Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 312
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 9 600
А тази зима в Бг нямаше ли много регистрирани пневмонии? Има и статии от януари. Пак казвам, че според мен това си върлува по света от поне 2м, но Китай ги удари лошо и тогава го хванаха.
По-логично е вече да е минало от тук, отколкото да чакаме, да започнат да ги регистрират. Януари, когато аз карах нещо с бронхоспазъм, лекарят го определи точно като парагрипен вирус. Колегите на мъжа ми до един бяха натръшкани, няколко влязоха в болница за по 10дни, включително и с пневмония. Това в средата-края на януари.

Има ли тест, който да установи антитела, т.е. вече прекаран коронавирус?

# 9 601
  • град-държава
Откъде да знам.

# 9 602
А тази зима в Бг нямаше ли много регистрирани пневмонии? Има и статии от януари. Пак казвам, че според мен това си върлува по света от поне 2м, но Китай ги удари лошо и тогава го хванаха.
По-логично е вече да е минало от тук, отколкото да чакаме, да започнат да ги регистрират. Януари, когато аз карах нещо с бронхоспазъм, лекарят го определи точно като парагрипен вирус. Колегите на мъжа ми до един бяха натръшкани, няколко влязоха в болница за по 10дни, включително и с пневмония. Това в средата-края на януари.

Все още не. Едва след въвеждането му и масовото му прилагане , можем да си говорим за смъртност на вируса ило контагиозност.

# 9 603
  • София - Рим и обратно
Естествено. Около мен имаше поне 5 души с ужасен грип, после усложнения с пневмония или бронхити. Това си се влачи отдавна, и все още си щъкат коронавирусни. Не мога да разбера какъв е тоя зор да бъдат "изловени".
Познат на моя колежка пък почина пак след усложнение след грип преди двайсетина дни. На 45 години, никой не го е изследвал за корона. Беше се прибрал от Австрия дни преди да влезе в болница. Там се разболял, но не потърсил лекар. То и да потърсиш, ако е като в Германия да чакаш по 2 месеца за час... Затова и нямат много "случаи" уж.

# 9 604
  • София
На няколко места вече попаднах на информация, че лечението е симптоматично.
Как се лекува пневмонията? С антибиотици ли?
При недостиг на кислород пациентите интубират ли ги?
Дали правенето на инхалации би могло да е от някаква полза при затруднено дишане или по-скоро не?
Извинявам се, ако въпросите ми са лаишки, но нямам медицинско образование.

# 9 605
На няколко места вече попаднах на информация, че лечението е симптоматично.
Как се лекува пневмонията? С антибиотици ли?
При недостиг на кислород пациентите интубират ли ги?
Дали правенето на инхалации би могло да е от някаква полза при затруднено дишане или по-скоро не?
Извинявам се, ако въпросите ми са лаишки, но нямам медицинско образование.
Ако е бактериална пневмония се лекува с антибиотици. Ако е вирусна пневмония, както е при новия корона вирус, не се лекува с нищо-антибиотиците не помагат при вируси. Стоиш, молиш се да имаш здрава имунна система която да се справи с вируса и чакаш да ти мине евентуално.

# 9 606
  • град-държава
И вирусните усложнения се лекуват с АБ. Няма как да минат от самосебе си.
Аз не вярвам, че пневмония може да се лекува с лекарства за спин и малария. Разбира се с антибиотици, най-ефективно с венозни такива. Аз лично, тъй като правя чести бронхити винаги опирам до тях. Ако вече е минало оттук предизвиканите усложнения са лекувани традиционно.
Аз и мъжът ми имахме и стомашно чревни неразположения и мислехме, че е заради антибиотиците, въпреки пробиотиците, които ни бяха изписани.

# 9 607
Ами, ако си върлува у нас от поне два месеца, не говори добре за нашите лекари, защото в Китай за има-няма две седмици още първата дузина неспецифични пневмонии ги наведе на мисълта, че е SARS или подобен вирус.
А при нас ако два месеца с много пневмонии никой не ги разпознава, изобщо не е успокоително.

И вирусната пневмония се лекува с антибиотици, кортикостероиди и бронходилататори.
Поне обикновените вирусни пневмонии никой не оставя без аб, защото те и без това изтощават организма прекалено много, а какво остава да го атакуват допълнително и бактерии.

# 9 608

Има. В момента откривам само за един, но съм сигурна, че преди няколко дни съобщиха, че в Китай има 2 одобрени  за изпробване. Мисля, че и във Франция също изпробваха. За Китай всъщност казаха, че сега ще се разбере реалният мащаб на заразяването.

https://www.scmp.com/week-asia/health-environment/article/305231 … tors-south-korean

Не са ги разкрили, защото не ги е имало. Големи са, защото такова е заболяването, заразно. Италия и Америка са достатъчно богати и развити държави, за да са си набавили достатъчно тестове и не се пестили проверки.
Това твърдение мисля, че тепърва подлежи на доказване или оборване. В Италия има хипотези, че се е разраствало от средата на януари, в САЩ също. За пестенето на проверки - не знам колко проверки е правила Италия, преди първият случай на починал, но когато ние бяхме направили 30, в САЩ бяха направили 450 /доста спестовно/. Никъде не ходят от врата на врата, но се надявам поне в някои страни да са разширили критериите и да не искат пътуване/контакт в добавка към симптомите. В темата няколко пъти се споменава, че във Франция и Германия са го направили, но без линкове към някакви указания, а в препоръките на СЗО си стои все едно и също. Дано наистина ги разширяват.

Последна редакция: пн, 02 мар 2020, 13:05 от Vapor

# 9 609
И вирусната пневмония се лекува с антибиотици, кортикостероиди и бронходилататори.
Поне обикновените вирусни пневмонии никой не оставя без аб, защото те и без това изтощават организма прекалено много, а какво остава да го атакуват допълнително и бактерии.
Е, стига де, ти направо ще спечелиш Нобелова награда за медицина, ако откриеш антибиотик, който да мори вируси. При вирусна пневмония антибиотиците НЕ ПОМАГАТ И НЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ, просто няма никакъв смисъл от тях.

# 9 610
  • София - Рим и обратно
Карала съм ужасно остра вирусна двустранна бронхопневмония на 5 г възраст. Бях в болница и още помня огромните подутини от инжекциите АБ в бедрата. Лекува се с антибиотици, винаги е било така. Самият вирус е активен три дни, след това се третират усложненията, които са бактериални и неминуеми.

# 9 611
  • град-държава
Карала съм ужасно остра вирусна двустранна бронхопневмония на 5 г възраст. Бях в болница и още помня огромните подутини от инжекциите АБ в бедрата. Лекува се с антибиотици, винаги е било така. Самият вирус е активен три дни, след това се третират усложненията, които са бактериални.
Човекът пише страшни глупости и дано, някой не му повярва.

# 9 612
А при нас ако два месеца с много пневмонии никой не ги разпознава изобщо не е успокоително.
За жалост вирусните пневмонии ги откриват доста късно. Миналата година, мой приятел, на 48 години, почина, докато разберат какво му е.

Дават се антибиотици при вирусни заболявания, но си има антивирусни препарати, които се вливат. Лечението е комплексно.

# 9 613
Човекът пише страшни глупости и дано, някой не му повярва.
Кое е глупост. Че антибиотиците не влияят на вирусите ли?

# 9 614
Дъщеря ми беше с вирусна пневмония преди години. С добро crp  и левкоцити в норма. Лекуваха я с два венозни аб.
Съгласна съм, че лечението е комплексно. Аб не се дават, за да морят вируса, и това съм го написала по-горе, но не четеш.

Общи условия

Активация на акаунт