Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 203
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 9 210
Маски в Джъмбо мисля, че също продават.
Няма, търсих за детето.

# 9 211
За гелчета не знам, ама прекалиха с това , че хората се презапасявали с храни, даваха някакви  с един стек олио и журналята направиха извода, че хората купуват панически...Ами в Кауфланд така се пазарува винаги...някои ако могат и по 2 колички ще напълнят от по-намалените неща.

Недейте така аз имам поглед над нещата. Живея до Билата и забелязяам, че напоследък доста се изпразват щандовете с ориза и подобни продукти. Реших че хората взимат заплата в края на месеца и затова пазаруват. Днес служителка ми каза, че такова презареждане на тези продукти не е имало никога, определено се купува повече спрямо преди.

# 9 212
В Германия и Франция са направили няколко хиляди изследвания на неуточнени пневмонии, така са открили своите случаи, дори и при хора, непосетили други страни.
Точно това трябва да направим и ние. А не да ни обясняват, че всичко е чисто на базата на 20-тина теста.

# 9 213
.

Последна редакция: пн, 02 мар 2020, 19:31 от elleonore1

# 9 214
Моля някой модератор да се появи и да каже дали има възможност да се направи СПАМ тема за Коронавируса, понеже, явно, много от вас нямат какво да правят по цял ден и таковаха майката на тази тема. От информативна стана манджа с грозде.

# 9 215
За гелчета не знам, ама прекалиха с това , че хората се презапасявали с храни, даваха някакви  с един стек олио и журналята направиха извода, че хората купуват панически...Ами в Кауфланд така се пазарува винаги...някои ако могат и по 2 колички ще напълнят от по-намалените неща.

Недейте така аз имам поглед над нещата. Живея до Билата и забелязяам, че напоследък доста се изпразват щандовете с ориза и подобни продукти. Реших че хората взимат заплата в края на месеца и затова пазаруват. Днес служителка ми каза, че такова презареждане на тези продукти не е имало никога, определено се купува повече спрямо преди.

Аз вчера пазарувах в Кауфланд и Фантастико, днес в друг Кауфланд....нищо необичайно не видях...

# 9 216
Една приятелка току що каза, че във Виена няма да е отворено международното училище понеделник и вторник (Internationale Schule/ Vienna International School). Децата не са имали контакт с заболелите помощници (неназначени учители, а "външни" помагащи), но 17 учителя са в карантина. Става дума за двамата вече заразени, а не за нови. Случаите са още 14.

# 9 217
  • София
Данните са от лекуващите лекари, чиито предишни доклади дават знанията за вируса изобщо. Но какво са лекарите на три страни - Китай, Япония и Израел, вероятно все пак имат повече представа за какво пишат, отколкото ние?!
Т.е. данните са от лекуващи лекари, които все пак не са вирусолози, генетици или специалисти по лабораторна диагностика или имунолози? Т.е. не са точно учени, защото ако бяха учени щяха да са пуснали поне препринт някъде. Ако някой има връзка към препринт или рецензирана статия да даде.

# 9 218
Цитат
Тесла, стига бе- броя заболели съдържа в себе си бъдещи починали. Не можеш да делиш починали, на нещо което съдържа в себе си бъдещи починали. Безмислица е и затова е най-различно на различни места ами даже и расте.
Ами аз и затова правя всеки път уточнението че трябва да се гледа и процента приключили заболяването. И обяснявам защо в Китай това съотношение в официлната статистика е по високо. Заради по големият брой приключили заоляването (най големият в света). А кораба дето щял да покаже истикнаската смъртност да питам аз сега защо починалият в Австралия дето е свален от кораба са го включили в стат. за Австралия а не в тази за кораба. Така никакви изводи няма да можем да направим за него ако свалените от кораба почнат да ги пишат в другите стат. Смъртност се гледа на базата на официалните данни, смъртността която се оценява че от Мерс е 30% на Сарс е 10% а тук е 3,42% се гледа на един и същ принцип. Официалната стат. и съотношението заболели и починали.

# 9 219
  • Пловдив
JACKLIN*, ако става въпрос за едно клипче с две момиченца, лежащи в болница, имаше твърдения, че е стар и е от атаките в Сирия.

Да допълня, че подобни неща се пуска ха и за Китай, но се оказа, че децата са страдали от други заболявания.

# 9 220
  • Буркина Фасо
Моля някой модератор да се появи и да каже дали има възможност да се направи СПАМ тема за Коронавируса, понеже, явно, много от вас нямат какво да правят по цял ден и таковаха майката на тази тема. От информативна стана манджа с грозде.
защо да е информативна?
темата е за вируса - общо.

# 9 221
Олееее, Елинор, нямш ли си някой близък да отидеш на него да дуднеш и да досаждаш. Освен, че оспами цялата тема и заля цялата тема с негативизъм, тормозиш и Лили, която е един от най-ценните хора за темата. Нямаш ли някоя работа да свършиш, че да си починат хората от теб....

Eleonor по думите й е последен курс медицина. Лили само пуска пост, огнище тук, огнище тук, огнище тук, огнище тук.
Едва ли е медицина. По-скоро медицинска сестра. С този профански речник и тази езикова култура, далеч не ми прилича на бъдещ лекар. Но дори това да е така, това не я оневинява, че е безкрайно досадна и дудне и мрънка след всеки потребител. Че си и вярва, че била позитивна. Аз по-неприятен и негативен човек отдавна не съм виждала....
надявам се да не попадате на мед сестра,която не е спала за да бъде 2 смени. Или да попаднете на млад лекар с невероятна езикова култура,който да ву каже нищо ви няма а всъщност да е нещо сериозно. Сега почнахте и обиждане на ниво мед персонал... ако дойде вируса мед сестри ще ви лекуват, мед лаборанти ще ви взимат кръв,лекарите ще се показват от време на време

# 9 222
  • на пъпа на Златията
Ето ви тук информация . Имаше карта на света в средата ама явно  целия свят почервеня и  няма как да го изобразят графично.
https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html? … 99423467b48e9ecf6

Вижте  , мюсулманските страни  в които са по "набожни" има верооятност да пострадат повече . Защото  не пият алкохол .Такъв е може би и случаят  с Иран . А и в Иран беше второто огнище и хората не са успели да се  организират. Не мога да  смогна да ви чета . Дайте да наблегнем над препзните средства.

Шиете си маски от  някакъв  по  здрав плат .Напоявате  ги с някакъвв алкохол .Слагате маските като излизате  Като дишате парите предпазват и очите .. Слагате отгоре някакъв шал да не плашите  хората по улиците . Прибирате се в къщи . Оставяте връхните дрехи на терасата . От покупките  каквото може пакк на терасата . Позапасявате се  с повече продукти , да не излизате често на пазар . 
Миете си ръцете с истински сапун. Четете като купувате има ли антисептични свойства. Научете се да правите греяна ракийка с мед. Греяно вино с  червен лют  пипер. Слагате киселото зелце    с по филджанче ракийка .От греяната ракийка  може само да помиришете  това няма да позволи на вируса да стигне до долния край на белите дробове.

Като се разкиха някой  го отделете в другата стая. Слагайте  си всички маски и в къщи и  му отделете отделна чинийка , мийте я с дезифектант  или дом сапун .  И така спокойно . Да не коментираме какво прави държавата .
Или това да е с по едно изречение .
Например , не ми харесва днес да протестират мед. работниците . Безотговорно е това. .  . 

Това за излекуването е относително нещоТам докторите знаят  с какво лекуват. Предполагам че   нашите лекари са инструктирани с какво да лекуват .  .

# 9 223
  • Пловдив
И в Русия е имало един, но е излекуван. Със столичная може би.

Не, двама плюс трима от криузния кораб.

# 9 224
Т.е. данните са от лекуващи лекари, които все пак не са вирусолози, генетици или специалисти по лабораторна диагностика или имунолози? Т.е. не са точно учени, защото ако бяха учени щяха да са пуснали поне препринт някъде. Ако някой има връзка към препринт или рецензирана статия да даде.

Т.е., ако данните не са от генетици или вирусолози, тези болни не съществуват и да не се броят.
Така или иначе, те са броени като оздравели, а явно не са и трябва да се извадят от общата бройка приключили.

"Китайски лекари са установили 195 случая на повторно заразяване с новия коронавирус в Ухан (Централен Китай). Данните се съдържат в днешна сводка на Държавния комитет по въпросите на хигиената и здравеопазването на КНР, цитирани от ТАСС. Документът не обяснява на какво се дължат тези случаи, но изглежда, че след прекарване на болестта не се изгражда траен имунитет."

Естествено че рано или късно ще ги обяснат.

Общи условия

Активация на акаунт