Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 013
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 120
Защото не може да ги изостави... В смисъл, шанса да са здрави сега е 50/50. Как да остави здрави хора там да се разболеят... А може и да са болни вече... Нали роднините на тези въпросните и те самите ще писнат до небесата, че държавата ги е изоставила... Америка си евакуира гражданите, сигурно и другите държави правят същото. Трябва да си адски хуманен и нула егоист, че да поискаш доброволно да останеш там, за да не разнесеш заразата..
П.С. нито подкрепям, нито заклеймявам тази стъпка. Гледам реално на нещата.

# 121
Въпреки това, трябва да се приложат превантивни мерки... тока мисля!
Защото не може да ги изостави... В смисъл, шанса да са здрави сега е 50/50. Как да остави здрави хора там да се разболеят... А може и да са болни вече... Нали роднините на тези въпросните и те самите ще писнат до небесата, че държавата ги е изоставила... Америка си евакуира гражданите, сигурно и другите държави правят същото. Трябва да си адски хуманен и нула егоист, че да поискаш доброволно да останеш там, за да не разнесеш заразата..

# 122
България взима мерки срещу новият вирус. Създава се оперативна група от вирусолози и също така ще бъдат закупени тестове с които може да се установява наличието на болестта, т.като в момента в България няма как да се установи дали някой е болен от новият вирус. Заплахата за епидемия от новият вирус в Европа за момента е на средно ниво. Все още не е доказан методът на препредаване на вирусът т.като има случаи на хора които са споделяли общо пространство със заразени но не са се заразили. Ансамбълът завърнал се от Китай ще бъде под активно лекарско наблюдение 14 дни.
https://btvnovinite.bg/bulgaria/merki-sreshtu-koronavirusa-ot-ki … a-s-eksperti.html
Само не ми е ясно на какво почива твърдението че смъртността от новата болест е ниска и се движи в рамките на 10% защото огласените данни не показват това. Последните данни представени днес са за близо 3000 заразени от които над 400 са изпаднали в критично състояние, вече починалите са 80 а излекуваните са 51. За да се твърди че смъртността е 10% това значи че трябва със сигурност да предположим че от тези 3000 почти няма да има повече навлезли в критично състояние а от тези 400 които вече са в критично състояние повечето ще оцелеят. Дано е така. Но равносметката за смъртността на преминалите през всички етапи на заболяването към днешна дата е 80 починали/51 излекувани. Аз си мисля че на тази база би трябвало да се преценява колко опасно е едно заболяване. Защото не се знае от зарезените колко ще попаднат в едната графа и колко в другата. Говорим за непозната болест която се развива в момента, иначе е ясно че тази епидемия рано или късно дори и без да прави нищо човечеството по въпроса ще изчезне, няма да затрие човечеството, по ред причини които съм описал в предишните си постове. Така че за в бъдеще с абсолютна сигурност смъртността ще се понижи, но в момента това не е факт според данните. Поне както аз ги чета.

# 123
  • тук-там
Явно, някои имат антитела.  Да почнат от оздравелите и "устискалите" контактни.  Вече сигурно са почнали, де....

# 124
Тестовете щели дойдат до няколко СЕДМИЦИ...

# 125
Тестовете щели дойдат до няколко СЕДМИЦИ...
Значи изявлението, че няма данни за разболели се в България не е лъжа Relaxed

# 126
  • Варна
Моят мъж се върна от Китай преди 2 седмици. Беше за малко там и изобщо не е имало предупреждение за вирус. Близо до Ухан.
Добре е.
Приятел на детето, който учи в Китай, е публикувал стори, че положението е много по-зле, отколкото се представя. Училището му е затворено и чуждестранните ученици са посъветван да се приберат.

# 127
1-ви потвърден смъртен случай от новият вирус в Пекин.
https://edition.cnn.com/asia/live-news/coronavirus-outbreak-01-2 … 7362f507e2c74be99
Медицинският ръководител по общественото здраве на Англия казва че Обединеното Кралство е готово да посрещне вируса с всички необходими мерки. Тя казва че би се изненадала той да не стигне до Британия. Тя обаче казва че все още не е потвърдено че вирусът може да се препредава преди да се появи симптоматика. На какво се дължи това разминаване, според мен е точно на факта че заключението на китайските власти вече много силно подозирам че не подлежи на лабораторни изследвания а на факта че те просто са открили че вече в Китай има 3-то, 4-то поколение заразени с вируса които просто е невъзможно да съществуват ако вирусът не е способен да се препредава от човек на човек още преди появявата на симптоматика. Няма да има достатъчно време за появявата на 3-то, 4-то поколение заразени ако заряването става едва когато се появи симптоматика. Но все още няма лабораторно изследване доказващо това, а да го наречем добре обосновано предположение. Казва обаче че за създаването на ваксина е много рано да се говори т.като това ще отнеме месеци, а може и години.

# 128
  • тук-там
Дали има вече някаква статистика относно тип -а  на починалите.
Кръвни групи, етнос, произход, начин на живот...  Има ли починали с нашия генотип?

# 129
Ти знаеш ли че това може и да има някакво значение. Засега починалите са само азиатци, има случаи и извън Азия В САЩ май станаха 5 , попадна ми някаква новина, във Франция има няколко случая, но засега няма нито един смъртен случай на човек който не е азиатец. Разбира се развитието върви бавно извън Азия и е рано да се предположи че това има значение, защото те просто са много напред в епидемията, да речем в САЩ и във Франция случаите са съвсем малко колкото са били и в 1-вите дни на епидемията в Китай. Разбира се всички други държави вече имат преднина защото рано откриват своите случаи и бързо ги изолират. Китайците вече са изпуснали питомното и в момента гонят дивото, останалият свят все още не е изпуснал питомното защото от рано е бил наясно с опасността. Китайците са изпуснали питомното защото четох че страшно много хора са напуснали Ухан преди затварянето на града, така че тепърва заразата ще се разраства и в останалите части на Китай. Със сигурност и организма има значение със сигурност средната възраст на тези 81 починали към днешна дата е доста по висока в сравнение със средната възраст на тези 51 които са успели да се излекуват. Това вероятно са млади хора, със силна имунна с-ма без никакви други съпътстващи заболявания и вероятно организмът им е здрав. Водили са здравословен начин на живот, предполагам. 1-вият излекуван на който му постнах историята е на 24.

# 130
  • тук-там
Ти знаеш ли че това може и да има някакво значение.

На 80 починали/ 50 излекувани - нормално е да има някаква избирателност.  То ще проличи, де.  Тея дни...
Ако първия случай във Франция е Лин Дзян от Париж .....
Виж, ако Франсоа се гътне в Китай - лошо....

# 131
Британското правителство призовава всеки гражданин който е бил в провинция Хубей да се самоизолира и да ибягва контакти с други хора в рамките на поне 2 седмици и да се свърже с властите.
https://news.sky.com/story/coronavirus-recent-travellers-from-wu … -isolate-11919456
Здравният министър заявява и че британското правителство в момента се опитва да проследи и да се свърже с 1460 души които са пристигнали в Британия от провинция Хубей в последните 2 седмици. Аз се чудя как е възможно досега да не са ги издирили, то само 1 заразен да има сред тях който в момента ходи на работа, или обикаля насам натам а не живее като отшелник и ситуацията в Британия след 1 месец ще е точно такава каквато е в момента в Китай.

Казва че в Ухан са останали 300 британци които не могат да напуснат града след затварянето му.

Последна редакция: пн, 27 яну 2020, 22:30 от Анонимен

# 132
Защо говорите само за Ухан, не мога да разбера? Да не би човек пристигащ от Пекин или Шанхай, или въобще отнякъде извън епицентъра автоматически да се изключва от възможностите да е заразен? Непрекъснато се повтаря, че много хора са избягали от провинция Хубей и са някъде из Китай. Всеки от тях е потенциален вирусоносител, кой е заразил вече кой знае колко народ....За мен е почти едно и също вече откъде точно от Китай идва някой.
Въпросът е има ли европейци, които са тежко болни вече, има ли починал европеец? Не знам защо, но някои болести, както и някои лекарства оказват въздействие върху определени раси и етноси. Всъщност знам защо е така, но този разговор е излишен. Друго е важното.

# 133
Нашата цивилизация, освен всичко останало, представлява и идеалната инфраструктура за светкавични пандемии. Навремето на едрата шарка са й трябвали векове да стигне до Европа, а оттам и до Америка, в днешно време един вирус може много бързо да обиколи земното кълбо. Хората пътуват много, някъде четох, че във всеки един момент във въздуха има около 1 милион души, освен това огромни групи от хора живеят нагъсто в многомилионни полиси. С две думи положението е ела, вирус, изяж ме.

Единственото ни предимство е, че все пак сме наясно с това, че сме уязвими, както и знаем как се разпространяват вирусите, но не знам това доколко може да ни помогне. Вируси, които се разпространяват по въздушно-капков път се спират мноооого трудно, особено такива с инкубационен период, през който човек изглежда здрав, но през това време е заразен.

За тези, които се съмняват в някаква конспирация, няма нужда от такава. Няма по-голяма лаборатория от самата Земя, на която се провеждат милиарди опити в секунда. Където има животни и хора, винаги ще има такива прескачания и мутации, случвало се е толкова пъти досега, ще се случва и в бъдеще. Една от най-големите заплахи в това отношение беше и си остава грипа, но ето сега се яви и коронавирус като гледам с доста висока смъртост. Не знам, дано по някакъв начин да успеем да го спрем.

# 134
  • Germany
Понеже живея в доста мулти-култи град, следя събитията и се притеснявам. Доколкото съм чела всички  случаи на болни досега са на хора били в Ухан, тези във Франция, тези в Япония и САЩ също. Според интервю на немски учен, който е бил в Ухан, но е напуснал преди затварянето на града, има немски гражданин вътре, който е болен. Но всички досега са свързани с Ухан. Може би след 10-14 дена ще започнат да се появяват следващите болни, които не са били никога в града.

Общи условия

Активация на акаунт