Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 747
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 9 915
Само ако иска. Ако се чувства здрава като много туристи в България, няма нужда.

# 9 916
Прочетох едно мнение в Блиц на човек, който не разбирал защо е тази паника, тъй като това било просто вид грип. Та ми хрумна, че тук може и да се пошегувахме за това, но накрая може да се окаже вярно, че тамифлуто е изчерпано заради тези, които непрекъснато повтарят, че това е просто грип, по-леко от грип и т.н. Дори по телевизията се върти това за грипа, за много хора може да е достатъчно, че грип и ковид19 се споменават често в едно изречение. Та не бих се учудила и това да е причината, освен грипния сезон и спекулата.

Ами аз днес докато убеждавах ЛЛ, че тамифлу няма и тя празвъни на няколко аптеки да се увери, точно това коментираше, че тук сме коне с капаци и като чуем грип-юруш на маслините. Ама то и ремантадин нямаше,че и респивакс...

# 9 917
  • София
Добре де това Тамифлу и каквото там е свършило, защо просто не заредят още количества. Нали си има доставчици, дистрибутори. За маските разбирам - някаква масова паника навсякъде (и извън България), но лекарствата - няма ли по складове, не внасят ли? Колко Тамифлу купува едно домакинство, за да се запаси? Ние до сега никога не сме пили у дома.

# 9 918
  • Germany
Да отбележим, че всички тези неща са при хора с усложнения и тежки случаи, които  са малък процент.
А защо в България това Тамифлу се продава свободно? Че чак се и запасяват хората. Погледнах тук струва 30 евро и е с рецепта.
Ее това за белодробните инвалиди е несериозно. Добре са си оздравелите хора. И малки дечица имаше при нас. Ок са си.

# 9 919
Лошо няма. Който е болен от грип ще иска да постои в болницата, поради липса на лекарства по аптеките. Или ще отиде до Одрин за един ден Wink

Проблем е с короната. Ако решат да я лекуват като грип, щото е по-лесно отколкото да се тества и да се включат лекарства за ХИВ и антималарийни. Ни едните ни другите ги имаме внесени. А тестовете - не знам как ги правят и къде, но ми се струва, че е по-добре да има повече закупени и повече тествани.

# 9 920
Сребърна паричка, благодаря за материала за последните изследвания върху вируса.
Ясно е, че тепърва ще се разкриват подробности около спецификата да действитето му и последиците, които той причинява дори и на излекувани хора.

# 9 921
Ronald, напълно сериозно. Темата не е от най-забавните по принцип.
Не е това нито начинът, нито тонът да се спори. Най-малкото, от възпитание
Вие лично колко излекувани познавате? Ще Ви подскажа - колкото и аз.
Това какво означава - нито аз, нито Вие може да дадете категорични данни за това какво се случва с организма на един излекуван.
Стига сте приемали мненията на хора, пишещи тук, като 100%-това истина и твърдения.
За да твърдиш нещо, трябва да имаш доказателства. Иначе си в сферата на предположенията.

# 9 922
В статията за хив лекарството пак споменаваха че е за critically ill. Все пак това е едно от сравнително новите неща, правят се trials още, първите стотици пациенти едва ли веднага са ги лекували с това. На някой със симптом кашлица няма да го дават хив лекарството

# 9 923

А защо в България това Тамифлу се продава свободно? Че чак се и запасяват хората. Погледнах тук струва 30 евро и е с рецепта.

Аз съм изтървала нишката. Защо се запасяват с Тамифлу? Тук са малко плоски и се запасяват със суха храна и дрогерийни стоки, без пудра и червило.

# 9 924
Тами флу е около 30 лева и българина си го взима без рецепта.
Въпроса ми е, колко българи могат да купят 20-30 кутии? Не мисля, че са много.
Та, как му се викаше? Спекула?
Утре ще го пуснат тамифлуто, но ще е на други цени. Ей това ме дразни.

# 9 925
  • Майничка
Не мисля, че се презапасяват хората, просто много хора повтарят грипа сега, докато предни години са се разминали максимум веднъж.
Миналата есен вносът на противогрипните ваксини закъсня, мнозина не се ваксинираха, заради вече започнали настинки и т.н., а меката зима допълнително влоши ситуацията.

# 9 926
Грипът не повтаря, а тази година има повече ваксинирни, които пак са много малък процент. Баш спекула си е това + такива, които са чули, че това е "вид грип".

# 9 927
  • В офиса
Какво означава “more potent” за вирус? Че може да заразява повече? От статията на Сребърна паричка и сравнението че е 1000 пъти more potent than SARS.

Американците ще изкрейзят. Доста лошо начало за тях. Вече 6 смъртни случая от 18 регистрирани в WA. Малко като в Иран стана при тях Sad

# 9 928
А всъщност мисля, че истерията е защото излекуваните не се знае с какви дългосрочни последствия са. Освен заразените и тези в критично състояние.
Много вируси остават завинаги с нас, като ебщайн бар, херпес и т.н. и правят голям проблем в организма при определени условия.
Изобщо не искам да мисля за ХИВ и до какво води.
Изобщо не искам да мисля и за хората с налични автоимунни заболявания, които и без това страдат.

# 9 929
В статията за хив лекарството пак споменаваха че е за critically ill. Все пак това е едно от сравнително новите неща, правят се trials още, първите стотици пациенти едва ли веднага са ги лекували с това. На някой със симптом кашлица няма да го дават хив лекарството

Да не бъркаме ябълки и круши. Кашлица е един симптом,  слуз в дробовете и атакувана имунна система от корона вирус е съвсем друг проблем.

Вие елеонор отидохте ли при ЛЛ и къде ви е ЛЛто?

Общи условия

Активация на акаунт