Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 458
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 3 465
И според мен е 99% вероятно да не са били доизлекувани, вместо повторно заразени, по ред причини.

Много добър репортаж за рисковете, истините и лъжите относно коронавируса, лабораториите, икономическия аспект, прогнози и тн.
Без търсене на сензации, а на истината.
Или поне журналистката остави такова впечатление у мен.

https://youtu.be/3yZliBftSaM

Последна редакция: чт, 20 фев 2020, 03:02 от Less

# 3 466
Как виждат заразата на скенер, че не ми е ясно...като пишете, вярвате ли в това, което пишете?
Само за сравнение, размерът на върусът е между 20 и 400 нанометра, за целта трябват специални микроскопи, а на скенер само идиот може да го види.

# 3 467
  • Варна
Как виждат заразата на скенер, че не ми е ясно...като пишете, вярвате ли в това, което пишете?
Само за сравнение, размерът на върусът е между 20 и 400 нанометра, за целта трябват специални микроскопи, а на скенер само идиот може да го види.
Мисля, че става въпрос за това, че се виждат характерните поражения върху белите дробове причинени от вируса, а не самия вирус.

# 3 468
Много вируси довеждат до пневмония например. Има и бактериални пневмонии. Само лабораторно изследване може да каже какъв е вирусът.

# 3 469
  • Варна
Много вируси довеждат до пневмония например. Има и бактериални пневмонии. Само лабораторно изследване може да каже какъв е вирусът.
Предполагам не си чела, по-рано обсъждахме, че Китай приема пневмонията доказана с компютърна томография, като потвърждение за зараза с коронавирус, затова беше и бумът на потвърдените случаи преди няколко дни.

# 3 470
Нови 2 смъртни случая от вируса в Япония. Починалите (на 84 и 87) са починали в болница след като са свалени от кораба. Специалисти изразяват загриженост заради 2-та смъртни случая в Иран и тези в Япония че овладяването на епидемията няма да стане толкова бързо колкото изглежда от обнадеждаващите статистически данни от Китай.
https://www.nytimes.com/2020/02/19/world/asia/china-coronavirus.html

Последна редакция: чт, 20 фев 2020, 05:39 от Анонимен

# 3 471
https://www.rsna.org/en/news/2020/January/Coronavirus-Update

Има показано изображение с характерни поражения на белите дробове, типични само за този вирус.

# 3 472
Тайван съобщава за нов случай на заразяване в стрната с неизвестен произход. Става дума за жена без пътувания в чужбина през последните 2 години. Провежда се разследване от властите как се е заразила с вируса. Предишният подобен случай с неизяснен произход на заразяването е на шофьор на лимузина починал преди 5 дни. Властите в Тайван са идентифицирали над 360 души с които е имала контакт жената и всички те ще бъдат изследвани за вируса.
https://focustaiwan.tw/society/202002200003

# 3 473
  • София
По въпроса за Иран. Поставили с под карантина целия град, в който са починали хората. Толкова по въпроса дали е коронавируса или не

# 3 474
Заболели - 75 727
Извън Китай(вкл. Макао, Тайван и Хонконг) - 1150
Сериозни/ критични - 12 002
Починали - 2128
Излекувани - 14 546
Подозирани - 5248

Новите случаи за 24 часа са 526
Новите случаи извън Китай са 134
Починалите са 120
Излекувани са 12

Изключително притеснителни ми се струват данните от днес.
До вчера, няколко дни подред имаше един стабилен спад в заразени и подозирани и постоянно увеличаване на излекуваните.
Този рязък спад във всичко е по-скоро знак, че нещо не е точно както трябва.
Когато затихва една епидемия се случва, както беше досега-постепенно графиките на заразени-подозирани се урегулират, докато всички подозирани са потвърдени болни/здрави ли са.
Графиката на  починали се увеличава, в зависимост от вируса, като процент от критичните.
Такъв рязък спад аз лично не мога да си обясня след стабилните данни от предишните дни.

# 3 475
Че иранчаните са мъртви го пишеше още в първия линк даден в темата, беше на английски.

Така коментира един познат - аз знам как функционират вирусите, този вече не може да бъде спрян - дали ще дойде от Китай или от Иран е все тая, както е и все тая дали се мият иранчаните. Очаква се интересна година.

До юни месец всички ще сме забравили,че е имало такъв вирус.

Neko fukakai, ситуацията е овладяна просто, карантината даде резултат.Няма какво да драматизираме и търсим под вола теле.

# 3 476
  • София
Какво те кара да смяташ така?

Че иранчаните са мъртви го пишеше още в първия линк даден в темата, беше на английски.

Така коментира един познат - аз знам как функционират вирусите, този вече не може да бъде спрян - дали ще дойде от Китай или от Иран е все тая, както е и все тая дали се мият иранчаните. Очаква се интересна година.

До юни месец всички ще сме забравили,че е имало такъв вирус.

Neko fukakai, ситуацията е овладяна просто, карантината даде резултат.Няма какво да драматизираме и търсим под вола теле.

# 3 477
Скрит текст:
Заболели - 75 727
Извън Китай(вкл. Макао, Тайван и Хонконг) - 1150
Сериозни/ критични - 12 002
Починали - 2128
Излекувани - 14 546
Подозирани - 5248

Новите случаи за 24 часа са 526
Новите случаи извън Китай са 134
Починалите са 120
Излекувани са 12

Изключително притеснителни ми се струват данните от днес.
До вчера, няколко дни подред имаше един стабилен спад в заразени и подозирани и постоянно увеличаване на излекуваните.
Този рязък спад във всичко е по-скоро знак, че нещо не е точно както трябва.
Когато затихва една епидемия се случва, както беше досега-постепенно графиките на заразени-подозирани се урегулират, докато всички подозирани са потвърдени болни/здрави ли са.
Графиката на  починали се увеличава, в зависимост от вируса, като процент от критичните.
Такъв рязък спад аз лично не мога да си обясня след стабилните данни от предишните дни.
Скрит текст:
Китайците вероятно овладяват до някаква степен положението по бързата процедура и с брутални мерки, и сега са се концентрирали да си наредят стъкмистиката. Да му мислим ние, случаите извън КНР станаха доста като процент от общия брой.

# 3 478
Yellow_girl, обективен поглед над данните,които се изнасят за нови заразени. Числата намаляват постоянно.

# 3 479
По въпроса за Иран. Поставили с под карантина целия град, в който са починали хората. Толкова по въпроса дали е коронавируса или не

Дам, гледах някакво изказване на някакъв техен министър ли беше не разбрах "Спокойно, това е само грип." В същото време в интернетсе появиха клипчета как армията пътува към град Кум. Дано да овладеят положението.

Общи условия

Активация на акаунт