Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 952 398
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 6 450
Никак не ми харесва това, което са казали на пресконференцията на СЗО. Явно говорят със съвсем друг тон вече. Какво стана с "леките случаи, които го карат като настинка"? Излиза, че това са леки пневмонии. Всички те вкъщи ли ще се лекуват, след като болниците се задръстят с тежките случаи?
Персонала в нашите болници няма дори маски и предпазни костюми, представете си колко места имаме в интензивните отделения, колко апарати за обдишване? Нямаме възможност да изолираме болните и да се предпази персонала. Това означава, че цялата болница пламва. А като се натършкат лекарите и сестрите кой ще ни лекува? Колко мед.сестри в БГ са над пенсионна възраст?
Това са реторични въпроси, разбира се. Извинявам се, въобще не искам да всявам паника, сигурна съм, че тия неща всеки размуне човек си ги мисли. Много ми се иска да кажа нещо позитивно ама като няма какво?
Аз лично ако бях в друга държава точно сега не бих се върнала в България (ако имам къде да остана там, разбира се). Със сигурност на другите места бих се справили много по-добре с лечението.
Много ми е чудно и как на нашите пробите все излизат отрицателни. Цяла Европа се напълни с по няколко случая от последните дни, само тук всеки тестван е отрицателен.
И в Турция няма шанс да го няма вече и те си траят. Може би вече няма и смисъл да обявяват като знаят, че няма как да се спре, предпочитат да си мълчат за да не настава паника. Което би означавало, че са се примирили и дори няма да налагат карантина?
Не вярвам на ТВН и на тази "новина", но - https://tvn.bg/oproverzhenie-probite-na-rusenkite-oshte-ne-sa-pr … tignali-v-sofiya/
"След противоречива информация относно резултатите от пробите за коронавирус на двете жени в Русе, екипът ни направи проверка. От Националната референтна лаборатория съобщиха за ТВН, че към момента пробите от русенките все още не са пристигнали и анализ не е правен.

От РЗИ-Русе също потвърдиха, че пробите са изпратени едва днес."

Първо казват, че са отрицателни, после не били изпратени.
То е повече от сигурно, че си имаме вече корона на местна почва, но кога ли ще го обявят? Дали ще чакат повече от 1 случай в даден град за да го затворят или какво точно ще се случва?

# 6 451
  • на пистата
Бате Бойко ми хареса сега по тв-то.Няма каза на всеки решил сега да иде на почивка,после да поемаме болничния.Прав е!

# 6 452
  • Пловдив
За водата - цитираното мнение от другия форум е на човек, който е доктор, и преподавател в Медицинския университет в София , познавам го лично, може да му се има доверие.

# 6 453
А как се стига до нулевия пациент и стига ли се въобще?
Не са го намерили баш-най-по нулевия в Китай, Ухан. И май не са на 100% сигурни от каква гадинка е скочило на пациент 0.

# 6 454
Искам да попитам за маските тип FFP2 как се ползват, пише, че са еднократни, същевременно и, че могат да се ползват до 10 пъти. Примерно я слагам в градския транспорт за 30 мин, след което трябва да я изхвърля ли, или може да се ползва още известно време?
Купуваш си 5-10 маски. Преди да излезеш от вас си слагаш като не я пипаш отпред, а само отстрани и за ластиците. След като си я поставиш огъваш пластината за да се уплътни по носа ти. След това излизаш, не я сваляш и не я пипаш. Когато се прибереш си измиваш ръцете и внимателно сваляш маската пак без да я пипаш отпред. Оставяш я настрана без да я прибираш в пликове за да може да изсъхне, а след това пак си измиваш ръцете. При следващото ти излизане ползваш друга маска и така докато ти свършат. След като свършат слагаш отново първата, която си ползвала, вирусите по нея трябва да са умрели и така ги въртиш.

# 6 455
Бате Бойко ми хареса сега по тв-то.Няма каза на всеки решил сега да иде на почивка,после да поемаме болничния.Прав е!

А ако е платил солидна сума за самолет и хотел предварително???
Не е обявено извънредно положение със затваряне на летища....и това  е много удобно на властите.

# 6 456
Ясно, намерили са го май нулевия, но с доста голямо закъснение. Безброй не безброй да почват да тестват наред. То е ясно, че все ще има някъде, където ще изтече, но както казах оттук нататък ще сме перманентно в ситуация на гасене на пожари. Но няма отказване.

# 6 457
Скрит текст:
Видин. Масово се изкупуват маски и антибиотици и се пращат по коли и автобуси на близки в Италия. Цитат от аптекарка: "От 20 години, за първи път имам такъв оборот".
(антибиотиците знаете как и защо)
От строителен магазин: Отдавна свършихме разните строителни маски и маски за боядисване.

Бургас: Вчера срещаме приятел. Жена му е болна (не от корона) и търси маски за да не зарази детето. Маски няма. Само на две места намерил. Хирургическите. 10 броя = 15лв на едното място, 20 лв на другото място. (преди месец бяха 0.18 лв бройката).

Та... Имам да казвам... СПРЕТЕ С ИСТЕРИЯТА!!!

П. С. Позната вчера се е върнала у дома В Италия. По думите й: Вероятността да умре от глад в България е по-голяма от това да умре от корона вирус в Италия.

Адмирации за мненията.  Дано някой се вслуша - "опиянението" у някои от лошите новини изглежда  по-притеснително от самия вирус.

Относно ползването на маските за фини прахови -   вероятно ще се наложи да ги ползваме повече от веднъж, защото са ни ограничено количество, но е по-добре  от нищо. Имам ултравиолетова лампа и се надявам с нея да постигна някакво ниво на дезинфекция преди повторното им ползване.

Хора, има чисто практическа информация, която бихме могли да споделяме - недоумявам това състезание за отброяване на болните по държави и градове с какво точно ви помага?
[/quote]
Не е от паниката, е от недостатъчни наличности. От маските са имали по някоя и друга кутия и като минат 10 души и вземат по 5-10 маски край. Ултравиолетовата върши работа и аз планирам да обеззаразявам с такава. Но трябва да се внимава и ти да не стоиш пред нея.

# 6 458
Хора, моля ви публикувайте информация с линк към нея!!! Спекулации много, нека не всяваме паника за да не заключат темата!  Аз лично се информирам много от тук и ми е важно темата да остане активна и полезна! Не знам кой има "вътрешна" информация и от къде я взима, но това наистина може да доведе до хаос!
Почти всеки си дава сметка, че вируса вероятно вече е тук и е логично, че няма да разберем още за първия случай, а може би като станат няколко. Подготвяйте се за карантина и това е. Без паника.

# 6 459
Вместо да се кръстим, най-разумното и единствено сега всеки, което може да направи е да предприеме всички превантивни мерки за него, семейството и хората около него.

Тоест, конски дози вит. С, а също и магнезий, цинк и селен за укрепване на имунната система. Какво друго е препоръчително (освен антиоксидантите и честото миене на ръце)?

Не започвайте само с имуностимуланти. Имаше в темата един много хубав материал, не помня кой го беше постанал. Там се обясняваше подробно какво може да се случи. Накратко. Имуностимулацията в този случай е опасна, защото имунната система може да предизвика цитокинна буря в организма, в резултат на силен имунен отговор срещу непознат и мощен вирус. Това обикновено завършва със смърт. Хранете се добре, пазете се здрави и оставете останалото на имунитета. И на късмета ,господ или провидението. Кой на каквото се уповава.

# 6 460
# 6 461
  • град-държава
Ако това е вярно, нашите които са го позволили са категорични идиоти.

# 6 462
Те или ги слагаха под карантина или ги товареха на кораби за България. Едно от 2те беше. Като се сетя ще пиша

# 6 463
В Добрич има хора под карантина, завърнали се от Италия - 20 деца, 4 учители и още 3-ма!

http://pronewsdobrich.bg/2020/02/26/oshte-trima-ot-oblast-dobric … M2IhKH_apveSnSkr0

# 6 464
  • Пловдив

Тогава да съдейства да си върнат парите хората, които са платили.
Айде да не го обиждам..... ......... .................. Mask

Общи условия

Активация на акаунт