Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 366
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 3 450
Това не е интервю, а телефонен разговор, в който журналистът се представя като служител на държавна институция, която трябва да разбере какво е натоварването в погребалните домове и имат ли нужда от помощ.
За акцента - най-вероятно е използван човек, който е native, едва ли някой, просто научил китайски са сложили.

Все тая, не ми е достоверно. Подобен линк, и не само един май, "дъвкахме" в началото на темата. Дали не беше и същия.

Последна редакция: чт, 20 фев 2020, 00:16 от mariana_

# 3 451
Нищо чудно иранците да крият нещо, доколкото разбрах в петък имат избори. За подобни режими това е нещо обичайно. Сега прочетох, че даже вече са подготвили една болница в град Кум и още една подготвят като резерзва. Също така затварят училища и университети. Определено нещо става там, какво точно, надявам се да разберем скоро.

# 3 452
Ами определено явно там ще бъде 2-ото най голямо огнище след китайското в света. (То явно вече е). Това че ще се провеждат избори е много притеснително. Как ще ги провеждат тия избори без да се разнася заразата. Това са струпвания на хора, пипане на общи химикалки, листи, документи и т.н. Вероятно всички ще ходят с ръкавици да гласуват.  

Според БТА, Иранците наистина са починали от вируса, и 2-мата са дали положителен тест и са починали от респираторни проблеми. Иранското здравно министерство е потвърдило това. Иранското правителство не дава информация къде са се заразили но иранската информационна агенция Мехр на която се позовава и БТА твърди че са се заразили в свещения за шиитите град Кум.

# 3 453
Все тая, не ми е достоверно. Подобен линк, и не само един май, "дъвкахме" в началото на темата. Дали не беше и същия.
Ще се радвам, ако е фейк, но NTD TV не ми се струва "жълта" медия. Клипчето е качено на 12.02, тоест преди 7 дни.

# 3 454
Те едни и същи циркулират из мрежата. Ако ти се четат 200 страници погледни дали не е същото. Понеже следя темата от страница 1, съм сигурна, че е коментирано.

Русия от утре забраняват влизането на китайски граждани на територията си. Позволява се само транзитното преминаване на хуманитарните помощи. 80%от позитивни те случаи не развиват симптоми. Ако има някой в Испания, по 24 h говорят за коронавируса.

Тези дни гледах по тв, как в Япония по стара традиция се събират и танцуват голи до кръста в някакви реки. Не се страхували от коронавирус.

Последна редакция: чт, 20 фев 2020, 00:32 от mariana_

# 3 455
Поствам едно предаване което не съм гледал но после ще изгледам с икономиста който обсъждаше икономическите проблеми които създава вируса (мерките срещу него) по рано по Нова.
https://www.youtube.com/watch?v=3vk3lJJ8tiY

# 3 456
Не виждам някаква паника в темата.
Като има новини се пишат. Понякога са лоши.

Чета, че "Лекарите в Китай вече прилагат комбинация от лекарствени препарати, от които пациентите се повлияват много бързо. Към провинция Хубей, от където започна заразата, са насочени още над 30 000 лекари."
Много ми се виждат лекарите, при положение, че дават около 70000 заразени.
Знаете ли кои са тези лекарства, може ли линк към статията?

# 3 457
https://twitter.com/HappeningNow__/status/1230206727414435840

Нови 40 пещи,на "уж" намалелите случай?! Чувам всякакви цифри, вече не знам на какво да вярвам, но защо са им тези пещи тогава? Явно не умират по 100 човека, както ни казват.

# 3 458
За мен тези клипчета са напълно реални.
Хората в чувалите са напълно реални, футуристично изглеждащите костюми - също.
Някак не звучи достоверно, че за 2000 смъртни случая в многомилионен град, какъвто е Ухан, ще се намесват военни, ще се барикадират жилищни сгради, ще се пръска с дезинфектант в такива мащаби, ще се строят огромни болници за две седмици, ще се изолира от външния свят цял мегаполис.

Не зная какво е било публикувано в темата преди, телефонният разговор е в youtube от преди 7 дни.
Възможно е да е било това, то е от 05.02:
https://youtu.be/Y1wQmvvzyG4

Китай продължава да крие истината, но докога?

# 3 459
Наистина цифрите са всякакви. В данните имаме невиждан рекорд от около месец.
https://www.worldometers.info/coronavirus/
Новите случаи са рекордно малко, а в провинция Хубей само 349, последният път когато са били толкова малко е било на 25 януари. Споменава се че в Иран (поредната държава която се присъединява към списъка) са открити първите 2 случая, като няколко часа по късно и 2 -та са приключили с летален изход. Това значи 2 неща, или че смъртността от този вирус в Иран е 100% (което е ясно че не е така ) или просто там има стотици случаи минимум за които информацията се крие. Оттам нататък какво да говорим за статистиката и да коментираме тенденции, затихващи функции и така нататък. Дори не е ясно дали смъртните случаи в света през изминалото денонощие са 113, аз откъде да знам например че в Иран няма повече смъртни случаи след като въз основа на днешната информация е на 99% ясно че там има огромно огнище за което ние не знаем и в никакви статистики не е отразено. За комунистическата партия в Китай, няма какво да говорим.

# 3 460
Въобще вече не вярвам на изнесените официално данни.

# 3 461
Аз при други обстоятелства бих се зарадвал на днешните данни, но след това което днес стана в Иран с вируса,  вече не смея да се зарадвам на нищо, колкото и хубаво да изглежда, защото просто вече не знам каква е истинската ситуацията с вируса в целият свят, има много противоречива информация отвсякъде и затова вече не смея да се радвам на никакви данни защото вече дълбоко се съмнявам че те отразяват реалността. Иранската ситуация кристално ясно показва за какво говоря. Единствено се надявам през следващите дни да се окаже че нещата не са такива каквито изглеждат днес.

# 3 462
Почвам да си мисля, че е както в един коментар, на който попаднах:

СЗО получава още пари.
СЗО: "Няма нищо страшно, просто си мийте ръцете."

# 3 463
  • София
Преди малко попаднах на тази статия. Пише,че е възможно при вече излекувани пациенти да има повторно инфектиране с вируса, доста по- тежко от първото. За съжаление с летален изход, причинен от сърдечна недостатъчтост. Не съм специалист в тази област,но си мислех,че веднъж излекувал се,човек развива антитела и повторно заразяване е малко вероятно...

https://nypost.com/2020/02/19/whistleblower-doctors-say-coronavi … znLX9SOqz_0Po_i00

# 3 464
Преди малко попаднах на тази статия. Пише,че е възможно при вече излекувани пациенти да има повторно инфектиране с вируса, доста по- тежко от първото. За съжаление с летален изход, причинен от сърдечна недостатъчтост. Не съм специалист в тази област,но си мислех,че веднъж излекувал се,човек развива антитела и повторно заразяване е малко вероятно...

https://nypost.com/2020/02/19/whistleblower-doctors-say-coronavi … znLX9SOqz_0Po_i00

И още няколко тревожни неща има в тази статия:

1. Лекарствата увреждат сърдечните клетки и затова при повторно заразяване умират внезапно от сърдечна недостатъчност.
2. Потвърждават, че инубационният период е 24 дни, а не 14 .
3. Казват, че тестовете често са фалшиво отрицателни - на скенера се вижда заразата, а 4 поредни теста са отрицателни. Едва петият дава положителен резулт.

Аз си мисля, че  е напълно възможно да не е повторно заразяване, а да не са били доизлекувани, тестовете да са дали фалшиво отрицателни резултати,  инфекцията да е била подтисната, а после да избухва отново с пълна сила.  Струва ми се доста логично.

Замислям се и над информацията от по-рано, че само някои излекувани имат антитела. И пак се питам - защо?

Последна редакция: чт, 20 фев 2020, 02:51 от Diorela

Общи условия

Активация на акаунт