Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 933 686
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 7 410
Стивън Колбер, сатирик, и той кговори за процентите:

https://www.youtube.com/watch?v=R-Gnari_sTU

# 7 411
Съжалявам за тъпия въпрос - заразен ли е за домашните любимци?
Не знам, но от няколко дена мъча нашето без разходки.
Скрит текст:
Гледа ме с ококорени очи, стиска и мълчи. Само пишка вкъщи, друго не иска засега, но ще се научи горкото.
Не е заразно за животните

# 7 412
Съжалявам за тъпия въпрос - заразен ли е за домашните любимци?
Не знам, но от няколко дена мъча нашето без разходки.
Скрит текст:
Гледа ме с ококорени очи, стиска и мълчи. Само пишка вкъщи, друго не иска засега, но ще се научи горкото.
И това защо???

# 7 413
  • София
Относно котките и коронавирус, имаше една и съща статия, цитираща ТАСС в доста медии как са преносител на корона, ветеринри опрпвергаха във фб и сезираха СЕМ, в няколко групи ми излезе.
Коронавирус сред котки има от много години, но той не е Ковид-19 и не ходи по хората:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2315154188584491& … d=100002697972822

Ще си убиеш кучето така! Няколко дни не е ходило до тоалетна, то го боли вече...

# 7 414
  • София
И аз това се зачудих. Ние и без това почти не срещаме хора във времето за разходка.
Страх ме е, ако се заразим вкъщи, че любимците непрекъснато се гушкат.

# 7 415
Коронавирусите са известни точно с това, че прескачат от животни на хора и обратно. САРС се е появил от прилепи, от тях на котки и от тях на хора. Тестове на котки едва ли някой ще прави, ако не им е добре, така че няма да разберем с точност за заразени от хора котки.

# 7 416
Какво да ви кажа и аз.
Уж съм млада, образована, обаче хе хе хе с две малки деца...
Отидох днес до магазина и тихомълком на купих няколко неща. Минах през аптеката и взи всех някой лекарства за запас.
Какво ще стане, времето ще покаже. Признавам си, страх ме е.

# 7 417
Оле жено,изведи кучето на вън...няма да изкочи някой болен от храстите!
Това пък вече е лудост..не мъчи животното!

# 7 418
6 нови случая във Валенсия, Испания

Не би трябвало домашните любимци да са заразни, със сигурност в Китай щеше да се чуе и щяха да започнат да ги унищожават, колкото и да е гадно. Според мен това с котките е само слух, защото има и котешки коронавируси.

# 7 419
Намерили са О вия пациент за Валенсия, журналист бил 2 дни в Милано за футболна среща. Проявил е някои симптоми и е отишъл в болница. Чувства се добре
https://www.tuotrodiario.com/noticias/2020022786036/coronavirus- … chobox=1582825690

# 7 420
Може и да не боледуват, но да се пренесе заразата, както с дрехите например. Пък и не намерих маски и очила, подходящи за муцунката му.
Скрит текст:
А все едно да влача губер по тротоарите, едва ли е по-безопасно. Не може да го дезинфекцирам, цялото е в косми, в които се полепя какво ли не. В нормална ситуация го къпя, но скоро това няма да е достатъчно. Както се научи да го прави само навън, така се научи вътре.

# 7 421
Коронавирусите са известни точно с това, че прескачат от животни на хора и обратно. САРС се е появил от прилепи, от тях на котки и от тях на хора. Тестове на котки едва ли някой ще прави, ако не им е добре, така че няма да разберем с точност за заразени от хора котки.
Нямаше котки във веригата някакво друго животно, а Мерк от камила през прилеп. Ако въобще са от животни. За мен това са създадени вируси

# 7 422
# 7 423
За мен положително е че днес няма регистриран случай в България. Времето в борбата с вируса е на наша страна, не на вируса. Защото със затоплането на времето през Април, Май, разпространяването на вируса ще се забави, и смъртността рязко ще спадне. В официалната статистика държавата с най много случая без нито един смъртен е Сингапур (93 регистрирани 0 починали). Там температурите са над 30 градуса. Така че времето е на наша страна, пролетта и особено лятото няма да се харесат на вируса когато температурите устойчиво станат над 25,30 градуса.

В развитието на една епидемия огромна роля играе и късмета. Засега изглежда че късметът ни покрива. Ако вируса го има в България той не може да остане незабелязан дълго време. Ще се покаже. Специалистите гледайки изказванията им днес казват че идването на вируса е абсолютно неизбежно. Но е много важно то да стане колкото се може по късно. Защото времето е на наша страна, и всеки ден в който България продължава да не влиза в официалната статистика за вируса е златен. Наистина е златен. И след всеки такъв ден, ние трябва да вдигаме по една надравица с българската ракия която убивала вируса.
https://nova.bg/news/view/2020/02/27/279478/шеги-за-коронавируса-заляха-мрежата-видео/

Защото намалява пораженията които ще нанесе вируса. Може би съм краен оптимист в това което ще кажа и дори може да прозвучи нереално, но на теория е възможно вирусът да ни избегне. Това ще се дължи на нищо друго освен на невиждан, фантастичен, луд късмет. Шансовете това да се случи са 1 на милиарди в най добрият случай, но докато продължава да няма регистриран болен и България да не влиза в стат. тази възможност я има, а на света няма невъможно неща, казва теорията на вероятностите. Това че нещо е малко вероятно, не значи че не може да се случи. Сега ще гледам мача Интер- Лудоргорец за да видя какво представлява футбол в епидемиологична обстановка пред празни трибуни и с ограничен достъп на журналисти. Дано те демонстрират това за което говоря като отсранят гиганта Интер след изоставане от 0-2 в първият мач което е милиони пъти по вероятно да стане в сравнение с това вируса да ни избегне по някакво наистина Божествено чудо.  

Цитат
Относно котките и коронавирус, имаше една и съща статия, цитираща ТАСС в доста медии как са преносител на корона, ветеринри опрпвергаха във фб и сезираха СЕМ, в няколко групи ми излезе.
Коронавирус сред котки има от много години, но той не е Ковид-19 и не ходи по хората:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2315154188584491& … d=100002697972822

Наистина трябва да се сезират органите за пишене на откровенни глупости. Котките нямат нищо общо с епидемията и полският министър ли там какъв е, който говори откровенни глупости трябва да му обърнат внимание, лекари, ветеринари и учени че разпространява фейк нюз.

# 7 424
Тесла, имаш ли статистика как се развиваше растенето на случаите и смъртните в Китай, съотнесено към същото в Италия по дни?
Дали по-бъро нарастват тези в Италия? Макар че те много бързо почват със стъкмистиките и новото броене...

Общи условия

Активация на акаунт