Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 950 515
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 6 660
Иранската полиция съобщава, че е арестувала 24 потребители на интернет за "разпространение на алармистки слухове" за коронавирус, който вече е убил 19 души в тази страна.
Други 118 интернет потребители са разпитани и предупредени за „възможни последици“, предупреждават те.

Изроди. Тези са по-загрижени и се занимават повече с това да не им рухне фасадата, че "всичко е наред", отколкото реално да направят нещо за хората там.

# 6 661
Проверих и аз в една аптека - казаха, че доставките на маски са спрени от месец и половина , но едва сега става публично ясно.

# 6 662
  • София
Чета с интерес. И аз съм се филмирала за дезинфекцията. Ето, например телефоните - разнасяме ги с нас, пипаме ги постоянно и след като сме се прибрали и сме си измили ръцете. Как се дезинфекцират те?

Телефона поне само ти си го пипаш.
Най-мръсното нещо са парите, трудно може да се намери по-мръсно нещо.
Аз винаги си мия ръцете след като съм пипала банкноти. Никаква връзка с настоящата истерия.

# 6 663
Аз имам едно шише ракия първак до леглото и редовно забърсвам с памук телефони и дистанционни.
Иначе имам един гел в колата и един до входната врата. Маски не съм търсела, преди на малката бях купила от Джъмбо, о сега и избягвам да влизам там заради многото човешки поток
Ракията първак е метилов спирт. Това е синият спирт по железариите. Става за дезинфекции на разни неща, но не по тялото.

# 6 664
Което е добре за маските, защото те всички идват от Китай, така че по-добре да няма отколкото да пристигат заразени маски.

И в амазон не можеш да си поръчаш. Преди месец и нещо имаше много разновидности, сега само няколко са останали и от тях много малко пристигат към България, дори и да си с прайм.

# 6 665
Много болни лекари, дали много пациенти не са минали без въобще да ги отразят.

# 6 666
  • Варна
Чудя се толкова ли не може да се организира производството на маски? Или бюрокрацията е убийствена?

# 6 667
Сравнявам със сезонните грипни епидемии. От тях се заразяват милиони ( т.к. разполагам с данни за САЩ се заболели 41 милиона, посетили болница 19 милиона, хоспитализирани 500000, починали 41000). Посочените данни са само за САЩ.
COVID -19 не е с такъв висок процент на заболеваемост, дори и в огнището в Китай.
Ако използваме денни за другите грипни щамове, които върлуват в момента, предполагам ситуацията ще е подобна на тази в САЩ.

# 6 668
  • на пистата
Аз имам едно шише ракия първак до леглото и редовно забърсвам с памук телефони и дистанционни.
Иначе имам един гел в колата и един до входната врата. Маски не съм търсела, преди на малката бях купила от Джъмбо, о сега и избягвам да влизам там заради многото човешки поток
Ракията първак е метилов спирт. Това е синият спирт по железариите. Става за дезинфекции на разни неща, но не по тялото.
Подкрепям.Това е най-мръсната ракия (първак)въобще не трябва да се докосва до кожата.

# 6 669
Тези маски не пазят от нищо. Това е само бизнес.

# 6 670
Абсолютно съм съгласна този път с Бойко. Не може цялата мрежа да е гръмнала с нов вирус, по ТВ се коментира нон стоп и ти да си хукнеш на почивка точно в засегнатия район и да имаш наглостта да искаш болничен за карантина.
Те такива хора колко да са отговорни, щом знаейки че в района има зараза е отишъл, защо да не обиколи и мола в процеса на "карантина"? Говорим за туристите, не за тези по работа.

# 6 671
Завеждащият патологията в Тюбинген е заразен с covid19. Още 10 завеждащи лекари са в изолация.

https://www.spiegel.de/consent-a-?targetUrl=https%3A%2F%2Fwww.sp … w.facebook.com%2F

Сега разбирам защо немския здравния министър се е изказал така..
Мъжа ми ,ми се скара ,че откачам и да спра да чета .
Ми не мога..вече хептем ме е страх 😢

# 6 672
Всичко може да  се организира, но ние не сме Китай. Ще почне едно откъде суровини, ама кой какво защо.
А държавата реши ли, може да заобиколи бюрокрацията бързо. Нали бяхме научени всичко от Китай, а те казаха, че вече само за вътрешна употреба произвеждат.

# 6 673
И аз си мислех да си ушия няколко, обаче не знам от къде да си купя карбонов филтър. Плат лесно ще намеря, даже ще е хубав, но карбонов филтър за лицето къде да намеря. На принципът на сутиена - с джобче от вътре където да се пусне филтъра и един банел за коригиране на носа и ще стане за 30 мин с кройката.

# 6 674
Цитат
Германският здравен министър обяви, че страната е пред епидемия. Моли местните правителства да се подготвят за пандемия -  Welt
Сериозно?Преди има/няма 3-4дни от Германия призоваваха да не драматизираме,изтерясваме и в този дух.Немците се веселяли по карнавали и всички планували да отидат на ски в Италия тези дни.А сега какво?Изкупили маски за лице,дезинфектанти,презапасявали се с храни.Колко лицемерно.

Общи условия

Активация на акаунт