Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 366
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 3 375
  • София
Scream Много е странно това, днес разбраха и двамата починаха заедно, хм.. има нещо. А иначе случая в Египет може да е от неточните тестове, масово казват, че тия тестове не са точни.Та може изобщо да не е бил болен, иначе за един ден оздравя.

Пропуснала съм, че се е излекувал този в Египет. Моя близка ще пътува за там съвсем скоро и твърди, че в Египет не допускат хора, които са пребивавали скоро в Китай. дали е вярно?

# 3 376
Пише, че тези двамата умрели са били на поклонение в някакъв свещен на шиитите град. Били са на поклонение явно последно. Дори не ми се мисли колко още са заразени на това поклонение....
Откъде са го хванали знае ли се?

# 3 377
Пише, че тези двамата умрели са били на поклонение в някакъв свещен на шиитите град. Били са на поклонение явно последно. Дори не ми се мисли колко още са заразени на това поклонение....
Откъде са го хванали знае ли се?
За да починат, тези хора са били в последна фаза на болестта.Явно доста хора са заразили.

# 3 378
Иран се намира в Азия, но под "азиатци" досега в темата се имаше предвид китайци, японци, корейци и т.н. Иранците са по-близо до европейците, особено до хората на Балканите.

Тезата, че вирусът убива само азиатци досега се крепеше основно на непълна статистика. От едната страна бяха хората в Ухан, които са всякакви и млади и стари и болни и т.н. и от другата предимно млади и здрави хора. Няколко пъти казах, че според мен случаите извън Китай не са представителна извадка. Сега се видя, че когато има и стари и болни вирусът убива. Жертвите са двама възрастни мъже, единият е военен ветеран от войната Иран-Ирак. В интернет се върти информация, че има още хора под карантина в същата болница, но не съм сигурна какъв е източника.

# 3 379
Аз тъкмо се канех да напусна темата за днес, ама прочетох това за иранците, наистина е шокиращо. Кога се разбра че са болни и кога вече са починали. Много бързо станаха нещата май. Аз не знам дали спадат азиатски генотип (жълтата раса с дръпнати очи)  иранският народ са друг вид, спадат към персите и тюркските народи но нито един от тях не спада към традиционната азиатска раса макар че тя има различни подгрупи, китайският тип, монголоиден, ескимоски, и още под-типове имаше но не мога да се сетя. Опитвам се да си спомня че в у-ще ги учих тези неща. Впрочем ако тук има майки я вижте в учебниците по география какво пише за расите и подтиповете раси защото си спомням че азиатската имаше различни под-типове. И Иранците са част от нея но от друг подтип. Но при всички случаи е притеснително защото ситуация с иранците се разви невероятно бързо.

Така че наистина можем да заключим че това са първите смъртни случаи ако не от друг генотип то това са първите които не са от класическият китайски под-тип на азиатската раса. Досега всички смъртни случаи бяха съсредоточени там. Това е нещо ново.

# 3 380
Аз тъкмо се канех да напусна темата за днес, ама прочетох това за иранците, наистина е шокиращо. Кога се разбра че са болни и кога вече са починали. Много бързо станаха нещата май. Аз не знам дали спадат азиатски генотип (жълтата раса с дръпнати очи)  иранският народ са друг вид, спадат към персите и тюркските народи но нито един от тях не спада към традиционната азиатска раса макар че тя има различни подгрупи, китайският тип, монголоиден, ескимоски, и още под-типове имаше но не мога да се сетя. Опитвам се да си спомня че в у-ще ги учих тези неща. Впрочем ако тук има майки я вижте в учебниците по география какво пише за расите и подтиповете раси защото си спомням че азиатската имаше различни под-типове. И Иранците са част от нея но от друг подтип. Но при всички случаи е притеснително защото ситуация с иранците се разви невероятно бързо.

Така че наистина можем да заключим че това са първите смъртни случаи ако не от друг генотип то това са първите които не са от класическият китайски под-тип на азиатската раса. Досега всички смъртни случаи бяха съсредоточени там. Това е нещо ново.

Раси

# 3 381
Бяха там съсредоточени, просто защото там е възникнала заразата. Всички го хващат еднакво бързо, видя се от британеца в Сингапур.
Но каква е тази бърза смъртност?! Те как са го хванали изобщо?

# 3 382
А дали няма вероятност просто да са оправдали смъртта с диагнозата коронавирус?

# 3 383
  • София
700 американци са под карантина ми се мярна преди малко из новините. Ако има болни чудно как е станало като те първи затвориха границите.

# 3 384
Те вероятно са ги хванали много по късно. И вероятно вече са заразили много народ заради късното хващане. В Иран всъщност колко заразени има за да има вече 2 смъртни случая, ако съотношението е болни/мъртви е 2% би трябвало да има вече минимум 100 активни болни които се лекуват от властите. А е възможно както казва Мариана  да не са починали от Коронавируса.

# 3 385
Нали си прибраха хората от кораба. Да не е от тях?

# 3 386
  • Down south
700 американци са под карантина ми се мярна преди малко из новините. Ако има болни чудно как е станало като те първи затвориха границите.
Не е вярно.
 Проверявайте си източниците. И без това паниката в темата е значителна.

# 3 387
  • София
Не е вярно.
 Проверявайте си източниците. И без това паниката в темата е значителна.

Това сочи друго. Иначе не мога да се обадя на американския здравен министър да го питам

# 3 388
Не виждам някаква паника в темата.
Като има новини се пишат. Понякога са лоши.

Чета, че "Лекарите в Китай вече прилагат комбинация от лекарствени препарати, от които пациентите се повлияват много бързо. Към провинция Хубей, от където започна заразата, са насочени още над 30 000 лекари."
Много ми се виждат лекарите, при положение, че дават около 70000 заразени.

# 3 389
Как да има 10 раси в Азия, като всъщност са 4-5!? Става въпрос, че ние и иранците сме от една и съща раса- европеидна(кавказка) и явно не сме защитени, колкото си мислехме.

Общи условия

Активация на акаунт