Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 943 450
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 1 920
Във Испания и Румъния потвърдени случаи днес
Това къде го видя? В новините на 24h не го дадоха, нито в един сайт испански не го намирам. Последно инфото от Испания е за един германец в Ла Гомера, и един подозрителен случай в Майорка. Последният НЕ Е ПОТВЪРДЕН!
Имам познат там който е от доста време там и по техните местни новини са казали .Беше го побликувал във Фейса.
Аз също живея в Испания, затова питам. Не са потвърждавали втори случай, до снощи. Ето така тръгват новините, един човек каза...

# 1 921
Хора, който е учил биология е наясно, че няма как живи клетки да оцелеят извън приемник, може , но в подходяща среда ( лабораторно). Клетките ,за да са активни, трябва да се размножават. Не може да се заразите от пратка. Ако болен се е изкашлял или е изхвърлил тел течности върху повърхност и вие докоснете тази заразена зона, и след това си омажете лицето,  да може, но в рамките на няколко часа. Биолог съм, със специализация микробиология, казвам го , това малко да ви успокои.

# 1 922
  • София
Аз също смятам, че няма как клетките на вигуса да оцелеят върху пратка, защото трябва да се хранят   Тази теорията с 9-те дни не е издържана.

Хора, който е учил биология е наясно, че няма как живи клетки да оцелеят извън приемник, може , но в подходяща среда ( лабораторно). Клетките ,за да са активни, трябва да се размножават. Не може да се заразите от пратка. Ако болен се е изкашлял или е изхвърлил тел течности върху повърхност и вие докоснете тази заразена зона, и след това си омажете лицето,  да може, но в рамките на няколко часа. Биолог съм, със специализация микробиология, казвам го , това малко да ви успокои.

# 1 923
Може би е най-добре да не рискуваме, докато не бъде уточнено от учените.

# 1 924
Хубаво е да се обясняват нещата. Параноята само влошава нещата. Има недостиг на санитарни материали, защото се изкупуват от хора, които нито имат нужда от тях, нито знаят как се ползват и защо.

# 1 925
Спори на разни бактерии могат да оцеляват много дълго при брутални условия. Учените смятат, че има риск с глобалното затопляне да се събудят непознати бактерии, които са замръзнали преди хиляди години.

# 1 926
60 годишен северноамериканец е новата жертва извън Китай. Това дадоха по испанския новинарски канал 24h. В Майорка от снощи е активиран протокол за 4 възможни случая.Британско семейство и двете им деца, живеещи на острова, имали са контакт със заразен французин.

# 1 927
Аз също смятам, че няма как клетките на вигуса да оцелеят върху пратка, защото трябва да се хранят   Тази теорията с 9-те дни не е издържана.

Дано да не е издържана, но възможностите на вируса все още се проучват. Така че не е изключено попадайки в неблагоприятна среда той да "заспива".

# 1 928
Спори на разни бактерии могат да оцеляват много дълго при брутални условия. Учените смятат, че има риск с глобалното затопляне да се събудят непознати бактерии, които са замръзнали преди хиляди години.

Това няма връзка с вируса. Смъртоносни бактерии си има и сега - ботулизъм например.

# 1 929
  • София
60 годишен северноамериканец е новата жертва извън Китай. Това дадоха по испанския новинарски канал 24h. В Майорка от снощи е активиран протокол за 4 възможни случая.Британско семейство и двете им деца, живеещи на острова, имали са контакт със заразен французин.
Има трети починал ли?

# 1 930
Това няма връзка с вируса. Смъртоносни бактерии си има и сега - ботулизъм например.
Не беше насочено към твоя пост, а че бактериите издържат, а вирусите не.

# 1 931
И бройката на починалите от вируса ме съмнява да е точна. Това е бройката на доказано починалите от него. Аутопсия не се прави на всички починали хора, така че те се водят починали от хроничните си или други заболявания, или по неизвестни причини.

# 1 932
Има трети починал ли?
Да. Току що гледах новините. Починал е в Китай. Но не е азиатец. Така казаха. 60 годишен северноамериканец, първата жертва чужденец.

# 1 933
A United States citizen не казва конкретно от коя раса е... Може да е всяка 😒

# 1 934
Да, не е точна. Те на повечето не са направили изследване и не ги водят починали от вируса, а от друго. А не ги изследват, защото нямат толкова хора, а и щом едва от вчера се тестват 4 200 проби от нуклеинова киселина на ден, значи и да е имало толкова предните дни е нямало как да се разбере.
Пак си мисля за жената с интервюто по ББС - нейните болни роднини не са в статистиката, защото не са изследвани и не са в болница, починалият чичо също не се води починал от това, защото е бил само в кризисен център без изследвания. Ето само от този пример 5 болни, от тях 1 починал, които не се водят свързани с вируса.

Общи условия

Активация на акаунт