Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 950 179
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 7 035
А имуностимулаторът натиска всички копчета наведнъж. Най-просто казано.
Това изобщо не е вярно.

# 7 036
Аз не мога да разбера истерията с маските. Хиляда пъти се каза, че не пазят, ако някой ти кихне насреща, вирусът влиза и през очите. Това е същата глупост човешка, като "превантивното" изследване Flushed.
Много повече ме е страх от паниката на тълпата, отколкото от някакъв грип....

Няма да заставаш отпред някои да ти кихне. Аз и очила си купих, за по сигурно. А иначе от паниката съвсем ще даде фира здравната система, ще ходят хора с настинка в болницата и ще си измислят симптоми. Няколко пъти вече се каза тук, а и е доказано, че от стрес, може и някой симптом да си докараш. Ън много точно си го беше описала, какво ще стане.

# 7 037
Първи случай в Норвегия.

Между другото понеже сега ме мързи да ровя, кажете нещо за слънцето като дезинфектант. Ако оставиш маска на слънце ще се дезинфекцира ли, за колко време.
Мисля че за няколко часа ултравиолетовите от слънцето ще избият вирусите по маската. То проблема на еднократните не е толкова във вирусите, а че се мърлят и задръстват и започва да се диша по-трудно през тях.
То ясно, че маски няма, а и дори да има те са за еднократна употреба за 2-3 часа. Чудя се дали ако изгладя маската с ютия на пара, няма да я дезинфекцирам по този начин и да я използвам многократно. Имам само 5 бр. маски.
Ако нямах може би бих използвала шал, който също да гладя. По-добре от нищо. За ръцете - ръкавици. Обаче очите?....очилата май няма да помогнат или поне не тези, които имаме. Може би само тези за плуване, но представете си как ще се шашнат хората да се появя увита с шал, ръкавици и с такива очила на улицата!

# 7 038
Снежана, знае се за испанския грип и младите, все пак хората са оставили достатъчно свидетелства, умирали са за 24 часа. Цитокинна буря или имунната система буквално полудява и те убива, опитвайки се да те лекува. Дори и днес свинския грип, който е братовчед на испанския, удря лошо младите.

# 7 039
  • София - Рим и обратно
А имуностимулаторът натиска всички копчета наведнъж. Най-просто казано.
Това изобщо не е вярно.
Кое не е вярно?

# 7 040
Снежана, знае се за испанския грип и младите, все пак хората са оставили достатъчно свидетелства, умирали са за 24 часа. Цитокинна буря или имунната система буквално полудява и те убива, опитвайки се да те лекува. Дори и днес свинския грип, който е братовчед на испанския, удря лошо младите.

Аз не казвам, че не е бил опасен за младите, ама едва ли при по възрастните е било нещо по различно. Иначе не съм чела толкова за него, все пак говорим за епидемия през 19век в разгара на война, двете неща нямат нищо общо.

# 7 041
Вчера в БНТ гостува един доста читав млад вирусолог, не му запомних името. Обясни ясно и точно всичко за маските и за имуностимулантите. Вредят, защото се набъркват в сложната система на имунитета, активирайки всичко накуп. А пък има лостове, които не трябва да се пипат при контакт с конкретен вирус. Имунната система много добре знае кои и не ги пипа. А имуностимулаторът натиска всички копчета наведнъж. Най-просто казано.

За имуностимулатори броят ли се Вит. Ц, прополис, ехинацеа, мултивитамин? Че аз пия такива от години редовно.

# 7 042
  • Street of Dreams
Излезе ли вече темата на Алена за икономическите последици? Това е нещото, за което около мен се говори от години и за мен е много интересно. По тази тема съм се примирила отдавна, от сега ще има само дразги.

# 7 043

Добре де. Някой може ли да ми обясни как става тази работа - нито си пътувал, нито имаш контакт със заразени хора и хоп- имаш вируса. От къде се е взел този вирус и то в САЩ, при човек който не е пътувал и нямал контакт с болни хора?

# 7 044
Първи случай в Израел. Човек наскоро завърнал се от Италия.

BNO

Последна редакция: чт, 27 фев 2020, 13:00 от LillyM

# 7 045

Добре де. Някой може ли да ми обясни как става тази работа - нито си пътувал, нито имаш контакт със заразени хора и хоп- имаш вируса. От къде се е взел този вирус и то в САЩ, при човек който не е пътувал и нямал контакт с болни хора?

Някой болен в инкубационен период го е заразил в магазина, всичко е възможно. В началото имаше една глупост, че вируса се разснася по въздуха и с вятъра ще обиколи света, до скоро ми изглеждаше доста налудничево твърдение, ама като дойде в Италия изведнъж, какво да си мисли човек.

# 7 046
  • Пловдив
Скрит текст:
Аз не казвам, че не е бил опасен за младите, ама едва ли при по възрастните е било нещо по различно. Иначе не съм чела толкова за него, все пак говорим за епидемия през 19век в разгара на война, двете неща нямат нищо общо.

20 век, Снеже, 20-ти ...

# 7 047

Това е много лоша новина. Става дума за огнище и това е първия случай, който откриват. Това го обяснявахме много пъти.

Случай без първоизточник, особено тежък такъв е мн вероятно местно огнище.

# 7 048
# 7 049
  • Germany
New case in Valencia, Spain was confirmed in a soccer fan who traveled to Milan for a champions league game on February 19; about 2,500 fans from Valencia traveled to northern Italy that day - El Pais
Сега ако ни спрат и Шампионската лига не знам 😉Ето ви икономически последици.

Последна редакция: чт, 27 фев 2020, 13:09 от PeaPink

Общи условия

Активация на акаунт