Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 110
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 3 750
Какви са първите признаци на вируса, как започва?

# 3 751
Какви са първите признаци на вируса, как започва?

Над 250 страници се изписаха и сега питаш за симптоми?

# 3 752
Ох, дори не знам как да коментирам следващата новина...

Иранския министър на здравеопазването: "Според докладите разпространението на вируса е започнало от град Кум и е достигнало градовете Техеран, Бабол, Арак, Исфахан, Ращ и други. Вероятно вирусът е вече във всички градове в Иран."  Ройтерс

https://twitter.com/BNODesk/status/1230831690496520192?s=19

# 3 753
# 3 754
Случаят в Ливан доколкото разбирам по непотвърдена информация е на жена, която е дошла от Иран.

# 3 755

Иранския министър на здравеопазването: "Според докладите разпространението на вируса е започнало от град Кум и е достигнало градовете Техеран, Бабол, Арак, Исфахан, Ращ и други. Вероятно вирусът е вече във всички градове в Иран."  Ройтерс

Ами...очаквано. Тия го изтърваха отвсякъде. Close
То беше неизбежно да не плъзне като се оставиха границите отворени. И много ми е интересно защо продължават да се смятат за подозрителни само хора, ходили в Китай или общували с такива, при положение, че вече има десетки случаи навсякъде. Шанса някой да внесе в страната вируса и да те зарази без да го познаваш дори е огромен. Обаче никой няма да те тества ако не идваш от "рисков район". Смешка.
Лошото е, че разбираме за случаите когато вече е късно и вируса е плъзнал. Човек ако знае по-рано може да се самоизолира ако има възможност, а така разбираш когато вече има стотици болни.

Във връзка с италианците - родителите ми и тези на ММ са в Разград, бяха на мача снощи. Сега и аз се притесних...Това, че днес откриват толкова много случаи значи, че в последните 5-14 дни там си се разпространява заразата...

# 3 756
Жаки, благодаря ти.

# 3 757
Доста време четях и все се надявах да позаглъхне тази тема (след като позаглъхне и намелее опастността от вируса). За съжаление, става обратното...

Според мен, не е изтърван от лабораторията този вирус. Иначе Китай щеше да вземе сериозни мерки още в самото начало. А изглежда, че дори са неглижирали опастността в началото - знаем за пикника с незнам-колко-си-хиляди участници.

Китайското ръководство стартира драконовски мерки доста по-късно.

Друго - размера на тази реакция е свръх всякаква логика, ако приемем за истински данните, които се показват (брой и групи заболели, % тежко състояние, % смъртност). Китай унищожава икономиката си. И това решение е обмислено и взето съвсем разумно, едва ли някой вярва, че е спонтанно. Това решение е взето на базата на знанието, което имат за вируса. А те имат реалните данни, и вероятно опастността е огромна. Всичко което получаваме ние (статистика, %-ти) са просто измислени данни...

Какви са реалните цифри (заразяемост, смъртност, най-рискови групи), изглежда че предстои да видим.

# 3 758
Пациент, който веднъж е преболедувал е хоспитализиран повторно след като отново е дал положителен тест

https://twitter.com/Reuters/status/1230830771948195841?s=19

Отивам да пия едно кафе да се разтоваря малко, новините днес са смазващи

# 3 759
Скрит текст:

То няма какво да коментираш. Минаха 3-4 седмици  - инкубационният период и още малко време за проявяване на симптоми при новите заразени  и се започва по целия свят. Това се предполагаше, че ще се случи. Канадка, била в Иран, италианец, вечерял с някакви, пристигнали от Китай.... В следващите часове и дни ще има още такива съобщения.  За съжаление.

[
Скрит текст:
quote author=LillyM link=topic=1174414.msg40225583#msg40225583 date=1582291068]
Пациент, който веднъж е преболедувал е хоспитализиран повторно след като отново е дал положителен тест

[/quote]

И това е , каквото коментирахме - че не са доизлекувани.  Явно тестовете дават много фалшиво отрицателни резултати и въобще не може да се разчита на тях.

Много страшно звучат тези информации.

ПС А и от ситуацията със затворите ( а и с кораба) се вижда ясно положението - достатъчно е един да се зарази и се разпространява лавинообразно.

Явно за човешката имунна система този вирус е тотално непознат и ще мине време, докато се пренастроим. Дано жертвите да не са в такива огромни цифри, каквито са прогнозите и да самозатихне по-бързо.

Последна редакция: пт, 21 фев 2020, 15:40 от Diorela

# 3 760

Това е ужасяващо! И отново е нетипично за подобен род вируси. Би трябвало поне няколко месеца имунитет да има човек. Как ще се направи ваксина тогава?

# 3 761

То беше неизбежно да не плъзне като се оставиха границите отворени. И много ми е интересно защо продължават да се смятат за подозрителни само хора, ходили в Китай или общували с такива, при положение, че вече има десетки случаи навсякъде. Шанса някой да внесе в страната вируса и да те зарази без да го познаваш дори е огромен. Обаче никой няма да те тества ако не идваш от "рисков район". Смешка.
Лошото е, че разбираме за случаите когато вече е късно и вируса е плъзнал. Човек ако знае по-рано може да се самоизолира ако има възможност, а така разбираш когато вече има стотици болни.

Във връзка с италианците - родителите ми и тези на ММ са в Разград, бяха на мача снощи. Сега и аз се притесних...Това, че днес откриват толкова много случаи значи, че в последните 5-14 дни там си се разпространява заразата...

Ти хвърли бомбата току-що. Това знаеш ли какво означава? Че вирусът вече може да е в Разград и не само. Никой ли не е чул, че в Милано има малко огнище, за да отмени този мач? Или на Домусусчиев хатъра е по-важен?

# 3 762
Скрит текст:
Доста време четях и все се надявах да позаглъхне тази тема (след като позаглъхне и намелее опастността от вируса). За съжаление, става обратното...

Според мен, не е изтърван от лабораторията този вирус. Иначе Китай щеше да вземе сериозни мерки още в самото начало. А изглежда, че дори са неглижирали опастността в началото - знаем за пикника с незнам-колко-си-хиляди участници.

Китайското ръководство стартира драконовски мерки доста по-късно.

Друго - размера на тази реакция е свръх всякаква логика, ако приемем за истински данните, които се показват (брой и групи заболели, % тежко състояние, % смъртност). Китай унищожава икономиката си. И това решение е обмислено и взето съвсем разумно, едва ли някой вярва, че е спонтанно. Това решение е взето на базата на знанието, което имат за вируса. А те имат реалните данни, и вероятно опастността е огромна. Всичко което получаваме ние (статистика, %-ти) са просто измислени данни...

Какви са реалните цифри (заразяемост, смъртност, най-рискови групи), изглежда че предстои да видим.

Това е посочено от този понеделник като официална информация от китайските здравни власти.
Скрит текст:
Изследването

То бе публикувано в понеделник в китайското списание по епидемиология. Включени са всичкиl 72,314 случаи на Covid-19, диагностицирани в Китай към 11 февруари, вкл. потвърдените, проверяваните заради симптоми и асимптоматичните случаи. Детайлна разбивка е дадена за 44,672 от потвърдените случаи в Китай.
Някои от заключенията са:

- при около 80.9% от заразените заболяването протича леко, при 13.8% - тежко, при 4,7% - критично тежко;

- най-високият процент смъртност е при хора на възраст на и над 80 години, при тях той е 14.8%;

- при децата до 9 г. няма смъртни случаи, а при хората на възраст до 39 г. смъртността е ниска, 0.2%. В следващите възрастови групи тя расте - при 40- до 49-годишните - 0.4%, 50- до 59-годишните - 1.3%, 60- до 69-годишните е 3.6%, 70- до 79-годишните - 8%;

- мъжете са по-уязвими към коронавируса - смъртността при тях е 2.8%, при жените е 1.7%;

- по отношение на съпътстващите заболявания най-висок е рискът при хората със сърдечно-съдови заболявания, следвани от диабет, хронични респираторни заболявания и хипертония;

Проучването установява нулева смъртност при малките деца.

Посочвайки риска за медицинския персонал, документът твърди, че при 1716 души медицински персонал е било потвърдено заразяването с Covid-19, а петима от тях са починали към 11 февруари, когато е приключило събирането на данни за изследването.

Източник: https://offnews.bg/zdrave/mazhete-po-zastrasheni-ot-koronavirusa … neulo-722040.html

Но както знаем информацията от Китай, макар официална, не е задължително да е изчерпателна.
СЗО нищо ли не е казала относно огнището в Иран? Ако някой следи, нека постне линк, инфо.

Последна редакция: пт, 21 фев 2020, 15:39 от HiTree

# 3 763
Работя на ГКПП с Турция. На смяна преминават минимум 15-20 ирански товарни автомобили. Често и повече. Аз и колегите ми имаме контакт с тях и документите им. Много съм притеснена от последните новини. Не знам защо се говори само за мерки по летищата, а за сухопътните граници нищо.

# 3 764
Скрит текст:

Ти хвърли бомбата току-що. Това знаеш ли какво означава? Че вирусът вече може да е в Разград и не само. Никой ли не е чул, че в Милано има малко огнище, за да отмени този мач? Или на Домусусчиев хатъра е по-важен?
[/quote]

Как ще отменят официален мач от турнирите на УЕФА заради двама италианци с коронавирус. То по тази логика да спрем целия свят да се движи.

Общи условия

Активация на акаунт