Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 943 180
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 2 955
Интернет пространството е пълно с болни мозъци. Та, не изключвам вероятността голям част от клиповете да са специално режисирани и качени с цел гледаемост, лайкове, всяване на шок и ужас. Положението не е цветя и рози, ясно е. Клипове от сериозни медии, не от блогъри има ли някъде?

# 2 956
https://nova.bg/news/view/2019/02/24/241643/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D … D0%B5%D0%BC%D0%B0

Ето тук е описано точно и ясно, връзката със стреса и имунната система, има също информация, кой професии са най-стресиращи, не случайно като пламне епидемия, лекарите също се разболяват, въпреки всичките им костюми.
Тази инфодемия в тази тема Ви стресира, може да не го осъзнавате, но непрекъснатото мислене и гледане на всякакъв тип стресови клипове, понижава Вашата имунна система и покачва риска от заразяване не само с коронавирус. Няма лошо човек да е информиран, ама това е прекалено много информация, ние не сме роботи, ние сме хора.

Интернет пространството е пълно с болни мозъци. Та, не изключвам вероятността голям част от клиповете да са специално режисирани и качени с цел гледаемост, лайкове, всяване на шок и ужас. Положението не е цветя и рози, ясно е. Клипове от сериозни медии, не от блогъри има ли някъде?

Много хора взимат пари за гледане на клипчетата им, много сайтове също взимат пари от посещенията, всичко е един бизнес в интернет и сега те имат основа и се възползват, качвайки какво ли не, тези хора не ги интересува, дали ти ще бъдеш стресиран, тях ги интересува, ти да им влезнеш в уеб сайта.

# 2 957
Снежана, да! Точно за това не отварям подобни клипове, ако го направя не го приемам за истина. По нито една телевизия, не визирам българските, не съм видяла подобни клипиве. Засега!

# 2 958
Последно 😊има ли смисьл да се носи  маска? Благодаря
Разбира се, все едно дали има смисъл от колан и еърбег в колата. Въпреки, че не ти гарантират 100% шанс, все пак го повишават. Разликата е, че когато носиш маска и не се заразиш, повишаваш и шанса на околните и действаш против разпространението на епидемията.

# 2 959
Съгласна съм, че многото информация стресира, но аз лично предпочитам да съм информирана отколкото да не знам какво става. Като си заравям главата в пясъка няма да избегна проблема, напротив. Много хора казват, че от години не гледат новини за да не се стресират. ОК, щом това ги успокоява. Аз не смятам, че действителността е по-малко отвратителна ако аз не знам за нея. И това, че не съм чувала нещо не означава, че то не се случва. Това по принцип, по отношение на темата. Аз научавам много полезна информация от тук.
Иначе още преди няколко страници призовах да се опитваме да кчаваме информация от сериозни източници за да остане все пак темата полезна.
Лично на мен въпросните клипчета не ми пречат, но честно казано не ги отварям в повечето случаи. Не виждам какво ще ми помогне да видя паднал на улицата човек или как опаковат труп в чувал. То е ясно, че умират хора, ясно е и че са много повече от обявените, просто защото и болните са много повече.
Та, мисълта ми е - който не може да понесе да гледа такива клипчета да не ги отваря. Наистина би било добре да се пише с няколко думи за какво става дума в линка, който се пуска било то клип или текст, за да си прецени човек дали да го отвори.
Ако на някой тези клипчета са му полезни нямам нищо против да продължават да се публикуват.

# 2 960
  • Sofia
Искам да помоля потребителите, които пускат клипове, поне да пишат предупреждение, ако съдържа тежки сцени.
Разбирам, че достъпът до информация е важен в този момент, но нека не забравяме, че това са хора, които имат семейства и близки.
И че хора, които също имат семейства и близки ще кликнат линка и ще видят сцените. Няма как нормален човек да не изтръпне и да не му се преобърне всичко вътрешно, когато види това.
Нека предупреждаваме другите, когато сцените са тежки.
Специално за последната сцена няма как да знаем откога е клипа. Може да е нещо старо, все пак знаем, че Китай стрелбата я нямат за нищо.

Абсолютно съм съгласна с Вас, даже според мен клипове, който са с тежко съдържание, нямат изобщо място в тази тема във форум за майки, повечето от който с малки деца и бременни жени, голяма част от тези видеа са любителски и не се знае, колко истина има в тях. Излишно е да се сява паника по този начин. Аз също следя Туитър и наистина виждам неща, който на много хора би им се пръснало сърцето ако видят, но не ги споделям.

Кажи честно - хора със семейства, хора с деца, майки и бременни. Ами, изолирайте се и не четете в тая тема. Мене може от бременни жени да ме е страх, освен да замоля да не пишат тук, че да не ме хване фобията. Айде, стига глупости. Темата е такава, каквато е. И коментираното не е красиво. Който го е страх от мечки да не ходи в гората. Нямам време да следя Туитър, муитър и тем подобни. Информирам се от тук. И искам да има всякаква информация. Аз ще си отсея за себе си.

# 2 961
Напълно подкрепям! По тази логика, трябва и медиите да ги спрем, щото може някой лабилен да види нещо по ТВ или да чуе по радиото, да прочете в пресата нещо.
Не се паникьосвам, но държа да съм информирана. Сама ще селектирам какво да гледам и чета и как да го интерпретирам за себе си.  
Наистина в лавината от инфо в темата, е полезно с няколко думи да се съобщава какво е съдържанието.

ПС А този форум отдавна не е само за дундуркащи бебета майки.

Snezhana Petrakova 651272, много хубава статия!

# 2 962
  • Mediterraneo
Страхът, който съществува от новия коронавирус, е предизвикал 500% търсене и продажба на маски в Испания, според данните на PromoFarma, които показват, че само през месец януари 2020 г. са продадени повече маски, отколкото през последните две години заедно. Търсенето на мерки за превенция е отбелязано и при продажбата на антисептици, чиито продажби са се увеличили с 300% в сравнение с януари миналата година.

48-годишен мъж, заразен с новия коронавирус, е изписан от университетската болница в Бордо в четвъртък, след 22 дни хоспитализация. Пациентът е лекуван с ремдезивир, "обещаващ" антивирус, съобщи неговият медицински екип в петък. Ремдезивир „действа директно върху вируса, за да предотврати неговото размножаване“, заяви пред пресата професор Денис Малви, ръководител на отдела за тропически болести. Това е експериментална терапия срещу Ебола.

Изследователи от Университета на Уме (Швеция), центъра в Хайделберг в Германия и Джанчжоу в Китай посочват в проучване, публикувано наскоро в Journal of Travel Medicine, че новият коронавирус е поне толкова преносим, колкото и вируса на SARS. Изследователите са анализирали 12 проучвания за оценка на степента на растеж на вируса въз основа на случаите, наблюдавани в китайското население и на статистически и математически методи.

Виетнамските власти отказаха разрешение за слизане в едно от пристанищата си на немски круизен кораб с над хиляда пътници на борда като предпазна мярка срещу коронавируса Covid-19, съобщиха официалните медии в петък. "Властите на провинция Куанг Нин имат основателни причини да вземат това решение, тъй като е необходимо да се наложат драстични мерки за превенция срещу Covid-19, за да се предотврати разпространението на болестта в провинцията", обясни официална информационна агенция Виетнамска агенция за новини (VNA), въпреки че не съобщи, че на борда има болни пациенти.

Министерството на здравеопазването на правителството на Канарските острови съобщи, че пациентът, приет с коронавирус в Обща болница в Ла Гомера, е изписан, както е установено от протокола, след като за втори път е дал отрицателен резултат на пробите. Туристът от немски произход вече може да развива с абсолютна нормалност дейностите, които иска, тъй като не са необходими никакви ограничения, докато останалите негови спътници - общо четирима - утре ще приключат карантинния си период в почивния дом, който обитават в община Ермигуа.

# 2 963
Не знам дали на някой му направи впечатление, че в последните два дни е две държави близо до Китай има сериозно раздвижване.
Казвам сериозно, като сравнение с предишните дни.
Япония вчера има 4 новооткрити пациенти, днес вече са 8 новооткритите.
В същото време се увеличават и критичните случай в страната. До онзи ден нямаше нито един, вече са 9, 4-ма от пациентите са от круиза.
Сингапур е другата държава, в която има раздвижване
11.02- 2
12.02- 3
13.02- 8
14.02- 9.
Критичните случай тук също се увеличават.
Във Китай също има сериозен скок на случаите по градовете, които са по-отдалечени и досега регистрираха едва по няколко случая дневно.
Първият случай в Япония е от 15.01, във Сингапур е от 23.01.
Явно на вирусът му трябва доста време да се разпространи, което е ясно от инкубационният период.
Въпросът е, как във Ухан се разпространява толкова бързо? Дали е защото не са засечени в ранен етап нещата или просто е бил навън от доста по-дълго време. Това от своя страна, би обяснило защо не могат да намерят пациент 0. Ако го търсят във време, когато той отдавна вече е починал/излекуван.
Всичките 12 случая в Япония са болни поне от началото на месеца, ходили са на лекар и са ги връщали в началото. Ситуацията наподобява тази в Ухан. Ако не се повтори ситуацията, което е силно вероятно със силната здравна система в Япония, значи проблема е в неглижирането на китайското правителство.
Не ми се мисли, ако не е.

# 2 964
Днес са публикували твърдение, че тестовете направени на кораба Даймънт Принцес давали едновременно положителен и отрицателен резултат при един и същи човек.
Цялата тази работа май започва да издиша.
В крайна сметка заразените от този кораб болни ли се чувстват или ги прибират поетапно в болниците за да има медиен шум?
Гледах интервюто на американката, тя вече няколко дни е държана в болница за мерене на температурата - без кашлица и каквито и да е симптоми. 

# 2 965
Въпросът е, как във Ухан се разпространява толкова бързо? Дали е защото не са засечени в ранен етап нещата или просто е бил навън от доста по-дълго време. Това от своя страна, би обяснило защо не могат да намерят пациент 0. Ако го търсят във време, когато той отдавна вече е починал/излекуван.

В Ухан нещата определено не са засечени в ранен етап. Все пак да стигнеш от случаи на пневмония /и то в грипен сезон?/ до установяването на нов вирус вероятно е въпрос на време, в което куп народ с по-леки симптоми залага на самолечение и се разхожда свободно, сеейки зараза. Докато във всички други страни вече се знае какво да се очаква и за какво да се тества при проява на определени симптоми. Би трябвало другаде епидемията да е доста по-ограничена.

# 2 966
Не казвам да не се информира, а да си следиш информацията, това че Иван е казал, че Марийка от другия клас е бременна, не я прави бременна наистина. Тук прочетох неща, който ясно показват, че много от Вас, изобщо не са наясно, нито какво е вирус, нито как действа, нито какво го лекува. Пускате някаква информация, която е очеваден фейк и го дъвчите 2 страници, а като някой даде информация, от биологични и всякакви други проучвания свързана с вируса и вирусите като цяло, Вие почвате да спорите, еми гледайте, какво говорите, някой хора няма време да чете 2 страници глупости за да стигне до пост, който най-накрая някой е седнал помислил, прочел и забелязял, че това нещо фактически не е възможно. Каква информация взимате вие от клип в крематориум например?? Какво научихте от този клип??

# 2 967
Женшен или както се произнася провинцията - близо 20 млн, отива също под lockdown...

А американците или са луди параноици, или очакват нещо, което Европа явно не очаква.

https://twitter.com/reallygraceful/status/1227591709950955521?s=19
Просто вземат мерки ,а Европата  още блее ли блее!

# 2 968
Страхът, който съществува от новия коронавирус, е предизвикал 500% търсене и продажба на маски в Испания, според данните на PromoFarma, които показват, че само през месец януари 2020 г. са продадени повече маски, отколкото през последните две години заедно. Търсенето на мерки за превенция е отбелязано и при продажбата на антисептици, чиито продажби са се увеличили с 300% в сравнение с януари миналата година.
И то това не са продажби за целия януари, а от обявяването на карантината в Ухан или по-точно казано за последните 10 дни от януари.

# 2 969
  • на пистата
Валери Симеонов е много много близък със заместник министъра на здравеопазванено(От една партия са)та нищо чудно и да знае нещо.
А и никой не вярваше за билетчетата и хазарта,ама взе че се случи Wink

Общи условия

Активация на акаунт