Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 939 874
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 3 630
  • София
Не е убит, починал е от сърдечен удар и е бивш директор на националната лаболатория по микробиология. Работил е там по време на епидемията от SARS и Ебола. Един от пионерите в областта на СПИН и от години работи в Найроби в тази връзка. Имал е проблеми с алкохола, претърпял е трансплантация на черен дроб и някаква експериментална операция на мозъка във връзка със зависимостта му от алкохола.

# 3 631
Не е убит, починал е от сърдечен удар
 SARS и Ебола, СПИН
Може.

# 3 632
Хора, ние тук нищихме какво ли не. Вирус за азиатци, вирус за мъже, вирус, обичащ топло, студено, влага, суша.
Колкото повече време минава, толкова повече си мисля, че това е просто гадна генномодифицирана гад, предвидена за масово унищожение.

До две-три седмици ще знаем.

Вчера четох една статия, приличаше на сценарии за някой филм на ужасите, та там пишеше нещо подобно, че е създадено генномодифицарано нещо да затвори устите на протестиращите, но било изпуснато в Ухан. Не съм го споделила, защото звучеше наистина абсурдно.

# 3 633
  • I want it all and I want it now.

До две-три седмици ще знаем.
😁 няма да сме живи 😉 В момента чета една книга и там има подобен вирус.

# 3 634
Скрит текст:
Това нищо не значи, в днешно време може да се предизвиква инфаркт с инжектиране на химични субстанции като например Калиев Хлорид.
https://bg.wikipedia.org/wiki/Калиев_хлорид
След това в тялото той се разгражда на 2-та си основни елемента хлор и калий и при аутопсията всичко е наред. Човекът е умрял от естествена смърт. (и 2-та присъстват в човешкото тяло и не будят подозрение при аутопсия) Тайните служби така убиват, за да не буди впечатление. Ако го гръмнат това буди сериозни подозрения

Аз имам сериозни съмнения че Мишо Бирата така са го свитнали. Заради неудобната ситуация там със записа на  нашият премиер ама това е съвсем друга тема.

Последна редакция: чт, 20 фев 2020, 21:39 от Анонимен

# 3 635
Мен ме съмнява, че и доктора в Китай не е починал от вируса, ами от нещо друго. Такива неудобни хора да си умират на 30.. нещо, доста съмнително.

# 3 636
Абе, Тесла, поне го слагай в скрит тест, че гугъл го лови и всеки го чете. Не давай идеи на тоя и оня, дето не го знае това.

# 3 637
Права си, редактирам се и се извинявам.

Бургас е в пълна готовност да посрещне вируса ако се наложи.
https://www.flagman.bg/article/208112

Вътрешният министър Младен Маринов също информира депутатите за действията от гледна точка на МВР.

“Във връзка с епидемичната ситуация от остър респираторен синдром, свързан с появата на коронавирус 2019, със заповед на министъра на здравеопазването е създадена оперативна работна група за координиране на дейностите на компетентните ведомства за осигуряване на ефективна подготовка за реакция в случаи на внос и недопускане разпространение на заразата в Република България. От страна на Министерството на вътрешните работи в нея са включени представители на Главна дирекция „Гранична полиция“ и на Медицинския институт на МВР. Определени са три болнични заведения, в които ще се лекуват всички случаи на болни с коронавирус инфекции над 18-годишна възраст: Инфекциозна болница – Военномедицинска академия, Инфекциозно отделение на УМБАЛ „Света Марина“ – град Варна, и Инфекциозно отделение на УМБАЛ – град Бургас. Всички случаи на заболели под 18-годишна възраст се приемат и лекуват в Инфекциозна болница „Проф. Иван Киров“ към Медицинска академия – град София”, каза министър Маринов.

# 3 638
Онзи ден моя позната търсила нещо в китайски магазин (Испания), доста голям. Нямало е и като е питала кога да мине, момчето й казало, че от два месеца никой китайски магазин не е получавал стока в града. За да стигне до нас, първо трябва да стигне до Мадрид стоката. Та, поне от месец и половина е това с доставките от Китай. (за магазините и складовете им). Някъде бях чела, че вирусът е в Ухан от ноември, но не са знаели с какво си имат работа

# 3 639
Това са пълни измишльотини с неполучените китайски стоки.

# 3 640
Ох, това ме разсмя искрено!!! Какъв ли е капацитета на тези болници за цялата страна?!
Както каза ММ, 5 млн сме, ще заминем за нула време.

Цитат
Определени са три болнични заведения, в които ще се лекуват всички случаи на болни с коронавирус инфекции над 18-годишна възраст: Инфекциозна болница – Военномедицинска академия, Инфекциозно отделение на УМБАЛ „Света Марина“ – град Варна, и Инфекциозно отделение на УМБАЛ – град Бургас. Всички случаи на заболели под 18-годишна възраст се приемат и лекуват в Инфекциозна болница „Проф. Иван Киров“ към Медицинска академия – град София”, каза министър Маринов.

mariana_, китайчоците са хитри. Може да казват така, за да се успокоят хората и да продължи купуването.

# 3 641
Детското инфекциозно е един етаж. С няколко сестри и един доктор на смяна, общо взето. Обичайно се пука по шевовете от някои ъъъ етноси.
ВМА също има малък капацитет на инфекциозното отделение.

# 3 642
Миналата година ми се наложи да влизам често в инфекциозното на ВМА на посещение. Доста е хубаво вътре, но сградата е  малка. Дано не се случи да дойде вируса тук, че просто не ми се мисли какво ще бъде.

# 3 643
Онкоболните имат повишен риск от заразяване с вируса.
Те стават уязвими както заради основното си заболяване, така и заради терапията, с която го лекуват
https://segabg.com/category-zdrave/rakovo-bolnite-se-zarazyavat- … esno-koronavirusa

# 3 644
Колкото повече чета и се информирам, толкова повече съм убедена, че този вирус спиране няма. Не е възможно. Китайците се опитаха....и мисля, че го направиха, защото те единствени знаят от самото начало с какво си имаме работа.
Ужасното число болни в Ухан се дължи на съвкупност от фактори, единият от които според мен е, че там е епицентъра на заразата - там концентрацията на вирусните частици на единица постранство е била и все още е огромна. Постепенно този вирус се разнася по цялата планета. На места той ще намери по-добри условия, на други не.
Китай няма как да продължи с блокадата и изолоцията които си самоналожи, това е фалит на държавата от една страна, а от друга -  как си представяте да се държат като затворници толкова много хора продължително време? А и има ли смисъл от това - държим ги в изолация, почистваме, дизенфекцираме, но това е отворена среда не бункер под земята, все някъде нещо ще бъде пропуснато - повърхност, човек, въздух.
Песимистичен пост, но за мен това е реалността.

Общи условия

Активация на акаунт