Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 943 324
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 2 775
  • Germany
Mößbauer-Effekt, в Мюнхен не носим маски. Тук-таме може да се види някой азиатец с маска, но не е нещо масово. На това отгоре в петък ще се изсипят много важни клечки, а и Китайска делегация. Интересно ми е руснаците ще се здрависат ли с тях или отдалеч ще им кимнат Wink

"Очаква се около 40 държавни и правителствени ръководители и 100 министри, включително френският президент Еманюел Макрон, държавният секретар на САЩ Майк Помпео, министърът на отбраната Марк Еспер и министрите на външните работи на Китай, Русия и Иран: Ванг Йи, Сергей Лавров и Мохамед Джавад Сариф. Очаква се общо 500 участници да бъдат гости на конференцията, която ще бъде открита от федералния президент Франк-Валтер Щайнмайер."
И европейските мерки за Covid "Тъй като се очаква и по-голяма делегация от Китай, полицията също е подготвена за коронавирус *. Вицепрезидентът на полицията Норберт Радмахер подчертава, че никой служител няма да носи маска за лице. Независимо от това полицейската медицинска служба винаги ще дежури. На самата конференция здравните власти са подготвили планове за спешни случаи, както обяснява говорител на Сико. Посетителите се съветват за спазване на мерките за лична хигиена. Една от превантивните мерки е използването на дезинфектанти."
Ето и те с миене на ръце ще се превантират Smile

# 2 776
Да.
И ние извън Мюнхен маски не носим. И се здрависваме при работни срещи, дори и с азиатци.
Идва ваканцията по Фашинг. Масово семействата ходят на ски в Италия, Франция и Австрия.

# 2 777
Интересни теории, като нищо е вярно за серния диоксид...а какво прави България по темата за мръсния въздух? Горим боклука на Европа в ТЕЦ-овете, което знаем до какво води, но какво правим по въпроса? Едно голямо нищо. А къде са протестите? И какво ще правим, като затворят АЕЦ Козлодуй? Някак всичките въпроси имат отговор, но нашето общество спи за тях и се вълнува много повече от корона вируса. Да вземем да се стреснем за България, а, че ни е по-наложително? Те китайците някак ще се оправят.

Иначе сериозно почна да ми прави впечатление, че няма нови случаи в Щатите и Русия. Защо? Може би защото затвориха границите. ЕС блее, а СЗО обсъждаха името на вируса. Много важна задача свършиха, поне е полит коректно името на вируса, т.е. няма връзка с Китай. #нимоа.

Аз съм почти сигурен, че теорията за серния диоксид е вярна - SO2 се ползва при обработка на метали и стомана - във Ухан се намира най големия завод във Света за желязо и стомана - WISCO: https://en.wikipedia.org/wiki/Wuhan_Iron_and_Steel_Corporation

Завода се намира в центъра на града и е огромен:

Ето и още инфо за SO2: https://www.atsdr.cdc.gov/MMG/MMG.asp?id=249&tid=46 (на английски е и е доста дълго, и информативно) - най-важното: при натравяне със SO2, симптомите са идентични с прокламираните за КОВИД19 .....

# 2 778
Да, ама работи ли в момента този завод за метали?
Нали уж всичко е спряно?
Аз мисля, че не би трябвало това замърсяване точно в момента да идва от производствена дейност...

Още преди дни в туитър се изказаха подозрения, че това, което пръскат уж да дезинфекцират, всъщност е нещо отровно, което вреди. Конкретни вещества не съм виждала да са назовавани.

А много ми е чудно защо изобщо е необходима тази странна дезинфекция на въздуха.
Нали вируса се предава от човек на човек по въздушно-капков път  и чрез допир до замърсени повърхности.
Това пръскане във въздуха за какво е?!?!?!

Блажени са НЕвярващите в конспирационните теории!

# 2 779
Интересни теории, като нищо е вярно за серния диоксид...а какво прави България по темата за мръсния въздух? Горим боклука на Европа в ТЕЦ-овете, което знаем до какво води, но какво правим по въпроса? Едно голямо нищо. А къде са протестите? И какво ще правим, като затворят АЕЦ Козлодуй? Някак всичките въпроси имат отговор, но нашето общество спи за тях и се вълнува много повече от корона вируса. Да вземем да се стреснем за България, а, че ни е по-наложително? Те китайците някак ще се оправят.

Иначе сериозно почна да ми прави впечатление, че няма нови случаи в Щатите и Русия. Защо? Може би защото затвориха границите. ЕС блее, а СЗО обсъждаха името на вируса. Много важна задача свършиха, поне е полит коректно името на вируса, т.е. няма връзка с Китай. #нимоа.

Аз съм почти сигурен, че теорията за серния диоксид е вярна - SO2 се ползва при обработка на метали и стомана - във Ухан се намира най големия завод във Света за желязо и стомана - WISCO: https://en.wikipedia.org/wiki/Wuhan_Iron_and_Steel_Corporation

Завода се намира в центъра на града и е огромен:

Ето и още инфо за SO2: https://www.atsdr.cdc.gov/MMG/MMG.asp?id=249&tid=46 (на английски е и е доста дълго, и информативно) - най-важното: при натравяне със SO2, симптомите са идентични с прокламираните за КОВИД19 .....
Чудно ми е само тези 569 човека по целия свят как са ги накарали и те да дишат SO2. Особенно случаите, в които е предадено на място и не са ходили в Китай(по информацията, която се среща из нета, това да около 30% от тях).
Допълвам, заради предишния коментар:
Блажени са вярващите, че една от най-големите държави в Света ще си избива населението, вкарвайки се сама в жестока икономическа криза. При това привличайки вниманието на всички световни медии и правителства, които и без това я критикуват постоянно.
Дам, изглежда китайската комунистическа партия си е направила лоботомия и докато си си гледали мозъците отблизо звездите са им заговорили.

Последна редакция: чт, 13 фев 2020, 13:47 от Neko.fukakai

# 2 780
Като заговорихте за чумата в миналото и ме подсетихте. Преди доста години, в една руска книга - "Целебни отрови на растенията" за лечебните свойства на фитонцидите, бях чела, че някога гробари са били осъдените на каторга, защото е било сигурно, че те ще се заразят и ще умрат. Но един от тях не се е заразил. Проверявали какво по-различно е правил и установили, че гробарите вечер се напивали с вино, но този го обичал с много счукан чесън във виното. И са направили извод, че това го е спасило.

ПС Книгата е издадена 1980 г. Това, което пише в нея за вирусите,  не се е променило и до днес.

Последна редакция: чт, 13 фев 2020, 14:11 от Diorela

# 2 781
# 2 782
  • София
Ето един интересен текст, който ми попадна за митовете за вируса. И тук понеже се завъртяха около теориите на конспирациите, и това може да е интересно. Аз се учудих, че СЗО не са потвърдили за прилепите. Тогава кой пусна този слух изобщо?

http://okolosveta.net/?p=317

# 2 783
Да, ама работи ли в момента този завод за метали?
Нали уж всичко е спряно?
Аз мисля, че не би трябвало това замърсяване точно в момента да идва от производствена дейност...

Още преди дни в туитър се изказаха подозрения, че това, което пръскат уж да дезинфекцират, всъщност е нещо отровно, което вреди. Конкретни вещества не съм виждала да са назовавани.

А много ми е чудно защо изобщо е необходима тази странна дезинфекция на въздуха.
Нали вируса се предава от човек на човек по въздушно-капков път  и чрез допир до замърсени повърхности.
Това пръскане във въздуха за какво е?!?!?!

Блажени са НЕвярващите в конспирационните теории!

Тука говорим за някаква аврия - стил "Чернобил" предполагам

Ето как се действа след обгазяване със SO2: https://www.bba.ca/publication/proven-methods-for-reducing-sulfu … de-so2-emissions/

превеждам най-важното: "Този процес е най-използваната в световен мащаб система FGD. Тази система е сравнително проста: натрошен варовик / вар се смесва с вода или каустична сода, разредена във вода, за да се образува каша или течност, която след това се разпръсква в димните газове, съдържащи сяра. Сорбентът реагира с SO2, за да образува водна суспензия от управляеми видове сяра, която може да има потенциал да бъде монетизирана или поне безопасно изхвърлена."

Колкото до случаите извън Китай - ми той грипът си вурлува, винаги има хора с усложнения - със сигурност ще има и още такива "болни" - СЗО винаги може да ги асоциира с КОВИД19 ....

# 2 784
Пак да питам от кухнята на нещата-знае ли се по какъв начин са лекувани в Германия?
Днес ме осени странното чувство и мисъл,че  може би правилното лечение води до добри резултати.Може би много е важно е от самото начало да се подходи с точните методи за реакция.

# 2 785
  • София

Този човек от една седмица се върти със страшните си предсказания. Мисля, че идва малко прекалено, но всеки търси своята 5 минути слава.

Понеже някой говореше как икономиките едва ли не щели да се оправят бързо... ето какво излезе днес за Италия , при положение, че държавата не е сред засегнатите

https://www.bloombergtv.bg/novini-ot-sveta/2020-02-13/koronaviru … iya-kam-retsesiya

# 2 786
  • Mediterraneo
Община от 10 хиляди души в близост до Ханой е поставена под карантина от страх от разпространение на коронавируса, съобщи министерството на здравеопазването във Виетнам в четвъртък. Това е общността Son Loi, която ще остане изолирана за 20 дни, съобщи министерството, докато в малкия град са докладвани пет случая на Covid-19. Във Виетнам 15 души са засегнати от тази епидемия.

На над 220 милиона евро са загубите от отменения конгрес в Барселона.

Днес пускат хората, които правителството на Испания прибра от Китай и които бяха под карантина 14 дни. Всички имах отрицателни тестове.

# 2 787
За теорията за серния диоксид - аз не мисля, че някой имаше предвид, че реално вирус няма, а Китай си трови населението ей така за изгода.
Разбира се, че вируса си върлува и заразява. Въпроса е по-скоро дали високите нива на серен диоксид в Ухан не допринасят за ужасно високата смъртност спрямо другите части на Китай и на света въобще?

Като цяло има някаква логика в тези твърдения, тъй като двишването на отровни изпарения вреди на всеки организъм и на най-здравия, а продължително излагане на високи концентрации може да бъде смъртносно. Мръсния въздух като цяло си е най-опасен за хората с хорнични проблеми, особено белодробни т.е. може да повлияе много негативно на развитието на една пневмония и да доведе до смърт.
По този повод се замислих и за тези въпросни рецептори, които били податливи на вируса и има вероятност да са в по-високи нива при азитците, понеже писахте, че се увеличават при пушачи, значи има голяма логика да се увеличават и при дишане на замърсен въздух.
Та, от къде идва серния диоксид не знам. Но може да влошава нещата, със сигурност.
Аз също се чудя защо постоянно пръскат във въздуха, след като вируса уж не е там и се предава само от човек на човек. Има клипчета с няколко огромни камиони, които пръскат из града. Ако това, с коеро пръскат е отровно нищо чудно да влошава състоянието на хората и да намалява шнасовете им за оздравяване. А дали умишелно ги тровят? Ами защо не? Как да се справят иначе? Щом са способни да ги барикадират в домовете им (ако е вярно) защо да не пръскат и с отрова?
Който не е гледал филма "Зараза" може да го гледа. Там става дума за Ебола и още при първото огнище на вируса, военните пускат бомба над африканско селце и убиват всички заразени. Накрая на филма щяха да пускат бомба и над засегнатия град, но се размина, като на филм.

Тези неща ги пиша както аз разбрах теорията, в която намирам известна логика. Не съм следила обаче показателите на въздуха в Ухан и мога да кажа, че според мен теорията за недостатъчната медицинска грижа е много по-вероятна за ужасно високата смъртност там.

Ако вируса се отразява по-зле на хора, дишащи редовно мръсен въздух (което е супер логично), това не е добра новина за нас, тъй като сме в челните места по замърсяване на въздуха в света. По този показател се мерим с държави от третия свят, за съжаление.

# 2 788

Чудно ми е само тези 569 човека по целия свят как са ги накарали и те да дишат SO2. Особенно случаите, в които е предадено на място и не са ходили в Китай(по информацията, която се среща из нета, това да около 30% от тях).
Допълвам, заради предишния коментар:
Блажени са вярващите, че една от най-големите държави в Света ще си избива населението, вкарвайки се сама в жестока икономическа криза. При това привличайки вниманието на всички световни медии и правителства, които и без това я критикуват постоянно.
Дам, изглежда китайската комунистическа партия си е направила лоботомия и докато си си гледали мозъците отблизо звездите са им заговорили.

Никой не казва, че веществото причинява вируса. Предположенията са, че в комбинация с вируса се постигат много по-вредни резултати...

Аз лично не се ангажирам с някаква конкретна версия кой, как и защо има връзка с вируса.
Просто не изключвам, даже съм сигурна, че има външна човешка намеса в цялата история, но ние със сигурност няма да разберем какво точно е станало.

# 2 789
  • Germany
Възможно е заради тази комбинация да имат повече усложнения, но защо и азиатците в чужбина също по-тежко изкарват вируса?
macapisa, те  едва промърморват, че има болен, какво остава да кажат с какво ги лекуват. Като се има предвид, че само 2-ма от всички са имали “грипоподобни” симптоми не вярвам да им дават нещо специално. Тук много не са по хапчетата ✌
Всъщност и аз съм на мнение че има човешка намеса в започването на всичко, но не мисля че ще разберем, а и има ли значение  вече...

Общи условия

Активация на акаунт