Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 957 737
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 1 065
Може да, но с ебола не е такъв случая

# 1 066
Може би не, там не знам да е имало лаборатория за био-безопасност до 1-воначалното огнище, а и африканците ме съмнява да имат такива ресурси и военен комплекс какъвто има Китай.

Ако вирусът е създаден по изкуствен път, според мен със сигурност той е изпуснат по невнимание, едва ли китайците ще искат нарочно да си причинят това, а има много начини да бъде изпуснат по невнимание, може да стане чрез животно изпуснато от лабораторията, а може и да стане от лаборант който се заразява и го изнася извън лабораторията.

Последна редакция: пн, 03 фев 2020, 17:38 от Анонимен

# 1 067
# 1 068
# 1 069
С тия 1000 китайци как ще се справи държавата не ми е ясно. За да е сигурна държавата че огнище няма да се появи и в България, тя трябва задъжително да ги подложи на 14-дневна карантина, за да е сигурна че нито 1 от тях не е носител на вируса. Аз не знам имаме ли достатъчен капацитет да държим под карантина 1000 души. По скоро ще се разчита на термокамери и мерене на температурата и който има отива под карантина а който няма ще се надяваме че не е носител на вируса и няма да създаде огнището преди да се появят симптомите.

# 1 070
Освен да се надяваме, че ще останат блокирани там. Иначе при 1000 китайци е почти сигурно, че ще има и заразени.

# 1 071
  • София
А няма ли вариант да не бъдат допуснати в България щом са били в Китай по време на избухване на епидемията?

# 1 072
То има, ама виж, че не се обявили такива мерки както САЩ например.

# 1 073
Аз си мисля че дори и при 1000 китайци е по вероятно никой от тях да не е носител на вируса защото епидемията все още не е повсеместна и процента китайско население който го носи все още е малък (не че не расте с всеки ден),  все още е по вероятно никой от тях да не е носител отколкото да има такъв сред тях. Но разбира се вероятността е далеч над 0 но със сигурност е под 50% за 1000 души. Проблем обаче е че с-мата за ограничаване на разпространението с термокамери и мерене на температура е много ненадеждна а е достатъчно да има 1 носител на вируса от тези 1000 който да не бъде изолиран от държавата за да се създаде огнище и тук.

Последна редакция: пн, 03 фев 2020, 18:04 от Анонимен

# 1 074
При толкова заразен вирус и население без грам имунитет, не можем да си позволим да рискуваме. Изпуснем ли го, после абсурд да го хванем. В момента играем на руска рулетка.

# 1 075
Виж, че вируса е из цял Китай. Това, че в другите градове не са много регистрираните случаи не значи, че и там не се е разпространил масово.

# 1 076
Цитат
При толкова заразен вирус и население без грам имунитет, не можем да си позволим да рискуваме. Изпуснем ли го, после абсурд да го хванем. В момента играем на руска рулетка.
Точно така е, аз просто смятам че все още в тая руска рулетка шансовете са в наша полза. Но това не променя факта че я играем....

Последна редакция: пн, 03 фев 2020, 18:24 от Анонимен

# 1 077
Аз съм твърдо против допускането на тези 1 000 китайци.  Не е добре за всички нас. Дано не ги пуснат да тръгнат ... Очаквам в Китай да вземат правилно решение техните управници, защото при нас не е добре ...

# 1 078
Нека да ги допуснат, но да бъдат подложени на карантина всички, не само тези които имат температура. (Друг е въпросът дали имаме такъв капацитет). Защото после ще се ядем за палците, ама как стана, нали взехме всички мерки. Ами става така че може да си носител на вирусът и да го предаваш и преди да имаш симптоматика. Иначе китайците не може да им се отрече че са много дисциплинирани като отделни индивиди, гледат да спрат разпространението колкото могат а и като о-во, наложиха всички нужни мерки да забавят разпространението му по цял свят. Да, взеха ги със закъснение, но все пак ги взеха.

Вече ако нямаме такъв капацитет държавата е длъжна да не допуска хора идващи от Китай докато епидемията не бъде овладяна, защото тя на първо място е длъжна да защитава българското население, и трябва да го защити по един или друг начин, дали с капацитет или с недопускане на хора идващи от Китай, за да е сигурна че после няма да и се налага да лекува българското население и да се справя с огнище тук.

Последна редакция: пн, 03 фев 2020, 18:36 от Анонимен

# 1 079
Аз съм твърдо против допускането на тези 1 000 китайци.  Не е добре за всички нас. Дано не ги пуснат да тръгнат ... Очаквам в Китай да вземат правилно решение техните управници, защото при нас не е добре ...
Даже САЩ, които са с едни от сериозните рестрикции за пътуване, правят изключение за постоянно пребиваващи. А в случая вероятно става дума точно за такива, а не за туристи. Едва ли неразумно да им позволят да се върнат, но със спазване на карантина /която май във всички страни е домашна при липса на симптоми и идване от райони извън епицентъра/.

Последна редакция: пн, 03 фев 2020, 18:43 от Vapor

Общи условия

Активация на акаунт