Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 171
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 3 495
Междувременно Южна Корея обяви 31 нови случая, всички от един град. Оказва се, че една единствена жена досега е успяла да зарази поне 40 човека в някаква църква.

https://m.24chasa.bg/novini/article/8208596

# 3 496
  • Street of Dreams
Какво да съобщават хората на границата?

# 3 497
експертът. Проф. Кантарджиев обясни, че заболяването ще стане хронично, но по-лесно податливо на лечение.

Ей така, измежду другото, и той казва това, което и другите. Този вирус ще остане с нас още дълго време.

# 3 498
Плевралната ефузия, известна още като течност в гръдния кош или течност в белия дроб, е натрупване на течност между слоевете на тъканта около белите дробове и в гръдната кухина. На ренгена се вижда, като бяло петно.
а как се лекува?

# 3 499
Понеже ми писна да ги пиша всеки ден взех да снимам за да следя колко случай и къде са извън Китай

Снимка от вчера сутринта:

Снимка от сега:

Както виждате в Южна Корея нещо се случва, една жена да зарази 40 човека, не знам доколко е възможно, а и нали не се вярва много на тия тестове, дано не съм права и не крият нещо.

По интересно е друго САЩ бяха с 29, днес 15... как става това.

# 3 500
  • София
На мен пък Индия ми е интересна- 3-ма от милярд и половина...И то константа.

# 3 501
  • I want it all and I want it now.
С антибиотици, който често са венозни. При тежки случай с пункция и я източват течността. Понякога се получава и при тежко протичане на плевмония. Понякога има и кистозни образования в дробовете. За сьжаление при излекуване се получават и сраствания, който не се оправят.
Плевралната ефузия, известна още като течност в гръдния кош или течност в белия дроб, е натрупване на течност между слоевете на тъканта около белите дробове и в гръдната кухина. На ренгена се вижда, като бяло петно.
а как се лекува?

# 3 502
Индия попада в графата с топъл и сух въздух, не казвам, че е това което казвам ама данните показват, че вируса засяга местата със влажен въздух, погледнете ги, после проверете и ще се обедите сами. Тая случайност, не вярвам да е само съвпадение, но и няма информация никъде в интернет, затова това си е моя измислица, аз не съм учен.

# 3 503
Както виждате в Южна Корея нещо се случва, една жена да зарази 40 човека, не знам доколко е възможно, а и нали не се вярва много на тия тестове, дано не съм права и не крият нещо.
Още в самото начало на епидемията, един професор по икономика каза, че един човек при този вирус заразява средно 40. Но тогава никой не повярва.
Според мен - един човек заразява толкова, с колкото се срещне.

# 3 504
  • на пистата

По интересно е друго САЩ бяха с 29, днес 15... как става това.
Сега пожледнах САЩ от 10.02 до сега в сайта на СЗО,не е имало 29 случая никога обявени

# 3 505
Edit: Три нови случая в Иран.

Южна Корея съобщава за 22 нови случая (освен предишните 31). Така случаите вече стават 104. Също така съобщават и за първи смъртен случай.

Кметът на град Дегу (2,5 милиона), където са новите случаи призовава хората да не излизат навън.

https://m.hindustantimes.com/world-news/south-korea-confirms-first-death-of-person-infected-with-coronavirus/story-i5d44shEHr3WQEAmiRR83J_amp.html?__twitter_impression=true

Последна редакция: чт, 20 фев 2020, 11:47 от LillyM

# 3 506
Министерството на Иран са публикували текст с предупреждения:
Вирусът е изключително сериозен и смъртоносен. Щом е заразен човек-няма лек. Изброяват обичайните и до болка известни неща, като има интересни допълнения:
Да се пие много вода-ТОПЛА. Гърлото не трябва да присъхва в никакъв случай, защото тогава вирусът прониквал в тялото само за 10мин. Да се започне прием на витамин “Ц”. Да не се яде пържена храна.

# 3 507
  • София

Плевропневмония ли причинява?
Боледувала съм от такова нещо на 15 години. Лежах в интензивно отделение, на 3-4 вида венозни антибиотици и постоянни инхалации. Скъсвах се от кашлица, не можех да спя легнала, а само полуоблегната, иначе се задушавах. Ужасно беше. No Mouth

# 3 508
  • Sofia
Уж само грип, а носят хазмат костюми ... мислят си , че деца ще излъжат. Хазмат съм виждала само при ебола да ползват досега - признаввам не съм следила всички грипове.

# 3 509
То беше ясно, но в Иран са обявили още 3 случая.

Общи условия

Активация на акаунт