Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 458
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 3 435
Американците нали казаха, че тестовете им са неточни.
Какви причини биха имали иранците да лъжат за случаите?

# 3 436
Двама възрастни иранци починали. Колко необичайно.

# 3 437
  • София
Турция им е пратила сигурно.
Без шега, ама едва ли при разпределението им има гиф “ Забранено за Иран”

# 3 438
Интересно ми е, как се развиват нещата в Италия. На 7 февруари съобщиха за трети случай. Първите два  ги съобщиха на 31 януари. В статистиките се съобщава за 2 сериозни случая. Защо посочвам Италия? Малко бройки и лесно може да се проследи развитието. Очертават се над 20 дена лечение.
Статистически в момента излиза резултатът от лечението на тези, които са диагностицирани преди 30 януари. От информацията към 30 януари има 9821 диагностицирани с това заболяване.
Давам си сметка, какви усилия полагат в Китай. Колкото и помощ да им предлагат/която според мен е нищожна/, трябва сами да се справят. Сигурна съм, че там ще го постигнат. Но в другите страни?
Един круизен кораб ни очерта ясна картинка, какво се случва, когато се подпали чергата в много страни. САЩ реагираха доста късно. Другите още умуват.

# 3 439
САЩ не съобщиха ли именно на 30.01 че затварят граници?! Е какво правим 30 човека станаха там...
Я вижте сега Русия, която същото го твърдеше. бяха си двама, останаха си двама, не изключвам че и Путин може да крие. Не гледайте какво става в Китай, Китай си лъже както си иска, гледайте какво става извън Китай. Кораба ясно ни показа какво ще стане сега в Япония, докато бяха без кораб бяха добре, дойде кораб сега върви на зле.

П.П. Аз никога не съм твърдяла, че жълтата раса едва ли не е по податлива на смърт при зараза, такова нещо няма, винаги съм казвала, че има данни наистина за рецепторите им че са повече и тези рецептори наистина са свързани с вируса, но напрактика те не биха ти спасили живота, само ще забавят заразяването.

# 3 440
Значи все пак са починали. Което значи че утре първата работата на СЗО е да коментира смъртните случаи в Иран, да даде разяснение вярно ли е че са се заразили на поклонение, защото ако те не идват от Китай и не са се там заразили, означава че в Иран има огнище от няколко стотин болни минимум за да има вече 2 смъртни случая на иранци които не са стъпвали в Китай. (Това е много важно и наблягам на него, иранци които не са стъпвали в Китай, поне според медиите). Утре СЗО трябва да убеди света че те контролират ситуацията с вируса по света и знаят за най голямото огнище извън Китай и за тях не е гръм от ясно небе, това което днес се случи в Иран. Защото всички предполагам сте наясно че няма как да има 2 смъртни случая на иранци не стъпвали в Китай без там да има огромно огнище за което никой не знае и за всички е като гръм от ясно небе. И тези които контролират ситуацията в света и не би трябвало да допуснат световна епидемия утре трябва да опровергаят това което си мисля, и да докажат че те са наясно с положението на вируса по целият свят. Защото аз бих бил много притеснен ако се окаже че СЗО не знае за най голямото огнище на вируса извън Китай. Нека някой ми обясни как се спира разпространението на една епидемията ако ти не знаеш къде какви огнища има. То е ясно че тоя вирус има такава заразност че трудно се спира дори и да си напълно наясно със ситуацията в целият свят, но това просто е безумие което се случи днес, четейки информацията която постнахте в темата.

Аз все пак си мисля че е възможно и тези иранци да са се заразили в Китай а просто това още да не се знае или да не е оповестено в медиите. Всички смъртни случаи извън Китай са такива. Ако са верни информациите това е още един значим детайл по който СЗО не може да не вземе отношение. Затова СЗО трябва да обяснят какво става в Иран.

Последна редакция: ср, 19 фев 2020, 23:48 от Анонимен

# 3 441
https://youtu.be/eYYV1B1lRKY

Журналист под прикритие разговаря с човек от персонала на погребален дом в Ухан. Данните, които получава, разкриват, че китайското правителство крие истината за броя смъртни случай, а погребалните домове са на път да се "пръснат по шевовете". Персоналът изнемогва. Работата им се е увеличила от 4 до 5 пъти в сравнение с нормалното.

Според изчисления, базирани на тези данни, починалите трябва да са повече от 14 000. Също така, 61% умират в домовете си.

Целият телефонен разговор е записан и излъчен в ефир на NTD TV, нюйоркска телевизия.
Линк към целия разговор тук:
https://youtu.be/-KFxCqV1fPQ

# 3 442
Какъв контрол да имат СЗО, те просто дават препоръки и оказват помощ, ако им поискат, те не са някакви шефове,  нито могат да нареждат на някого нещо, а и инфото, което им се подава на тях е от отделните държави. Всичко реално е в ръцете на отделните правителства. Още на първата пресконференция от СЗО си казаха, че ако вирусът влезне в държава с по-слабо здравеопазване, ще стане мармалад.

# 3 443
А какъв е смисълът от СЗО тогава. То това може би е друга тема, ама всъщност не е, защото то точно сега е важно как ще се действа кординирано по целият свят за спиране на вируса. Ако всяко правителство си решава на свой крак дали да оповестява някаква информация за броя заразени на негова територия и какво ще разкрива то изобщо ние какво гледаме СЗО какво ще каже, и за какво изобщо гледаме статистики които не отговарят на истината. Ние до вчера не знаехме че има заразени в Иран днес вече има 2 смъртни случая. Нещо много сбъркано има като организация в целият свят. Нека все пак да не избързваме, да видим каква точно е ситуацията в Иран, утре със сигурност ще има повече информация, така че по добре изводите да ги правим утре. Дано просто нещата да не са така както изглеждат.

# 3 444
Значи все пак са починали
четене с разбиране се нарича. Предполагам, че на ден умират много повече от 2 иранци.
Няма данни за починали от вируса. Има 2 болни.

# 3 445
Много гадно ми стана за тази жена..😐
Убедена съм, че Китайската комунистическа партия крият информация и народът им го отнася по всички параграфи:
https://youtu.be/Ot1ejwUeFpI

# 3 446
Вярвате ли на тези интервюта? Мислите ли, че не се страхуват от управлението, та да говорят насам и натам какво се случва? Че им е и до интервюта сега, пък били и под прикритие. Колко да е под прикритие, акцента няма да се усети ли?
Виждала съм китайци, отивайки на работа в огромен магазин. Целият персонал върви в колона по един и не си говорят. Вътре в магазина също не разговарят. Моя приятелка работеше там, забранено е да говорят помежду си. И това в Европа! И сега изведнъж толкова излияния от центъра на събитията.

Аз като един Тома Неверни, продължавам да мисля, че случаите в Иран не са коронавирус. Кога ги приеха в болница, кога ги тестваха, че и почнаха. В Испания резултата излиза за повече от 24 часа. Дали не търсят внимание и здравна помощ от СЗО? Лекари, консумативи, лекарства... Да си вържат гащите един вид, ако стигне до там да имат малко или много готовност.

# 3 447
Ох, много ми се иска да е грешка и починалите иранци да са с друга диагноза.
Тестовете да са им  били неточни.
Надявам се утре ще има разбор на тази новина и по-точни данни.
То, не че толкова са точни с данните, но все пак малко уточнение все ще внесе яснота по случая.

# 3 448
Това не е интервю, а телефонен разговор, в който журналистът се представя като служител на държавна институция, която трябва да разбере какво е натоварването в погребалните домове и имат ли нужда от помощ.
За акцента - най-вероятно е използван човек, който е native, едва ли някой, просто научил китайски са сложили.

# 3 449
  • Street of Dreams
Че иранчаните са мъртви го пишеше още в първия линк даден в темата, беше на английски.

Така коментира един познат - аз знам как функционират вирусите, този вече не може да бъде спрян - дали ще дойде от Китай или от Иран е все тая, както е и все тая дали се мият иранчаните. Очаква се интересна година.

Общи условия

Активация на акаунт