Няма 70-80 смъртност, ами 80% научна неграмотност в коментарите ... плюс такава вяра в конспирации, че ако продължа с откровеното си мнение ще ме баннат.
 Ако вируса беше със 70% смъртност, епидемията щеше още да си е в Ухан и нямаше да се разпространи ...

# 5 327
Попаднах на това. Не видях някой да го е пускал

Пловдивчанка е приета в Клиниката по инфекциозни болести на УМБАЛ „Свети Георги“ заради съмнения с коронавирус. Преди дни тя се е завърнала от екскурзия в Италия, в една от заразените зони, съобщи Нова телевизия.

https://trafficnews.bg/zdrave/plovdivchanka-e-prieta-infektsiozn … IE1B8l-Es2smhDSKc

# 5 328
В темата започнаха да вписват много нови участници и от информативна започва да става досадна от повтаряне на една и съща информация или задаване наедни и същи въпроси. Ами като Ви интересува - върнете се назад и се запознайте! Има много полезни неща.

# 5 329
Тесла, вие сте много интелигентен и вашите и на Снежана постове чета с повишен интерес. И като гледах статистиките стъкмистика на Китайците и вие как ги интерпретирахте бях на същото мнение като вас. Но нещата се оказаха супер лоши и гадни.  Вече съм съгласна с вирусолога, който каза , че в следващите 2 години или нещо такова четвърт от населението на планетата ще изчезне от него.

# 5 330
И аз се чудя къде изчезват маските. Вече не само в аптеките, и в строителните магазини и сайтове няма. А хора с маски не виждам.

# 5 331
Тесла, вие сте много интелигентен и вашите и на Снежана постове чета с повишен интерес. И като гледах статистиките стъкмистика на Китайците и вие как ги интерпретирахте бях на същото мнение като вас. Но нещата се оказаха супер лоши и гадни.  Вече съм съгласна с вирусолога, който каза , че в следващите 2 години или нещо такова четвърт от населението на планетата ще изчезне от него.

По-абсурдно мнение скоро не бях чел. После аз съм бил трол.

# 5 332
Цитат
Вече съм съгласна с вирусолога, който каза , че в следващите 2 години или нещо такова четвърт от населението на планетата ще изчезне от него.

Аз не съм на това мнение. Аз мисля че нещата ще започнат да утихват със затоплянето на времето. Наистина мисля така, не го казвам само да ви успокоя. Сега и през следващите няколко седмици ще бъде най тежко положението. После ще почнат да се разведряват нещата. Така е станало и с епидемията от Сарс. Тази следва същият географски модел и дори като времево разположение нещата са сходни. Сега е най тежкото, и затова е водеща тема в новините.

# 5 333

По-абсурдно мнение скоро не бях чел. После аз съм бил трол.
Точно така на Тесла, Снежана, Антигона и на още няколко участника ( извинявам се, но не мога да ги посоча всичките), мненията от началото на темата са едни от най-смислените, градивни за темата и дори и да е имало грешни залитания - труда, който полагат тези хора е обидно да не им се признае!
Относно изказването на вирусолога....времето ще покаже.

# 5 334
Нямах предвид за приноса на Тесла, а визирах твърдението, че 2 милиарда души щели да умрат .

# 5 335
Хората ги хваща паниката и започват да вярват на всичко, което четат. Не се подавайте на това чувство. Бъдете разумни. Как 3% смъртност биха избили 1/4 от населението. Дори испанския грип не е успял да го направи с 10%+ смъртност. Вярно е,че ще загинат много хора, то 3% на някой може да им изглеждат смешни, ама на 7млрд човека, това са 210 млн човека. Аз не знам някой вирус да е успял да зарази абсолютно цялото население, така че и този по всяка вероятност няма да успее и въпреки всичките тук линкове на теории на учени смятам,че този вирус на лято ще е история. Пазете се сега и пазете близките си и най-важното бъдете разумни.

# 5 336
  • София
Сега слушам новините за мерките, които нашите ще предприемат. Пристигащите от рискови зони ще бъдат помолени да спазват 14-дневна карантина вкъщи. Ами нали тези пристигащи имат семейства. Нали тези семейства ходят на работа. За каква карантина става въпрос тогава?

# 5 337
Хората ги хваща паниката и започват да вярват на всичко, което четат. Не се подавайте на това чувство. Бъдете разумни. Как 3% смъртност биха избили 1/4 от населението. Дори испанския грип не е успял да го направи с 10%+ смъртност. Вярно е,че ще загинат много хора, то 3% на някой може да им изглеждат смешни, ама на 7млрд човека, това са 210 млн човека. Аз не знам някой вирус да е успял да зарази абсолютно цялото население, така че и този по всяка вероятност няма да успее и въпреки всичките тук линкове на теории на учени смятам,че този вирус на лято ще е история. Пазете се сега и пазете близките си и най-важното бъдете разумни.

Вчера ми опонираше,а сега казваш същото, което и аз. Кога си промени мнението?

# 5 338
Не се панирайте излишно. Не е чак толкова смъртоносен вируса. Много е заразен, там е проблема. Затова трябва да не се омаловажава, за да се прилагат твърди мерки за неговото спиране. Ако няма такава нагласа в о-вото, което някои хора не искат да има, мерките ще закъснеят и ще вървим след събитията. А целта е да се върви преди тях, и затова не бива да се омаловажава вируса, за да не се допуска неговото масово разпространение и стигането му до най уязвимите групи.

Много заразен и скрит, оттам и трудно уловим. Аз вече се притеснявам..Въпросът за границите с Китай остана в миналото и глас в пустиня за ЕС , и неуловимият Ковид 19 вече ни чука на вратата.
Нашите партньори от проекта по ЕС  са в България вече. Едните, които пътуват с кола ( от Румъния) искаха писмо при пристигането си за какво са тук, заради стълкновекие на хора от Италия на границата.На португалците връзката е била през Милано....За осталите от Испания и Полша не знам.
А писахме да я отложи срещата. Но това се решава “отгоре”,

Последна редакция: пн, 24 фев 2020, 23:41 от CasaDelSol

# 5 339
Наистина се нароиха много нови потребители, които вместо да обогатят информационния поток предимно му пречат.

Темата не е за или против ваксините, не е за да всява паника, нито да подклажда такава, не е благодатна за конспирации и възклицания "Ще мрем!!!" и моля новодошлите, при наличието на даден въпрос поне прочетете последните 20 страници. Има огромна вероятност да намерите отговор на въпроса си там.

Информация публикуваме ежедневно и се стараем да е от достоверен източник, поради това и прикрепяме линк. Бих помолила да се въздържаме от коментари в стил съседката на стринка ми от Каспичан е в болницата в Сопот и каза, че там днес умрял един, сигурно е от корона.

Повечето споделяме информация около развитието на огнищата.

Неко Фукакай превежда и споделя повечето научни изследвания и въобще медицинските публикации. PURE също, но последните дни изчезна.

Двама трима от потребителите, в това число и Тесла обръщат повече внимание на статистиките и публукуват данни ежедневно.

Достатъчно дами от други краища на света, засегнати към момента от новия корона вирус също споделят новини и актуализации.

Моля ви да уважавате труда на включващите се, да си направите труда да прочетете последните няколко страници и да не се поддавате на провокации от тролове. Болшинството списващи тук нямаме интерес темата да се заключи, а това неминуемо ще се случи, ако горните неща се превърнат в тенденция.

Общи условия

Активация на акаунт