Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 943 282
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 3 060
    Цитат
    [/list]Но за радост в Англия от 9 човека, 8 са възстановени и днес изписани. Остава 1 в болница.
    https://www.bbc.com/news/world-51514628

Интересно, мина 1 седмица и се излекуваха, а в Китай има 8000 излекувани, за справка 10000 заболели бяха на 03.02, повече от 10 дни. Тия статистики все повече ме карат да мисля, че и "чистият въздух" работи заедно с вирусът.

П.П. Поправям се 10к случай са били към края на януари.

Последна редакция: сб, 15 фев 2020, 20:32 от Snezhana Petrakova 651272

# 3 061
    Чист въздух и позитивни мисли помагат много, но за съжаление не в този случай.
    Не разбирам тези оспорвания на проценти, никой не знае точно колко са, но са много повече от споделените. В заключените кооперации живеят и умират цели семейства без да влязат в бройката нито на заразените, нито на другите.
    Броят заразени в и извън страната се повишава, това е кошмарното.
    Вече дори по нашата телевизия взеха да говорят да сме готови за епидемия.

# 3 062
      Цитат
      [/list]Но за радост в Англия от 9 човека, 8 са възстановени и днес изписани. Остава 1 в болница.
      https://www.bbc.com/news/world-51514628

Интересно, мина 1 седмица и се излекуваха, а в Китай има 8000 излекувани, за справка 10000 заболели бяха на 03.02, повече от 10 дни. Тия статистики все повече ме карат да мисля, че и "чистият въздух" работи заедно с вирусът.

Въздухът, а според мен и навременните мерки в Европа ( вече се знаеше за вируса).
      Освен това, в Европа извадката на заболелите не може да се сравнява с тази в Китай ( дано не се налага). Това, което мен ме притеснява също е информацията, която се появявя за лечение с лекарства за СПИН. Дано има ефект, но явно сривът на имунната система е голям, след като се стига до това. Не знам,  не съм лекар, така си го обяснявам.

# 3 063
      Нямах предвид това казвайки "чистият въздух", но както и да е. Иначе аз не споря за никакви %, аз просто сметнах математически един теоретичен % на базата на данните и статиите, който имам в наличност. Иначе ако трябва да съм честна, вируса може да убива на 100% както казва Ън, ама заради несигурните тестове, да се бърка с обикновения грип и това да лъже цифрите. Всичко е възможно.

# 3 064
      Л
      Момичета, колко бяха заразените в Италия?

# 3 065
      # 3 066
      Л
      Момичета, колко бяха заразените в Италия?

Трима. За първите двама мисля, че са китайски туристи, за третия не знам.

https://bnonews.com/index.php/2020/02/the-latest-coronavirus-cases/

# 3 067
      Ondine, аз съм в Бавария. Не знам за училището в Розенхайм, но освен Корона си имаме и грип в момента. Доста хора са болни, в класа на синът ми също има болни деца. А и досега не са казвали за някой от Розенхайм, нито че някой е имал дете в училищна възраст. Което не значи, че не е възможно де.
      Един от болните германци в Мюнхенската болница ( този за който беше споменато, че има инфекция) е лекуван също с лекарства за СПИН.

Ужасен грип..3 годишния ми го преболедува 😢.Детето отслабна ..почти не ядеше,5 дена буквално го тръшна на легло.Три пъти за 6 дена на лекар и веднъж в спешното защото повърна слуз с кръв(след едночасово кашляне).

# 3 068
      • Street of Dreams
      Ужас, скорошно оздравяване на детенцето ти! AstonishedDisappointed Relieved
      Скрит текст:
      И аз никога не съм била толкова болна в живота си, както сега, макар при мен е друго (не бях чувала за бакттериална пневмония, не била вирусна). Обаче ще се живее явно, дори да се съмнявах по едно време.
      Между другото, мерси на момичето, което ми пожела оздравяване в началото като се включих!

В Китай дезинфектират банкнотите сега. Една част ще бъдат унищожени.

Скрит текст:

# 3 069
      • София
      Добре бе, може ли в Китай да се вземат такива мерки, а ние тук да седим и да чакаме?!? И нашите медии мълчат! Какво става изобщо?

# 3 070
      Какво очаквате да направят властите?
      Да пръскат превантивно? Да дезинфекцират банкноти?  Да изпратят жандармерията по улиците?

# 3 071
      Да спрат полети, да купят лекарства, екипи, кислород и апарати за обдишване, да осигурят огромно количество легла, а не да очакват лекарите да се справят някак си. Като гледам как се ползва всяка площ, даже стадиони...

# 3 072
      Репортаж на една разследваща журналистка много добре систематизира ситуацията в момента и изказва съмнения дали колапса на икономиката няма да принуди китайците да се върнат отново на работа и с това да предизвикат още по-голям бум на заболеваемостта и резистентност на вируса.
      Видеото й включява и разговора с крематориума както и с бивш шеф на епидемиологична лаборатория, който говори за нестабилността на комунистическата им партия и пълното неглижиране на населението.
      Китайските власти не позволяват на американските служби по овлавяване на епидемиите да летят и работят на място. Той твърди, че СЗО е по-скоро политическа организация и в никакъв случай не работи за доброто на човечеството.
      Интервюто е на английски
      https://www.youtube.com/watch?v=idTWP5FiPS4
      https://twitter.com/simonegao?lang=en

# 3 073
      • София
      И тази вечер в София пак се събраха не знам колко хиляди идиота на едно място заради един малоумен мач. Поне публичните сбирки можеха да отменят. Фирмите можеха да дадат хоум офис. Реалистично да обявят някакви мерки. Явно Бойко лично ще ни спасява и при епидемия, лично и поединично.

# 3 074
      • Street of Dreams
      Какво изобщо става с китайската общност в София? Оставиха всичко на тяхната съвест - нито има някаква информация, нито някакъв контрол. Колко хора се завърнаха след китайската Нова година? И от кои части на Китай? Другаде тези неща се проверяват.

Направиха една гореща линия, на която или няма да ти вдигнат, или едва ли ще ти отговорят компетентно.

Нямам големи притеснения за България, но ако се случи нещо, не сме готови.

Общи условия

Активация на акаунт