Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 855
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 9 585
По-интересното е как разбраха, че това в момента е САМО И ЕДИНСТВЕНО грип и нищо друго, след като дори изследвания за грип не се правят на всеки болен уж от грип.
Вероятно всички изследвани са дали точно този вид грип.

# 9 586
Всяка пневмония,която доказано не е грип, да отива на тест. А иначе списъкът с държави, от които може да дойде вируса всеки ден се увеличава, така или иначе.
Или да се увеличи този списък на 50 държави.

Виресолозите по света точно това коментират - да се премахне изискването за идване от друга страна. Защото вече е вътре по страните.

# 9 587
Предишният е бил тип А, този е тип Б, поне такова беше изказването...
И двата бяха изолирани, ето новините от 11.01.

# 9 588
По-интересното е как разбраха, че това в момента е САМО И ЕДИНСТВЕНО грип и нищо друго, след като дори изследвания за грип не се правят на всеки болен уж от грип.
Вероятно всички изследвани са дали точно този вид грип.
Кои изследвания. Аз, досега колкото и пъти да съм отишъл при личния лекар с грипоподобни симтоми, никога, ама никога личния лекар не ми е вземал проби да види грип ли е или нещо друго. На око казва грип, пише ми болничния и толкова. Винаги е било така. Ако човек сам не се изследва за грип, няма кой да го изследва. Как на око познават че е грип, без никакви изследвания, винаги ми е било чудно.

# 9 589
Скрит текст:
В Италия дълго време не откриха огромно огнище. Във Вашингтон едва сега се разкрива голямо огнище. За Иран да не коминтирам. Какво те кара да смяташ, че България е имунизирана от подобен развой на събитията? Леките случаи на това заболаване идеално се замаскират в грипния сезон, ей това е проблема. А тежките, допи някоя смърт може да минат към грип или друго заболяване. Затова е много важно да се разширят критериите на тестване, другите държави това направиха и започнаха да ги ловят.

Нали тестовете у нас тръгнаха от хора, които идват от държави с регистрирани случаи, а не от хора с симптоматика за заболяване. По късно имаше и такива.
Какво трябва да се направи още! Да се молим да знаят как да го лекуват, защото това е важно.

Всяка пневмония,която доказано не е грип, да отива на тест. А иначе списъкът с държави, от които може да дойде вируса всеки ден се увеличава, така или иначе.
Точно така в САЩ хванаха тяхното огнище. На 27 февруари промениха изискванията за тестване и всички пневмонии със неуточнен източник бяха изследване, включително и смъртните случай, които покриват изискванията.

# 9 590
Хора, стига с това набавяне на тестове...Някакви тест лентички ли си представяте? 
В момента, за диагностика се използва PCR тест, за който са необходими максимум две двойки праймери( 10 евро.на брой, максимум) и базисни лабораторни реактиви и оборудване. Няма какво да пестят. Изследват колкото искат да изследват. Реактивите не са някакъв краен брой, който ще свърши....

# 9 591
В САЩ почнаха и да валят по 3700 долара за изследването. Така бързо ще им се изпари на американците желанието сами да си казват като има симптоми, че не е истина.

# 9 592
Кои изследвания. Аз, досега колкото и пъти да съм отишъл при личния лекар с грипоподобни симтоми, никога, ама никога личния лекар не ми е вземал проби да види грип ли е или нещо друго. На око казва грип, пише ми болничния и толкова. Винаги е било така. Ако човек сам не се изследва за грип, няма кой да го изследва. Как на око познават че е грип, без никакви изследвания, винаги ми е било чудно.
Смени си лекаря.
Масово се правят тестове през грипния сезон, включително без здраваната каса. Под 20 лева струва, а резултатът излиза до няколко часа.

# 9 593
По новините се появи. В другите страни коронавирус, при нас леко грипче Б

Никак не е леко и за разлика от Covid-19 засяга тежко децата. По данни на CDC в САЩ този сезон са починали няколко десетки деца на възраст до 17 г.

# 9 594
В САЩ почнаха и да валят по 3700 долара за изследването. Така бързо ще им се изпари на американците желанието сами да си казват като има симптоми, че не е истина.

Може ли линк, това е несериозна цена.

# 9 595
  • град-държава
А тази зима в Бг нямаше ли много регистрирани пневмонии? Има и статии от януари. Пак казвам, че според мен това си върлува по света от поне 2м, но Китай ги удари лошо и тогава го хванаха.
По-логично е вече да е минало от тук, отколкото да чакаме, да започнат да ги регистрират. Януари, когато аз карах нещо с бронхоспазъм, лекарят го определи точно като парагрипен вирус. Колегите на мъжа ми до един бяха натръшкани, няколко влязоха в болница за по 10дни, включително и с пневмония. Това в средата-края на януари.

# 9 596
Смени си лекаря.
Масово се правят тестове през грипния сезон, включително без здраваната каса. Под 20 лева струва, а резултатът излиза до няколко часа.
Правят, ако човек си направи сам в лаборатория. Ако не е инфомиран и не си направи, 90% от лл не пращат. И това не е само тази година.

# 9 597
Първи случай в Рим.

Първи два случая в Португалия.

Иран съобщават за 523 случая и 11 смъртни случая. Общо 1501 случая и 66 смъртни случая.

BNO

# 9 598
В Бургас обявиха днес грипна ваканция заради грип тип Б. Добре е, че ще си останат децата вкъщи през идните дни, когато очаквам да обявят и у нас КВ. Можеше обаче да го решат по-рано и да не се разкарват и днес. Утре е почивен ден така или иначе. Много мислих сутринта дали да го пусна на училище, но алтернативата - да ходи при личен лекар за бележка, ми се видя по-лоша.

# 9 599
Едно време, преди ваксините, от морбили са измряли милиони. От едра шарка милиони. Бебетата в 70 % от случаите са умирали от шарка, преди да измислят ваксините. И сега антиваксърите правят така, че тези болести да се появят отново. Защото добрия живот и доброто здравеопазване са ни разглезели.
Корона вируса при кучетата, слушах ветеринар по радиото, си е болест, която съществува, и която водела при тях до стомашно неразположение. Сега, дали това е същия корона вирус, друг ли е, какъв е, дали кучето наистина е умряло от такова нещо и кой би го изследвал в този хаос са други въпроси, на които в момента не знаем отговора. Но ще научим в близките месеци.
П. С. А какво стана с Тенерифе и хотела, нещо не казват какво се случва там? За Даймънд Принцес имаше ежедневна информация, а за този хотел нищо.
Ваксините преди и ваксините сега нямат нищо общо! Но това е съвсем друга тема ....

Общи условия

Активация на акаунт