Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 955 631
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 5 400
  • София
Много се надявам да сте прави за температурите и наистина определени региони да останат незасегнати. Май ми предстои пътуване, което не мисля да отказвам засега, вложени са достатъчно средства, които не бих искала да загубя. Надявам се дотогава просто да има отлив, а ако  има бум и там накъдето сме тръгнали... ще се откажем, разбира се.

# 5 401
313 нови случаи в Китай, 71 смъртни
https://www.worldometers.info/coronavirus/

Според друг източник 508 нови случая
https://mobile.twitter.com/BNODesk

Аз се замислих за Индия. Невероятно е просто да имат само 3-ма заразени. Абсолютно нереалистично ми се струва, още повече, че е доста популярна туристическа дестинация.

Последна редакция: вт, 25 фев 2020, 02:53 от Less

# 5 402
  • София
Уникален късмет ще имаме ако ни се размине (не визирам само България, а човечеството като цяло)...
Но и добра работа на китайците по границите на огнищата там, а и като цяло в Европа. Ако не бяха взети спешно крути мерки и ако медицината не бе напреднала толкова много сега щеше да е страшно по целия свят. Друг е въпросът за хигиената по някои пазари в Китай, има достатъчно видеа по темата...
От цялата тази трагедия поне се набива на очи един извод. Вирусът е потенциален убиец, но най-вече опасен за хора със слаба имунна система, по-възрастни хора или хора с по-тежко здравословно състояние. Не че това е хубаво, ест. че не, но не е възможно най-смъртоносния вирус, а такива има и се съхраняват в някои лаборатории по света.
Но ако не се замислят някои хора, не е далеч денят в който най-големите кошмари от филмите ще се сбъднат и милиони, да не казвам милиарди хора ще си заминат.
Това което се случва сега, не знам, както искате го приемайте, може да е едно опипване на почвата ако има глобална конспирация (а и интересно, точно Китай, трън в очите и на САЩ и на Русия в исторически план и най-голямата заплаха за двете супер сили...) или просто едно Божие предупреждение погледнато и от другата крайност.

# 5 403
Това ,че протича леко при някой ми се струва доста подвеждащо.Фактът,че млад доктор на 29 години не е могъл да се пребори,фактът ,че повтаря вече е тотален шок за мен.
Колкото до Африка-там нямат здравеопазване.Всичко е на ниво първобитна работа.Е,не всички държави ,но да кажем 80-90%.За хигиена да не говорим.Защо има толкова много СПИН там?Липса на всякаква информираност,а дори и да има  ,процентът на необразованост е толкова голям,че се обезсмисля цялата работа.
Не случайно в повечето страни продължителността на живота е около 50 години.
Затова и там най-малко очаквам да има данни за наличие на зараза.....

Последна редакция: вт, 25 фев 2020, 06:05 от macapisa

# 5 404
Когато е работил с много болни, е нормално. Приел е количества от вируса, на които организма му не е издържал.
Защото, каквито и предпазни костюми и маски да е ползвал, все пак се е намирал във високо заразна среда всеки ден...Тези костюми как се почистват след ползване, нали трябва да го съблече, за да се храни, спи, ходи до тоалетна?

# 5 405
  • София
Е, то в Африка нали е по-сухо и топло. Този вирус май не вирее много при такива условия.

Иначе гледам аз картата с огнищата и хайде Китай са ясни. Интересно корейците са на 2 място, докато една Япония има само 1 смъртен случай. Да го отдадем на японската дисциплина.
И изведнъж ни в клин, ни в ръкав звучно идват Иран и Италия. Къде е Иран, къде Италия и защо по дяволите? Просто една случайност и каприз на съдбата? В Ирак и Афганистан например няма никой както се казва, а в Иран е страшно. В Италия как така се разви за отрицателно време и ги покоси така внезапно, докато при съседите на Италия няма никой. Германия и Франция имат общо 1 смъртен случай, а в Австрия и Швейцария дори няма болен от вируса.
Аз лично не виждам никаква логика.
Единственото общо, което мога да видя, то е, че Китай и Иран, двете страни трън в очите на САЩ са сред най-засегнатите. Но и това някак си олеква, не знам. То от Китай по принцип идват повечето вируси така или иначе. Например по-смъртоносния Торс от 2003 г. и пр. Обаче Иран точно, мноого странно. Прави впечатление, че и в КНДР няма зараза, ама то там и пиле не може да прехвръкне. А и да има, не вярвам да кажат.
Нормално е Африка и ЮА да не се засегнати. При едните е много топло, другите са много далеч, а и там климата също не е много предразполагащ за Covid-19

# 5 406
  • Варна
Аз пак си следвам,, кибишките,, разсъждения,, давам пример с познати за мен вируси. Ротавируса създава лек имунитет след 3то преболедуване, като пак се разболяваш но по-леко, второто заразяване се кара по сила и сложност като първото.
Чудя се дали и при короната нещата не протичат така, второ заразяване е силно, трето с по лека симптоматика.... Естествено трябва да се проследи дали изобщо ще има благоприятен изход при повторно заболелите. Само времето ще покаже...

# 5 407
Това за по-топлото време са само предположения.Няма доказателства.

# 5 408
  • София
Жена в Пловдив е приета в болница със съмнения за вируса . Върнала се била от засегнатите райони в Северна Италия .
Съобщиха току що по БТВ

# 5 409
  • София
За жената от Пловдив казаха още снощи по новините.  Дано пробите да са отрицателни.

# 5 410
Туку що видях в патриотичен тон напомняне, че американските тимове се готвят усилено за олимпиядата в Токио и следят отблизо ситуацията около коронавируса. Все си мисля, че ако имаше наистина световна заплаха, Тръмп няма ли да е първия, който ще настоява това мероприятие да се спре, защо би нахъсвал спортистите да печелят олимпииски медали, кому са нужни?

# 5 411
  • на пистата
В момента по нова,който се връща от рискова зона има право на 14дни болнични за карантина.

# 5 412
  • Майничка
Олимпиадата е след 4 месеца, дотогава изобщо не е ясно какво ще е развитието.

# 5 413
  • София
В момента по нова,който се връща от рискова зона има право на 14дни болнични за карантина.
Едно адекватно решение... дано да се окаже истина....

# 5 414
  • на пистата
Едно адекватно решение... дано да се окаже истина....
Докторката си го каза,всеки личен лекар има право да издаде 14дни болничен за карантина.Също така,тези оставащи си вкъщи под карантина,е добре да стоят изолирани сами,да носят маска и добре да почистват всичко.

Общи условия

Активация на акаунт