Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 943 203
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 2 925
  • София
Според Франспрес шестима медици са починали от вируса, над 1700 са заразени.

https://dnes.dir.bg/svyat/shestima-kitayski-meditsi-veche-sa-zhe … a-za-borba-s-nego

# 2 926
  • София
По повод американците, които отворят кампуси, това е новина от преди 10 дни. Мисля, че в Таймс я пуснаха. Не с се влошили нещата сега.

# 2 927

Това е сенаторът, който беше взел графиката от theLancet и на на нейна база твърдеше, че нулевият пациент нямал контакт с пазара /според всички останали изобщо не е намерен/. Специално в това изказване не виждам нещо скандално или подозрително.  Без да претендирам за прецизност,  казва "Заедно с учените и лабораториите трябва да положим усилия с мащабите на проекта Манхатън за създаване на ваксина час по-скоро".

Тук някакъв маскиран твърди, че стримва от Ухан. Дали е истина не знам, но е празен град като в карантина, няма трупове по улицата - но пък и той самият казва, че гледа да поства само позитивни неща.
 https://twitter.com/WLaowai8

# 2 928
  • Street of Dreams
Не виждаш нищо смущаващо в споменаването на проекта Манхатън? И това от страна на американски военни?

# 2 929
Нямам предвид да им направят обща снимка, а да ги покажат в някоя медия. Снимка от изписването или нещо подобно, да вдигне надеждата у хората. Клипчета на болни и починали по улиците изтичат отвякъде, а за изключително малкото показани оцелели има съмнения, че са подставени лица.

https://twitter.com/COVID_19NEWS/status/1228197992638738435

# 2 930
  • София
Хора, където и да има по-обхватна карантина или карантина заради потенциално голям проблем (т.е. не за варицела, разбира се), има и военни. Това е единственият начин.
Иначе ти обявяваш карантина, пък кукуто си хваща uber и отива в поликлиниката.
ПП. Извинете, нещо ми се бъгна постът, дано сега е ок.

Последна редакция: пт, 14 фев 2020, 13:28 от Flip

# 2 931
Искам да помоля потребителите, които пускат клипове, поне да пишат предупреждение, ако съдържа тежки сцени.
Разбирам, че достъпът до информация е важен в този момент, но нека не забравяме, че това са хора, които имат семейства и близки.
И че хора, които също имат семейства и близки ще кликнат линка и ще видят сцените. Няма как нормален човек да не изтръпне и да не му се преобърне всичко вътрешно, когато види това.
Нека предупреждаваме другите, когато сцените са тежки.
Специално за последната сцена няма как да знаем откога е клипа. Може да е нещо старо, все пак знаем, че Китай стрелбата я нямат за нищо.

# 2 932
Спомням си, че в туитър имаше доста видеа на излекувани, които си тръгват от болницата. Даже имаше едно видео, в което около 20-тина човека ги пускат наведнъж и те махат на докторите за довиждане на излизане от болницата. Сега не ми се рови да ги търся видеата, но 100% такива имаше, така че който се интересува, може да потърси.

# 2 933
  • Street of Dreams
Предупреждавам официално хората със семейства за всеки свой следващ пост по темата.

# 2 934
  • Mediterraneo
Google преводачът се справя доста добре в последните години...

Той се справя, но е въпрос на уважение на останалите четящи да си направиш труда да преведеш поне част от дадена статия. Аз пускам информация от испански медии и се старая всички да я разберат. Не просто да пусна поредния линк, безсмислено е.

# 2 935
Валери Симеонов искал спешно свикване на кризисния щаб, защото в Турция имало 12 болни от коронавирус.

https://blitz.bg/politika/simeonov-v-turtsiya-ima-12-bolni-ot-ko … o_news726824.html

Аз официална информация за Турция не намирам, интересно той откъде знае.

# 2 936
Валери Симеонов искал спешно свикване на кризисния щаб, защото в Турция имало 12 болни от коронавирус.

https://blitz.bg/politika/simeonov-v-turtsiya-ima-12-bolni-ot-ko … o_news726824.html

Нито една държава от Балканите не е обявила да имат случай на вируса. Аз не вярвам да няма нито един болен, според мен няма доказан случай.
Турците може с техния тест да са си ги доказали днес.

# 2 937

Вероятно го знае оттам, че е в правителството. Почти всеки предполага, че в правителството постъпва повече информация, отколкото има в медиите и стига до хората.

Относно въпроса по-назад дали да се носят маски, се коментираше вчера мисля факта, че в Китай арестуват всеки на улицата без маска. Иначе всеки си решава за себе си дали да носи. Важи дори за сезонния грип.

# 2 938
Искам да помоля потребителите, които пускат клипове, поне да пишат предупреждение, ако съдържа тежки сцени.
Разбирам, че достъпът до информация е важен в този момент, но нека не забравяме, че това са хора, които имат семейства и близки.
И че хора, които също имат семейства и близки ще кликнат линка и ще видят сцените. Няма как нормален човек да не изтръпне и да не му се преобърне всичко вътрешно, когато види това.
Нека предупреждаваме другите, когато сцените са тежки.
Специално за последната сцена няма как да знаем откога е клипа. Може да е нещо старо, все пак знаем, че Китай стрелбата я нямат за нищо.

Абсолютно съм съгласна с Вас, даже според мен клипове, който са с тежко съдържание, нямат изобщо място в тази тема във форум за майки, повечето от който с малки деца и бременни жени, голяма част от тези видеа са любителски и не се знае, колко истина има в тях. Излишно е да се сява паника по този начин. Аз също следя Туитър и наистина виждам неща, който на много хора би им се пръснало сърцето ако видят, но не ги споделям.

# 2 939
  • София
Валери Симеонов и Блиц са пълна смешка. Гледат да се захванат за всяка новина без да правят нищо по въпроса реално. Важното е да са в светлините на прожектора. Дори нещо добро могат да го направят мизерия.
Блиц са най-най-най- гнусният сайт и всичко вътре е само и само, за да получат така мечтаните кликове. По някакво стечение на обстоятелствата съм работила с главния им редактор и не мога да ви опиша за какви изроди става въпрос, готови на всичко, за да им върви сайта.
В никакъв случай не го казвам като заяждане. Само споделям наблюдения. Просто го казвам, защото гледам доста линкове от Блиц и те могат да предизвикат само дезинформация.

Общи условия

Активация на акаунт