Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 943 180
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 2 940
Турците може с техния тест да са си ги доказали днес.

Това е от понеделник. https://www.dailysabah.com/turkey/2020/02/10/all-suspected-coron … t-to-be-influenza
2400 изследвани случая, всички са с грип. Един студент, който се е върнал от Китай е под наблюдение.

# 2 941
Валери Симеонов и Блиц са пълна смешка. Гледат да се захванат за всяка новина без да правят нищо по въпроса реално. Важното е да са в светлините на прожектора. Дори нещо добро могат да го направят мизерия.
Блиц са най-най-най- гнусният сайт и всичко вътре е само и само, за да получат така мечтаните кликове. По някакво стечение на обстоятелствата съм работила с главния им редактор и не мога да ви опиша за какви изроди става въпрос, готови на всичко, за да им върви сайта.
В никакъв случай не го казвам като заяждане. Само споделям наблюдения. Просто го казвам, защото гледам доста линкове от Блиц и те могат да предизвикат само дезинформация.

Валери Симеонов искал спешно свикване на кризисния щаб, защото в Турция имало 12 болни от коронавирус.

https://blitz.bg/politika/simeonov-v-turtsiya-ima-12-bolni-ot-ko … o_news726824.html

Аз официална информация за Турция не намирам, интересно той откъде знае.

За сайта съм съгласна, не го коментирам. Изказването му  (на брифинг) вече го има в доста другии медии. По-скоро се чудя как заявява това без официално изнесена информация.

# 2 942
Турция, граница и Валери Симеонов в едно изречение по принцип трябва да включват червената лампичка. Той нямаше ли някакви лични бизнеси точно по турската граница. Иначе изобщо не вярвам в Турция да имаше 12 заразени и само Валери Семеонов да знае за това.

# 2 943
Според другите медии пак български
https://www.24chasa.bg/novini/article/8187838

На някои хора четенето им е трудно..........

# 2 944
„Според НФСБ е изключително опасно констатирането на 12 случая на заразени в съседната ни държава Турция. Тази информация е епреди повече от седмица. Тя не е актуализирана и най-вероятно броят на заразените е завишен. В тази връзка НФСБ счита, че България трябва да предприеме крайни мерки в защита на населението си и в частност на туризма. Като гранична държава на ЕС настояваме на граничните пунктове с Турция да бъдат монтирани термокамери и изолатори и бъде създадена изолация за транспортирането и лечението на хора със симптоми на заболяването“, каза Симеонов.

http://m.focus-news.net/?action=news&id=2747631

Казал го е. “За 5 минути слава” да говориш неща, които не отговарят на истината и официалните факти и то от такава позиция... “браво”на него.

# 2 945
Това че темата се чете от майки, е точно защото те са майки и искат да гледат с отворени очи за всяка опасност, която може да дебне децата им. Затварянето на очите не би спасило никого. Нека темата си остане информативна за всеки, който иска да научи нещо повече по нея.
За клипчето горе не ми се вярва да е много отдавна, все пак въоражените са с маски и екипи.„

Две страни си поръчват по 10000 теста...

"Турция беше една от първите страни, които засилиха защитата срещу епидемията и евакуира своите граждани в Ухан, епицентърът на вируса в Китай. Освен това той прекрати полетите до Китай, започна термичен скрининг на летищата си и наскоро спря вноса на животински продукти от Китай.

Göktepe каза, че съвет от специалисти, създаден за коронавирусни мерки, се събира пет дни в седмицата за актуализации и нови мерки."

# 2 946
За клипчето горе не ми се вярва да е много отдавна, все пак въоражените са с маски и екипи...

Клипчетата и официалната версия, че са фейк към момента имат еднаква степен на достоверност, понеже така или иначе нищо не знаем.
Пак същите клипчета - въоръжени, маски екипи и пр. - обаче с твърдение, че са фейк.
https://www.youtube.com/watch?v=RlMb0v_cf-M

Тук собствено проучване на французи. Вероятно със същата достоверност.
https://observers.france24.com/fr/20200211-intox-chine-coronavir … -wuhan-hubei-wuzu

Последна редакция: пт, 14 фев 2020, 14:28 от Vapor

# 2 947
Не е лошо някой да разлае кучетата с надеждата властите да се поразмърдат . Пък бил той и Валери Симеонов . Имайки предвид как се разпространява заразата на круизния кораб , нашите власти продължават да смятат панелни блокове пренаселени със стотици хора за подходящи места за "домашна" карантина . Не се вижда никаква  подготовка за евентуална криза . която става все по-вероятна .

# 2 948
Тези "майки с деца" не са ли в състояние сами да си филтрират информацията, че се настоява външно лице да я филтрира и цензурира?
Кой има време специално да отделя да рови всевъзможните медии за късчета новини тук и там?
Добре беше да има тема, където да се събира информация всякаква. Освен това е тема за смъртоносен вирус, какво очаквате - валентинки и усмихнати емотиконки ли? Аз чета, именно защото имам семейство и искам да знам, как се развива и какво става.

Моля Ви темата да не се цензурира. Който не желае разстройващи новини, да се погрижи сам да не чете форумска тема с трагична тематика.

# 2 949
Не говоря за информативни клипове, а за такива, който не е доказано дали имат връзка с вируса, някой в туитър качва две тела в чувал, което може да е записано от епидемията с вируса на ТОРС, много често четейки коментари, разбираш, че тоя клип не е от вчера, но тук се качва, масово не си проверявате информацията. Забелязала съм го. Дори не четете коментари, а ако е на Китайски и не разбирате, по-добре не го качвайте, майки четат, възрастни четат, дори деца четат и гледат тия неща, замислете се.

# 2 950
Тези "майки с деца" не са ли в състояние сами да си филтрират информацията, че се настоява външно лице да я филтрира и цензурира?
Кой има време специално да отделя да рови всевъзможните медии за късчета новини тук и там?
Добре беше да има тема, където да се събира информация всякаква. Освен това е тема за смъртоносен вирус, какво очаквате - валентинки и усмихнати емотиконки ли? Аз чета, именно защото имам семейство и искам да знам, как се развива и какво става.

Моля Ви темата да не се цензурира. Който не желае разстройващи новини, да се погрижи сам да не чете форумска тема с трагична тематика.
Аз започнах темата с клипчетата.
Не искам да се цензурира темата, даже обратното. Има вероятност да я затворят, ако има такива клипове.
Но и не съм казала да не се качват. Помолих просто да се качват с предупреждение, за да си прецени всеки дали да гледа. Не мисля, че ще навреди на някой да напише
" Поставям линк към Туитър, има тежки сцени."
Нека темата си остане толкова информативна, както досега. На всички ни е ясно, че положението е тежко. Но нека всеки сам да прецени иска ли да гледа.
И не, на мен не са ми проблем. Свикнала съм с такива гледки, а и от началото на епидемията се нагледах доста.

# 2 951
  • Варна
Интересно тази медийна дезинформация как ще ни предпази от вируса? Вкарването на паника и разнасянето на негативни новини полезно ли е ? Превенция за всеки грип е избягването на обществени контакти. Само, че мамите са окупирали по принцип повечето молове, рискувайки здравето на децата си.
Има един нарицателен случай на българка, изживяла земетресение в Япония. В началото на труса, тя панически избягала през прозореца. Домакините спокойно изчакали края на труса и си допили чая. След това и заявили, че тя излишно си е скъсила живота със силен стрес, без реални последствия. Мъдра нация.

Последна редакция: пт, 14 фев 2020, 15:40 от Viviana91

# 2 952
То защото решението да се работи срещу дискриминацията на туристите много ни предпазва.
На фона на "имаме лекарства за няколко седмици" - всичко е шест.

Някак да се осланям на спуснатата от такива места информация не ме прави по-спокойна. Предпочитам коментарите на форумните колеги.

# 2 953
  • Germany
Е, ние това правим тук в общи линии - пием си чая. Никой още не е тръгнал да скача от прозореца все пак. И аз моля за кратко описание към линковете в туитър. Нека всеки сам прецени иска или не иска да го гледа.

# 2 954
Относно изказването на Валери Симеонов. Няма заразени в Турция.

https://dariknews.bg/novini/sviat/turciia-niama-zarazeni-s-koron … -stranata-2211860

Общи условия

Активация на акаунт