Персонала в нашите болници няма дори маски и предпазни костюми, представете си колко места имаме в интензивните отделения, колко апарати за обдишване? Нямаме възможност да изолираме болните и да се предпази персонала. Това означава, че цялата болница пламва. А като се натършкат лекарите и сестрите кой ще ни лекува? Колко мед.сестри в БГ са над пенсионна възраст?
Това са реторични въпроси, разбира се. Извинявам се, въобще не искам да всявам паника, сигурна съм, че тия неща всеки размуне човек си ги мисли. Много ми се иска да кажа нещо позитивно ама като няма какво?
Аз лично ако бях в друга държава точно сега не бих се върнала в България (ако имам къде да остана там, разбира се). Със сигурност на другите места бих се справили много по-добре с лечението.
Много ми е чудно и как на нашите пробите все излизат отрицателни. Цяла Европа се напълни с по няколко случая от последните дни, само тук всеки тестван е отрицателен.
И в Турция няма шанс да го няма вече и те си траят. Може би вече няма и смисъл да обявяват като знаят, че няма как да се спре, предпочитат да си мълчат за да не настава паника. Което би означавало, че са се примирили и дори няма да налагат карантина?
Не вярвам на ТВН и на тази "новина", но - https://tvn.bg/oproverzhenie-probite-na-rusenkite-oshte-ne-sa-pr … tignali-v-sofiya/
"След противоречива информация относно резултатите от пробите за коронавирус на двете жени в Русе, екипът ни направи проверка. От Националната референтна лаборатория съобщиха за ТВН, че към момента пробите от русенките все още не са пристигнали и анализ не е правен.
От РЗИ-Русе също потвърдиха, че пробите са изпратени едва днес."
Първо казват, че са отрицателни, после не били изпратени.
То е повече от сигурно, че си имаме вече корона на местна почва, но кога ли ще го обявят? Дали ще чакат повече от 1 случай в даден град за да го затворят или какво точно ще се случва?