Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 943 203
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 2 880
Ако този позитивен резултат е вид имунитет? Рубеолата как дава положителен резултат при кръвни изследвания като знак, че си я карал.

# 2 881
Мои роднини имат приятелка, която работи в биолаборатория в САЩ (по-конкретно за лечение на рак на кожата) , та тя казва, че в момента всички се занимавали само с коронавируса. Каза също, че не е потвърдено, че вируса има предпочитания към азиатци. Няма такива доказателства.
Явно доста сериозно се занимават с този вирус, хич не го подценяват там. Интересно ми е защо чак от 17 февруари ще спрат полетите.

# 2 882
Пандемия няма. Не е доказано, че умрелите са от вируса. Много хронично болни имат слаб имунитет и са в рискова група.
....
Мисля, в Ухан са наясно колко умират от вируса. Има усреднени цифри на умиращите в даден град при нормални обстоятелства. Увеличението им в момента, е с тези, умрели от вируса.
Разбира се, ние не разполагаме с тези цифри и няма как да преценим.

# 2 883
  • Countryside
Ако този позитивен резултат е вид имунитет? Рубеолата как дава положителен резултат при кръвни изследвания като знак, че си я карал.
Кръвните изследвания след прекаран вирус показват, че имаш антитела, а не че си болен. Има разлика, защото ако си болен нямаш анти тела и затова си болен. Тестът при болен човек е за анти гени, които установяват вирусната инфекция. За да оздравееш имунната система трябва да е направила анти тела. В бъдеще се очаква имунната система да разпознае вируса и да го препатка преди те разболее. Същият резултат се постига и с ваксина. Всичо е 6, докато не мутира вируса.

Доколкото разбирам при короната изходния тест трябва да е отрицателен два поредни дни за анти гени, т.е. нямаш вирус. Антителата вече си ги имаш.

Последна редакция: пт, 14 фев 2020, 02:48 от Сиренце

# 2 884
Мои роднини имат приятелка, която работи в биолаборатория в САЩ (по-конкретно за лечение на рак на кожата) , та тя казва, че в момента всички се занимавали само с коронавируса. Каза също, че не е потвърдено, че вируса има предпочитания към азиатци. Няма такива доказателства.
Явно доста сериозно се занимават с този вирус, хич не го подценяват там. Интересно ми е защо чак от 17 февруари ще спрат полетите.

Има нещо, което се нарича вирусолог. Това са хора занимаващи се с вируси. Няма как всички лаборатории да се занимават с вируси, заради спецификата на работата с тях....та това са лабораторията за рак и вирусите си е лъжа.

# 2 885
Една добра новина, макар да е от 28.01

87-годишна жена е излекувана от коронавируса и изписана:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10158050568251291&id=191347651290

# 2 886
Има ли нови данни от днес?
Понеже следя кораба Даймънт Принцес - днес няма линейки за да откарват болните, само такива с дезинфекциращи материали и лекарства. Пуснали са ги на въздух да се поразходят.

# 2 887
  • София
Предполагам, че статистиката днес ще е много по-добре от вчера. Но  не мога да намеря числата.
Това с круиза е кошмарно. Показва колкл е заразно в затворени пространства. Не знам защо не ги пуснат навън поне да са изолирани на земя

# 2 888
Към момента данните
Болни: 64 438
Сериозни/критични: 10 227
Извън Китай (вкл. Хонконг, Макао и Тайван): 587
Смъртни случаи: 1383
Излекувани: 6723
Подозирани: 10 109

# 2 889
Вирус с предпочитания, няма такова нещо, няма как научно да се получи. Stuck Out Tongue Winking Eye Доколкото чета тук от време на време,  повечето хора нямат и добри познания по биология и микробиология, която се учи още в средното.Такива неща се изписаха, че се хванах за главата от научна гледна точка.

# 2 890
Втори смъртен случай, в Япония. Подробности не чух.

# 2 891
# 2 892
Пандемия няма. Не е доказано, че умрелите са от вируса. Много хронично болни имат слаб имунитет и са в рискова група.
 Не съм убедена и дали не е намесена икономическа, медийна манипулация.
Точно това си мисля и аз.И не трябва да се вярва на всичко,което казват по новините.Вече много хора спряха да ги гледат и се осведомяват по алтернативни източници.

# 2 893
  • Germany
Аз съм тотално объркана вече от данните, които идват от Китай. Как е възможно вчера да докладват 14 000 нови случая, а днес 4 000? И защо продължават да не пускат американците на терен? Вчера четох в CNN, че са им предложили помощ, включително специалисти, още средата на януари и още няма отговор от китайското правителство. Според мен крият нещо...

# 2 894
  • Germany
Ми да, 20 млн. китайци /или там колкото станаха/ си стоят по желание по домовете. Ей така просто са решили да затворят държавата за няколко месеца, да си починат тия китайци, стига само са работили.

Общи условия

Активация на акаунт