Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 958 242
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 5 340
Ivan999999 аз никога не съм твърдяла,че този вирус ще избие 1/4 от населението и повечето тук, които са редовни много добре знаят,че от 2-3 седмици едно и също говоря, че това нещо на лято ще го няма. Това обаче не го прави безопасно, коронавируса е много заразен и ще вземе много жертви, в това може да си сигурен,  тук вече не сме на едно мнение.

# 5 341
Смятате ли,че при евентуална епидемия България би се справила със овладяването на вируса и има ли ресурс държавата?Какво е вашето мнение

# 5 342
Дано да сте прави и  настъпването на лятото да спре този вирус.

Скрит текст:
Не, че съм паникьорка, но моите мисли не са толкова оптимистични. С настъпването на студеното време през есента вирусът отново ще се активира и тогава ще е страшната зима за нас, за България. Не знам защо тази мисъл не ми излиза от главата. И другата мисъл - че темата ще премине в една по-различна информативност - ще започнат да вписват и заболелите.

# 5 343
  • София
Понеже някой пита къде следим за информация, аз следя тук, обновява се непрекъснато:
https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=qgylp3Td1Bw&fbc … 4D8cnrczncMauaAdc

# 5 344
Аз пък съм от песимистите (много ми се иска да съм от другите, но няма как да пренебрегна фактите) и смятам, че този вирус си е пандемичен от всякъде и ще остане още дълго време с нас. Не може да се сравнява със САРС,  защото САРС е бил спрян с карантинни мерки, този може да бъде забавен, но не и спрян с такива.  Относно сезонността, напълно е възможно да е сезонен, но аз не съм чула сезонните вируси да изчезват завинаги, обикновено когато им дойде сезона, се завръщат отново.
Според мен единственото, което имаме като реалистична опция в момента е да му пречим да се разпространява максимално, да печелим време и да чакаме лекарство и ваксина.

# 5 345
Това е едно трудно взето решение но правилно.

..."България Ер" анулира полетите си от/до Милано до 27 март заради зачестилите случаи на коронавирус...

https://www.air.bg/bg/novini/bylgariya-er-anulira-poletite-si-ot … ai-na-koronavirus

# 5 346
Tesla, относно снощното покачване на смъртните случаи в Китай с 989 човека, което и аз видях, и после бързо беше сменено, мисля, че не е заради грешка в сайта, а такива данни са му били изпратени и после бързо са му били изпратени други данни.
Сайтът получава, актуализира и показва данните автоматично посредством заявки до базите на източниците си, които е посочил.
Тоест, или е имало грешка в докладите на СЗО, или в някой друг източник, който светкавично е изпратил други данни.

# 5 347
От испанската преса: Има испански граждани в Иран, от област Валенсия (там съм и аз Sad)  Не могат да излетят от Иран, понеже турските авиолинии са прекратили полетите Утре ще летят до Доха. Има заподозрени случаи в Саламанка, Малага и Навара.

# 5 348
Цитат
С настъпването на студеното време през есента вирусът отново ще се активира и тогава ще е страшната зима за нас, за България. Не знам защо тази мисъл не ми излиза от главата.
Аз също си мисля така че той ще се превърне в сезонен, и отвреме навреме ще се завръща, но сега 1-вата му вълна  от съществуването му е най страшна защото е ненпознат, все още няма достатъчно ефектично лечение да защити най уязвимите, но до следващата вълна има много време, дотогава няма начин да няма ефективно лечение. А и тогава някъде може и да има ваксина. При следващата му вълна изобщо няма да му се обръща внимание защото няма да представлява опасност.

# 5 349
Е аз съм оптимист в това отношение. Мен пък по данните страшно ми прилича на SARS, а по информация, той се е самоограничил, разбира се и карантинните мерки са помогнали да се спре разпространението. Е вижте в Китай какво става, днес няма нито 1 заразен в другите провинции, като изключим Хубей. Все пак за там се смята, че не им достига медицински персонал да прегледат всички, ами на останалите места, не ми се вярва и там да е така, има места, където има регистрирани по малко от 100 човека.

# 5 350
Айде вече и при нас в Пловдив жена е приета със симптоми,каято казва че е била във рискова зона,но утре ще станат резултатите .Също и накакви ученици завърнали се от чужбина.

# 5 351
Но сарс не е стигал до нас. Тогава нещата са били наблюдавани отдалече, докато сега ние сме директно въвлечени в тоя ужас, има разлика и то голяма

# 5 352
  • на пистата
Айде вече и при нас в Пловдив жена е приета със симптоми,каято казва че е била във рискова зона,но утре ще станат резултатите .Също и накакви ученици завърнали се от чужбина.
Учениците,учителите и другата жена са под карантина.Учениците още на летището са ги посрещнали.Хайде стига всява паника.
Това го постнах още преди 10 страници
Антигона,ай да не е в Сопот а 🤣🤣

# 5 353
Смятате ли,че при евентуална епидемия България би се справила със овладяването на вируса и има ли ресурс държавата?Какво е вашето мнение
Мнението ми е, че това се обсъжда вече доста време тук и отговорът, ако прочетете постовете и подкрепящите ги линкове, е ясен. Тук има потребители, които отделят голяма част от времето си, за да ни информират, повече отколкото всяка медия в БГ го правеше, докато вирусът не стигна такива размери и не ни доближи( даже и сега не го правят напълно). И в тази връзка, Вашият въпрос звучи много “ журналистически” или като вид анкета. Каква е целта? Прочетете страниците и си направете анализ.

# 5 354
Цитат
Но сарс не е стигал до нас. Тогава нещата са били наблюдавани отдалече, докато сега ние сме директно въвлечени в тоя ужас, има разлика и то голяма
То по принцип няма как този вирус да не ни приближи, той е много по заразен от Сарс. На Сарс ограничението е било много по лесно, но пък този е много по малко смъртоносен от Сарс. Много е заразен и се промъква навсякъде, това е големият проблем.

Но като географско разположение (и този заобикаля Южна Америка и Африка) и дори като време на развитие нещата се покриват. Сарс изчезва със затоплянето и тук затоплянето  няма да се хареса на вируса.

Общи условия

Активация на акаунт