Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 950 630
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 6 645
Чета с интерес. И аз съм се филмирала за дезинфекцията. Ето, например телефоните - разнасяме ги с нас, пипаме ги постоянно и след като сме се прибрали и сме си измили ръцете. Как се дезинфекцират те?

# 6 646
От същия радетел за социална справедливост:

https://www.dnevnik.bg/analizi/predozirane/2020/02/26/4034274_pr … ef=home_editorial

Кашляща репортерка е свалена от самолета на Борисов.
Ето съзнателен е човекът, правете и вие като него.

Дано са я свалили преди да излетят  горката.

# 6 647
Огнище вероятно има и във Франция. Според френската преса 60 годишния мъж, който почина не е пътувал до зона с коронавирус.

https://twitter.com/ScottGottliebMD/status/1232653857089519616?s=19

# 6 648
Има препарати за екрани, но не знам колко дезинфекцират. Иначе гърба на тел.може да се почиства със спирт.

# 6 649
  • София
От същия радетел за социална справедливост:

https://www.dnevnik.bg/analizi/predozirane/2020/02/26/4034274_pr … ef=home_editorial

Кашляща репортерка е свалена от самолета на Борисов.
Ето съзнателен е човекът, правете и вие като него.

Дано са я свалили преди да излетят  горката.
Жената е онкоболна в ремисия, тъкмо върнала се на работа. Кашлицата не е симптоматична, от друго е.

# 6 650
Чета с интерес. И аз съм се филмирала за дезинфекцията. Ето, например телефоните - разнасяме ги с нас, пипаме ги постоянно и след като сме се прибрали и сме си измили ръцете. Как се дезинфекцират те?
Аз си го чистя понякога с памук със спирт.

# 6 651
Аз имам едно шише ракия първак до леглото и редовно забърсвам с памук телефони и дистанционни.
Иначе имам един гел в колата и един до входната врата. Маски не съм търсела, преди на малката бях купила от Джъмбо, о сега и избягвам да влизам там заради многото човешки поток

# 6 652
Няма начин да няма тук, просто още не са го хванали. Като знам само от нашето обкръжение на познати, колко бяха по Азия през изминалия месец и никой не ги е проверявал, нито са си стояли по къщите...
За съжаление и аз така мисля и най вероятно,когато станат повече заразените ще се почне със официалните бройки и данни.

# 6 653
първите 2 и за Пакистан.

# 6 654
Първи случай и в Грузия.

# 6 655
Това отгоре е кутия с латексови ръкавици а долу е една маска за почти 40 евро.
Цената е супер завишена . Където се продават все още онлайн са все с такива и по-страшни цени.По добре си ушийте от няколко пласта плат.
За тази цена може да се купи професионална маска за многократна употреба, която пази по-добре.

# 6 656
  • Mediterraneo
Центърът за контрол и превенция на епидемиите в Кантон съобщава, че около 14% от пациентите, които са били изписани в тази провинция, са се завърнали положително за коронавирус при последващи тестове, съобщава Efe.

Генералният директор на СЗО призна днес, че някои страни, засегнати от епидемията Ковид-19, не споделят информация с тази агенция, затова той ги призова да го направят „незабавно“. "Едно от най-големите предизвикателства, пред които сме изправени, е фактът, че твърде много засегнати страни все още не споделят своите данни с СЗО".

Иранската полиция съобщава, че е арестувала 24 потребители на интернет за "разпространение на алармистки слухове" за коронавирус, който вече е убил 19 души в тази страна.
Други 118 интернет потребители са разпитани и предупредени за „възможни последици“, предупреждават те.

Университетската болница в Малага отвори досие на лекар в центъра, след като беше хванат, когато се опита да вземе между 12 и 14 кутии маски с висока филтрация, за да избегне инфекции, подобни на тези на коронавируса,

Карнавалът в Ница е отменен.

Случаят, потвърден в Севиля, е първата локална зараза, регистрирана в Испания, тъй като пациентът увери, че наскоро не е пътувал до райони, които се считат за застрашени, като Италия или Китай, нито е наясно, че е имал контакт с възможни засегнати хора.
Епидемиологичният екип обаче разследва „работна среща“, която пациентът, 62-годишен испанец, е провел в Севиля. Пациентът е приет в здравния център преди няколко дни с кашлица. Първоначално той е тестван отрицателно за всички вирусни тестове и е бил приет в зоната на инфекциозни болести.

Около 20 ученици от Тенерифе са под карантина в Мюнхен. Някои от младежите се почувствали зле и това наложило карантината.

# 6 657

Аз го чистя с мокри кърпи, тези с алкохол ми свършват, а в аптеките няма. Ще минавам на вода или спирт. Но май и спирта се изчерпва.
Вече не мога да прочета всичко тук, може би има много полезни съвети. Но един от най-важните е на LillyM- не пипайте лицето с ръце. Трябва да са измити със сапун и вода или дезинфектирани. Но препаратите ги няма вече в аптеките.

Последна редакция: ср, 26 фев 2020, 23:04 от CasaDelSol

# 6 658
Завеждащият патологията в Тюбинген е заразен с covid19. Още 10 завеждащи лекари са в изолация.

https://www.spiegel.de/consent-a-?targetUrl=https%3A%2F%2Fwww.sp … w.facebook.com%2F

# 6 659
И аз потвърждавам. Дезинфектанти и маски за лице вече са изчерпани в повечето аптеки в София. Не че моето болно мозъче си няма вкъщи за всеки случай, но ми стана жал за една жена до мен днес докато се запасявах с витамин Ц.

Общи условия

Активация на акаунт