Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 951 782
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 6 420
А това, че германският пациент вече е бил "излекуван" и освободен е откровено плашещо!
В крайна сметка германският пациент заради корона вирус ли е бил в болница преди време или заради нещо друго?
Аз не виждам да пише, че е бил лекуван от корона вирус.
Защото лечение няма, как да го лекуват?

Е, прилага се симптоматично лечение.

Имам предвид, че предишния път може да е бил в болница заради нещо друго и все още да не е проявявал симптоми на коронавирус. Т.е. не е бил излекуван и изписан, а просто не е бил диагностициран.-

Последна информация за болничните при карантина :
В крайна сметка ще може да се ползва болничен. Което е и най-доброто решение. Щото като свършат хората платените отпуски кво правим? Нали си представяте как се седи вкъщи на неплатен при нашия стандарт на живот!

https://www.zdrave.net/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0% … oY3qx3Grx3tlLxcAM

# 6 421
Даже не се знае дали го убиват хлорни или спиртни препарати, само пишат, но по аналогия с другите вируси.
Проверили са. Китайците ще обработват парите с ултравиолетови лампи и висока температура  - това също е споменавано в тази "информативна" тема. Май даже не помните какво дъвчете
Те ще ги обработват, но има ли доказателства, че това работи. Защото след това ги оставят да престоят още 14 дена.
Защо е нужен този тон точно в тази тема?!

# 6 422
NOW: 14 new cases confirmed in the Diamond Princess cruise ship, raising the total to 705 cases inside the ship

Увеличават се случаите и на кораба, потвърдени нови 14 .........

Как работи екипажа в такива случаи ? Как ги обслужват?!?

Как им доставят храна на борда

Потвърден първи случай в Андалусия ( Испания )

Последна редакция: ср, 26 фев 2020, 15:34 от alethea

# 6 423
Тесла, ами то няма угодия. Ако даваш информация в реално време, тогава си ъпдейтваш туитъра и със садистично удоволствие броиш заразените и умрелите и затова темата била станала неинформативна (оксиморон). Не е ясно каква точно информация очакват някои потребители, може би да ги погалим по главата и да им кажем, че всичко ще бъде наред. Честно, аз спирам да отговарям вече на паникьосани хора, които с абсолютно нищо не допринасят в темата, освен да се оплакват, че останалите постват лоши новини. Не знам те какво са очаквали в една тема за пандемия, сигурно цветя и рози, както вече казах да се вземат малко в ръце, възрастни хора са, да спрат да се оплакват от това, което пишат другите. На мен не ми прави удоволствие да поствам нито едно от тези неща, но това е реалността, аз винаги съм била честна, ако има добри новини поствам тях, ако новините са лоши, това не е по моя вина. А на който не му издържат нервите да не влиза да чете тук.

# 6 424
  • Street of Dreams
Не знам дали сте писали, но съпругата на единия заразен в Германия е възпитателка в детска градина. Сега детската градина е затворена за неопределено време.

# 6 425
Това е въпрос и на медийна политика и на нрави. Ние живеем в демокрация и свобода на словото. Ако се крие че се тестват хора, това ще създаде още по голяма паника. Хората ще почнат да питат защото държавата не взима никакви мерки, вижте другите държави какво правят а ние нищо. Искат да оставят вируса да дойде и да ни почне. Медийното затъмнение също създава паника. Информацията е по добре от липсата на информация. А паника в о-вото просто няма как да няма. Нормално е. Това е извънредна ситуация която не се случва всеки ден. Кога за последно са поставяни градове под карантина в света. Някой спомня ли си.
Нормално е да се дава информация, когато има такава. В случая няма, а просто се търси сеир.

# 6 426
Тесла спомена , че нямаме снимки
https://www.livescience.com/new-coronavirus-images.html
Ето гo. Сега имаме всичко.
Може ли да продължим тихичко и "садистично" да следим колко са заразените и колко починалите? Все пак това е вирус, тези неща се следят при вирус.
Днес като говорих със сестра ми се бъзикахме
"Да сме живи и здрави, всички ще умрем някой ден!" Та така, да си отворим по бира, само внимавайте с марката и ... "It's just a flu, bro".

# 6 427
А бе дай Боже то все да е такъв сеира и тестовете все да са отрицателни.

# 6 428
"Информацията е по-добре от липсата на информация"

Това е едно от най-важните неща, казани дотук. Реално няма такова нещо като "липса на информация", информационния вакум веднага ще бъде запълнен с невярна информация. Виждаме до какво води информационното затъмнение в репресивни режими като Иран например. Аз смятам, че на хората трябва да им бъде поднесена истината, да ще има и паникьосани, но съм сигурна че повечето хора са достатъчно разумни и ще разберат адекватно ситуацията.

# 6 429
Aз взех да разбирам комунистическият подход да се крие информация. Честно. Хората от сега са пощурели, а ако официални лица излязат и кажат: "Вирусът настъпва много бързо, положението не може да се овладее, нямаме достатъчно подготвени болници и лекари, ще затворим граници, ще сложим градове под карантина."
От там нататък давате ли си сметка какво следва? За България говоря, не за Германия...

Много по-лесно е да криеш информация и да лекуваш болни, отколкото да дадеш цялата информация, да лекуваш болни и да се налага да се справяш с масова паника, протести, масово опразване на магазини и аптеки, масови криминални прояви и т.н...

НЕ смятам българина за разумен и отговорен. Simple Smile

# 6 430
както и нашите комунистически лидери.

# 6 431
То от много криене на комунистически и др. подобни режими, затова стигнахме дотук. Защото фасадата на стабилността е по-важна, отколкото да признаем, че имаме проблем. Не съм видяла масови бунтове и безредици, къде ги виждате тези неща? Повечето хора се усещат накъде отиват нещата. По-добре е да излезнат властите и да кажат честно как стоят нещата, защото иначе някой друг ще го направи, а този някой може и да не е е добронамерен и наистина да създаде в безредици. В Украина точно от някакъв фалшив имейл, уж пуснат от тяхното министерство,  тръгнаха бунтовете, които видяхме.

# 6 432
ама какъв комунистически подход, това всички го правят, вкл. и т.нар. "демократични" държави. то е и разбираемо, де.

# 6 433
С нарастване на броя случаи Китай е загубил способността да обхваща тия с леки симптоми и тази способност все повече е намалявала, което е довело до нарастване на това което епидемиолозите наричат naive CFR.

Според доктора, водил мисията на СЗО в Китай, от информацията, с която разполагат - едва ли много случаи с леки симптоми са останали недиагностицирани.  Явно това ще се разбере сега, защото в Китай са одобрили са използване 2 серологични /?/ теста, които показват наличието на антитела у хора, които не са били диагностицирани с вируса. Така реално ще се разбере колко преболедували са останали извън статистиката.

Тук е един от материалите,  в които го споменават.
http://www.cidrap.umn.edu/news-perspective/2020/02/who-joint-mis … es-europe-mideast

# 6 434
Някой скоро влизал ли е в темата за Алтернативната медицина, тук във форума. Не може там вече да не са намерили някоя билка или хомеопатия, дето лекува вируса.

Общи условия

Активация на акаунт