Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 311
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 3 585
За толкова време при тази смъртност...
300 метра - звучи зловещо, но някак обяснява разпространението, явно се предава и без контакт - ако дишаш въздух, през който е минал болен...
Niko ли пускаше дневните статистики? Много ми е интересно днес какво ще е?

# 3 586
Мен друго ме притеснява. Хайде Южна Корея, демократична държава, там нещата са ясни. Какво обаче се случва с другаря Ким, ето това е голямата неизвестна. Уж затвориха граници, уж икономическа блокада, но те от години оцеляват като въртят куфарна търговия с Китай. Пламне ли Северна Корея ще стане страшно.

Аз не разбирам какво значи безсимптомно предаване. Как става това чудо? Да не става въпрос за телесни течности- пот, слюнка? В такъв случай е контактно. Но да се разминеш с някой евентуално заразен или да си в едно помещение с него, но не докосваш нищо, как точно ще се заразиш, от какво?

При грипа е доказано, че вируси се отделят дори и при говорене. Не бих се учудила и при този да е така.

Че в Северна Корея ни се влиза, ни се излиза. Поне няма да разнасят
вируса из цял свят. То не, че вече го и няма, де:(

# 3 587
Аз се замислям и за друго Китай не може да си позволи да поддържа тия мерки още дълго. Затова се правят тия промени в методологията за изготвянето на статистиката. Само за 1 месец строги мерки в Китай са изяли целият ръст който щеше да има Китай в края на годината ако вирусът не съществуваше. Вие представяте ли си какво ще се случи, ако мерките трябва да стоят до лятото когато евентуално топлото време ще спре епидемията. А ако теорията на Снежана е вярна, а няма изгледи да не е защото данните я потвърждават, основният външен фактор подпомагащ заразата е влажността на въздуха и тя е по важна от температурата. Но дори и да не е така и само топлото време да е достатъчно да спре заразата, те не могат още 3, 4 месеца да поддържат тия мерки. Те трябва вече щът не щът да ги вдигат. Ама за да го направят трябва да симулират овладяване на епидемията. Затова се правят тия промени в методологията и натъкмявания на статистиките. Освен това аз имам подозрения че Китай играе със статистиката и по друг начин. Всяко обявяване на числа влияе на световните финансови пазари. Големите финансови акули в Китай с връзки в партията, може и да им се спуска предварително информация че ще бъдат обявени ниски числа, за да знаят че предстои вдигане на акции, и повишаване на финансовите пазари за да спечелят от това. После разбира ще се отчетат подобаващо на партийните лица които участват в тая схема. Дали е случайно и това че медицински експерти са скептични относно данните освен че непрекъснато се променят методологиите и се натъкмява статистиката и поради това че продължава да зависи основно от наличието на тестовете които видиш ли случайно сега точно има недостиг за да може отбележим спад на епидемията.
https://www.dw.com/bg/коронавирус-китай-най-сетне-предостави-данни-но-дали-са-верни/a-52433964
Цитат
Професор д-р Клеменс Вентнер, началник на отделението по инфекциозни заболявания и тропическа медицина в мюнхенската клиника Швабинг, се отнася критично към тези данни. „Като лекар все още изпитвам съмнения дали наистина става въпрос за обрат в развитието на болестта", казва той, „според доклади от Китай, наличието на тестове, с които се диагностицира  заболяването, временно е ограничено, така че бих поставил под въпрос данните за потвърдените случаи".
Не искам да звуча като черна станция и пак да започна да залитам в конспирации, но след вчера и това което стана, не вярвам вече на нищо официално. Все пак разликата между 1-вият регистриран случай в епицентъра на епидемията и 1-вият смъртен случай беше 1 месец. В Иран тази разлика обаче е няколко часа.........

# 3 588
  • София
И аз като Тесла се бях малко успокоила, докато не излязоха новите данни, особено за Иран. А починалият като гледам от видеото е млад човек сравнително. И брат му стои до него само с маска, ужас.
Аз се обърках честно казано, има данни и че прави свръхреакция на имунната система, както и че я отслабва /видимо от спад на лимфоцити/. В крайна сметка болните трябва постоянно да следят кръвните си показатели, за да знаят какво да предприемат, така излиза. Лечение с чесън при свръхактивна имунна система явно е погрешно /не че е доказано ефикасно/. Извинявам се за лаишките разсъждения, но информацията наистина е много противоречива.
Абсолютно не вярвам, че този убиец е дело на природата.

# 3 589

След епидемията от SARS Световната здравна организация съобщава, че болестта обикновено атакува белите дробове в три фази: вирусна репликация, имунна хиперреактивност и белодробна деструкция.
Не всички пациенти преминаха през трите фази - всъщност само 25 процента от пациентите с ТОРС претърпяха респираторна недостатъчност, което е определящият знак на тежките случаи. По същия начин, COVID-19, според ранните данни, причинява по-леки симптоми в около 82 процента от случаите, докато останалите са тежки или критични.

А, благодаря ти много за този пост! От сума ти време си блъскам главата да си обясня как това гадно нещо убива скорострелно толкова народ. Най-после си го написала. Да видим сега.....
Вирусна репликация - предполагам това е разрастване на вируса, който обхваща като мрежа белодробните клетки. Мисля, че част от хората го достигат. тези, дето им викат критични. На първа линия в заплахата са тези, които имат някакво белодробно заболяване, моментна слабост в дихателната система или  ...не се сещам още какво.....
Имунна хиперактивност - това не може да те убие за 1-2 седмици. Този показател остава само за хора, които са хронично болни и то в напреднал стадий. Атакува засегнатия орган и го доунищожава, тъй като той и така, и така едва се крепи. Този показател е най-лек по моя преценка.

Белодробна деструкция - този момент е свързан с вирусната репликация от една страна и състоянието на имунната система, от друга. Колкото по-широко се разрасне и колкото повече се репликира, толкова по-силно деструктира белите дробове. Ако имунната система е слаба, той си се разраства на воля и напълно превзема дробовете. Затова е важно имунитета да е висок. Мисля обаче ,че тук има още нещо, което не мога да го уловя. Децата са със слаб имунитет, защото имунната им система още не е укрепнала, това всеки го знае, обаче те най-лесно преболедуват. Поне така се твърди. Значи има още нещо, освен имунитета или дори по-важно от него...Може би това, че дробовете им още са чисти, не са поели кой знае какви замърсявания. Дали ще е това? Следва респираторна недостатъчност. Който я достигне, най-вероятно умира. Този трети момент убива. Така ми се струва, че се случват нещата.

Има обаче и още няколко клопки: на първо място сърцето да не издържи. Затова казват ,че са заплашени сърдечно болните. Ако сърцето сдаде багажа, следват инсулт или инфаркт, които със сигурност завършват фатално. Това е особено опасна клопка.
Втора клопка: хронично болните с друго заболяване, несвързано с белите дробове да пострадат, заради влошеното общо състояние, което винаги се отразява на болния орган. Тук положението е  по- малко взривоопасно, отколкото при горните, но все пак...бог знае тялото как ще реагира.
Трета клопка: здрави хора, но пушачи(активни и пасивни) да не успеят заради влошената среда на белите им дробове. Също много страшна клопка с оглед колко хора са заклети пушачи у нас.
Мръсна гад е това нещо. Трябва да го спрат с крути мерки и то веднага. Иначе...не знам....

# 3 590
Китай лъже за тия цифри, иначе защо са им подвижни крематориуми?? Има данни за над 3млн болни и 14000 починали, тия цифри напоследък ми се виждат много реални, има много клипчета за това как вадят тела от домовете, има инфо , че само 40% от изгаряните тела идват от болницата, сега и нови крематориуми. И всички тия взети мерки, че дори да затварят жилищни сгради и да спират интернета.

# 3 591
Личното ми мнение-изключително точен анализ. Коментират се неща, които циркулират в Туитър.
https://youtu.be/3vk3lJJ8tiY

# 3 592
Китай лъже за цифрите и скоро няма да може да крие истината изобщо. Според мен реалните цифри са поне 10 пъти повече.

# 3 593
Защо им спират интернета? Какво правят тези хора по цял ден заключени?
Няма ли клипчета все пак на живота вътре, но от последните дни?

# 3 594
Цитат
Децата са със слаб имунитет, защото имунната им система още не е укрепнала, това всеки го знае, обаче те най-лесно преболедуват. Поне така се твърди. Значи има още нещо, освен имунитета или дори по-важно от него...Може би това, че дробовете им още са чисти, не са поели кой знае какви замърсявания. Дали ще е това?
Аз това също се чудех на какво се дължи. По принцип е логично щом възрастните са най уязвими и децата също да бъдат. Макар че аз съм лаик по медицински въпроси според мен се дължи точно на това което си написала. Техните дробове са по чисти. Децата не са тютюнупушещи. Освен това техните дробове са млади и не са били засегнати сериозно от мръсният въздух. Определено това са фактори допринасящи за несправяне на организма с болестта. При децата тези фактори отсъстват и затова те я карат много леко болестта.

# 3 595
Казват, че им е спрян, а клипове на затворени сгради има от няколко дни.

# 3 596
Цитат
„според доклади от Китай, наличието на тестове, с които се диагностицира  заболяването, временно е ограничено,

Тестовете ограничени, а Китай  пак вадят   от статистиката доказаните само с клинични данни случаи.
В същото време, според служител в погребален дом в Ухан, само 6% от смъртните случаи са обявени като такива от коронавирус, а служителите изнемогват.
За каква статистика въобще става дума?! Та тя със сигурност е много по-различна от реалността. Спрете да си правите изводи на база тази статистика и да мерите тенденции спрямо предишните дни. Няма никакъв смисъл от това упражнение, разберете го.
Вирусът още не е показал пълната си мощ, а ние, хората, за сега, сме безсилни пред него. Това е единствената вярна статистика.

# 3 597
Имам чувството че извън Китай ситуацията започва да се ускорява.
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2020/02/20/ … ko_poziciiata_za/

Бум на заразени се наблюдава в Южна Корея, където само за 36 часа броят на регистрираните случаи нарасна от 31 до 104. Факт е и първата жертва. Повечето заразени са в град Дегу, а първоизточникът, изглежда, е член на местна евангелска църква, която бе запечатана. Тя обаче е посещавана от поне 1000 души. Все пак от Сеул казват, че става дума за локален изблик на заразата и засега не повишават нивото на опасност в страната.

Япония вече има случаи на зараза с липса на китайски първоизточник.

Десетина нови случаи има и в Япония - вече общо 92. Експертите следят внимателно ситуацията там, защото част от случаите не могат да се проследят до китайски първоизточник, което може да е знак за устойчиво локално гнездо на вируса.

В Иран положението продължава да е абсолютна мъгла въпреки че там са обявили нови 3 случая въпреки че е ясно че истинската бройка е стотици пъти по висока, но за да изглеждат малко по нормално нещата от 2-ма заразени и 2-мата починали са обявили нови 3 случая.

Аз се замислям каква щеше да е ситуацията в света ако този вирус нямаше единствената си слабост че е малко по малко смъртоносен отколкото са всичките му други перфектни характеристики. Това е единствената му не-перфектна характеристика. Но това което виждам че става по света е че човечеството не е подготвено за биологични заплахи. Ние не можем да видим дори ясно картината в подобна ситуация като сега случващата се което е 1-во изискване за адекватна реакция. Не ми се мисли какво ще стане ако ни нападне още по завършен вирус от този.

Златото е ударило 7-годишен връх в цената заради глобалната ситуация с вируса.

# 3 598
  • В офиса
Това че не е достатъчно смъртоносен е перфектна характеристика. Смъртоносните, като МЕРС, толкова бързо убиват жертвите си, че те не могат да го разпространят достатъчно нататък.

# 3 599
Китай лъже за тия цифри, иначе защо са им подвижни крематориуми?? Има данни за над 3млн болни и 14000 починали, тия цифри напоследък ми се виждат много реални, има много клипчета за това как вадят тела от домовете, има инфо , че само 40% от изгаряните тела идват от болницата, сега и нови крематориуми. И всички тия взети мерки, че дори да затварят жилищни сгради и да спират интернета.
Ако са наистина 3 млн. болни и 14000 починали, това не означава ли около половин процент смъртност? Или се бъркам?

Общи условия

Активация на акаунт