Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 933 070
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 7 395
А какво стана с първия случай в Германия, мъжът починал ли е?
Последно беше в тежко състояние. Не виждам починали да има в Германия. Днес е изписан последния заразен от първите 15 души.

За кой първи говорите? Първият беше в Бавария и е изписан. Първият от тази седмица е зле.

# 7 396
Coronavirus Cases: 82,758

нищо притеснително!

# 7 397
Търновската художничка Гергана Рахнева от епицентъра на епидемията: „Китай е урок за целия свят”

ПУСТИ УЛИЦИ, ПРАЗНО МЕТРО И СЪЩО ТАКИВА ПРАЗНИ АВТОБУСИ, ЗАТВОРЕНИ МАГАЗИНИ И МНОГО УПЛАШЕНИ ХОРА – ТОВА ПРЕДСТАВЛЯВА КИТАЙ В МОМЕНТА. Градът, в който ние живеем – Цунчин, е един от огромните градове в Китай с повече от 30 милиона население. Сега е град пустош. Така започва разказа си търновската художничка Гергана Рахнева, която от ноември е със семейството си в Цунчин.

„Усещането е ужасяващо. Да не говорим, че в нашето посолство тук нищо не знаят. И нищо не казват. Първо затвориха Ухан и от тогава до днес не се пътува до там и оттам не се излиза. А това е главен град с връзки и към Пекин, и към Шанхай. В Цунчин има хиляди ресторанти, места за пиене на техни разни сладки питиета, сладкарници. Животът кипеше с пълна сила, вечер беше претъпкано, където и да поискаш да отидеш, да седнеш. Магазинчета със сувенири има буквално на всеки ъгъл. Сега нищо не работи. Икономиката им започва да се срива така, но те са толкова изпълнителни, че не правят дори крачка встрани от това, което правителството е дало като указания“, казва още Гергана.
Цялото тук:
https://www.borbabg.com/2020/02/27/trnovskata-hudozhnichka-gerga … za-tseliya-svyat/

Територията на Китай е малко по-малка от територията на Европа.
Населението на Китай е почти 2 пъти повече от населението на Европа.

В този ред на мисли част от територията на Европа може би трябва да остане под карантина. Важно е кои области ще останат по-леко засегнати, както е в Китай. Там в планинските области животът си тече почти като преди. От нас зависи. От всички, няма да има незасегнати. В Китай всички са засегнати. Някои ужасно много, други  по-малко. Още имаме шанс да сме от по-малко засегнатите, но зависи от всички.Засега Балканите се държат. Но докога ли.

# 7 398
Хонконг и Сингапур са силно климатизирани. Кения е много зле в това отношение, т.е. ще следя  в Африка какво се случва от близо.

# 7 399
  • София
Съжалявам за тъпия въпрос - заразен ли е за домашните любимци?

# 7 400
Аз съм в потрес! В моята фирма още смятат, че е напълно безопасно да се пътува до Германия, САЩ, Гърция, Франция... Няма да спираме командировките. Имаше обсъждане, сметнаха, че са лигавщини тия идеи. Чуден манталитет си имаме..

# 7 401
И аз за първия от тая седмица говоря. Че е зле. А последния от първата вълна(15те човека) е изписан.

# 7 402
Статията, която Ън е пуснала е много добра. Пример са китайците в това отношение: запасили са се и си стоят вкъщи.

Колко му е да пуснат децата и учителите на онлайн уроци. Най-елементарно е. И без това са по цял ден в нета.

# 7 403
Един Господ знае...

# 7 404
Доколкото четох - могат да са приносители, особено котките. Колко е вярно нямам идея.

# 7 405
Coronavirus Cases: 82,758

нищо притеснително!

От които смъртните случаи в световен мащаб са 2%, а от тях 80% са хора над 60 години. Нещо повече, над 75% от всички смъртни случаи са хора със съпътстващи заболявания - диабет или сърдечно-съдови заболявания.

# 7 406
Четох назад някакви сравнения със сезонния грип. Институтът Робърт Кох, които са тези, които издават официални инструкции и стандарти за здравеопазването в Германия заявиха, че корона вирусът е по-смъртоносен от грипа. Това че досега от грип са умрели по-малко хора още нищо не значи.

https://www.suedkurier.de/ueberregional/politik/Neuartiges-Coron … rt410924,10454767

# 7 407
  • Пловдив
Ън, много хубава статия. Азиатците, т. е. тези в Далечния Изток, не само Китай, живеят в друг свят. Те имат други разбирания за всичко.

# 7 408
  • София
Баща ми е над 60 и с диабет...

# 7 409
Не знам, но от няколко дена мъча нашето без разходки.
Скрит текст:
Гледа ме с ококорени очи, стиска и мълчи. Само пишка вкъщи, друго не иска засега, но ще се научи горкото.

Общи условия

Активация на акаунт