Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 943 125
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 4 050
Вчера в предаванено на втв сутрешният блок имаше интервю с наш шампион по дьльг скок Тихомир Иванов и той каза, че нямало е да се яви на олимпиадата понеже здравето му е по важно, но и без това в момента олимпиадата е отложена.

Нещо не сте разбрали правилно. Никога не е имало новини за отмяна на олимпиадата, напротив. Организаторите потвърждават, че няма причина за отмяна и ще се проведат по график.

# 4 051
Мисля, че е важно да се извади вече някаква читава статистика за това колко процента го карат тежко и колко реално е процентът смъртност и преживяемост. Според мен е вече неизбежно и ще се заразим всички.
Няма как, тъй като не се знае колко са болните.
И според мен неизбежно, ще се заразим всички, ако не сега, наесен.

Да се надяваме, че дотогава ще измислят лечение.

# 4 052
В Южна Корея почти всички пациенти на психиатричното крило на болница са заразени. Според местна информация, членове на религиозната секта, откъдето тръгна заразата, са били  преди това на погребение в комплекса.

https://twitter.com/business/status/1231186673289039873?s=19

# 4 053
  • София
Мисля, че е важно да се извади вече някаква читава статистика за това колко процента го карат тежко и колко реално е процентът смъртност и преживяемост. Според мен е вече неизбежно и ще се заразим всички.

Ако 80% го карат леко може и да сме го изкарали. Според мен е много малко вреятно да не е в цяла Европа.

# 4 054
Няма как, тъй като не се знае колко са болните.
И според мен неизбежно, ще се заразим всички, ако не сега, наесен.

И аз мисля така, Хексе, но пък ще допълня, че според мен е от изключителна важност дали ще го прекараме масово сега, или през следващата зима с новата грипна вълна. Дотогава ще е намаляла смъртността му силно. Както при свинския грип. Още си мрат хора от него, но най-много бяха когато влезе масово за първи път у нас. Това обаче не беше от същата вълна, когато се появи в Латинска Америка и натръшка много хора. Вече беше далече по-приемливо положението. Имаме само 2-3 месеца...Не много, но пък с това разпространение може да е адски много.

# 4 055
  • Буркина Фасо

Това със съвета да се пътува и, че няма страшно, е страшно ама страшно безотговорно и глупаво. Да идеш някъде, където се знае, че вече има огнище... Майната му, че ще рискувате вашия живот,  ама рискувате живота и на всички останали, живота и на децата си. Това, че е платено не е оправдание, парите ще ги изкарате пак... ако сте живи и здрави.

Може и да съм паника, ама предпочитам така, отколкото безхаберие, защото от безхаберие стават белите.

Чета от началото на темата, не пиша защото по принцип няма какво, ама сега не се сдържах... Извинете.
добре де , ако отново напалатят мигрантите Европа какво да правим? не може да ги спрем. м/у тях може и
заразени да има.  ами ако в София открият 1 заразен кво правим? да блокираме столицата ? никой да не излиза
и влиза ? не ги разбирам тези неща.

пп. ако някой го е страх от пратките от Алиекспрес да ги плати и пренасочи към мен. аз ще ги получа. Smiley

# 4 056
  • Варна
Организаторите потвърждават, че няма причина за отмяна и ще се проведат по график.
И това не е вярно. Засега са отложени обученията на доброволците, които ще участват в организацията.
По-нататък.. кой знае.

# 4 057
Гледах го въпросното интервю сега, че ми стана интересно. Казва, че е отложено някакво световно първенство в Китай. И че се готви усилено за Олимпиадата. Аз съм готов да се хвана на бас с който и да е , че няма да отменят олимпиадата.

# 4 058
Нашата цел в момента е да го забавяме максимално докато създадем лекарства и ваксина. То е ясно, че не можем да го спрем, в момента стратегията е да печелим време.

Свинският грип не е имал различна смъртност в началото и сега. В началото просто се създаде паника, защото още не се знаеше какъв е, освен това е и роднина на испанския грип. Тогава извадихме "късмет", че е като останалите сезонни. Този път обаче май нямаме този късмет, този е с доста по-голяма смъртност.

# 4 059
Критиките срещу пътуващата жена са безсмислени на фона на цялата заразност в момента. Оказва се, че няколко теста те изказват здрав, после един  - болен, после уж излекуван, после здрав... и една камара народ нямат никакви симптоми. Американците прибраха май 40 заразени от кораба, в Туитър пишеше 33 човека, после още 11 човека, навсякъде се подчертава, че е напук на препоръките на тяхната служба за контрол на заразните заболявания.
Все ги хвалите, че САЩ и Русия били спрели полетите, а реално САЩ си вмъкнаха заразените въпреки препоръките на собствените си специалисти. Даже по ТВ даваха някакво интервю с жената на болен, които били скрили, че имат симптоми и двамата, само и само да не ги разделят и изоставят. Аз на нейно място щях да се крия в миша дупка, а тя дава интервюта по ТВ.
Така че да линчувате едни, а други да си разиграват коня, е безсмислено.

# 4 060
]|I{•------» ❼0ʘ❷_𝐎𝓖Ⓝ𝔬в «------•}I|[ ,

разбира се, че не можем да предвидим всичко, ама зорлем да се вкарваме в устата на вълка, защото видиш ли, било платено и риска бил 0, зиро, както се изказа една потребителка, аз това не разбирам. Ей го къде е средата на Март, не вярвам да утихнат нещата до тогава.

Забелязала съм, че имаме една черта "на мен няма да се случи", а като се случи ревем..
Ама те хората са казали, че гъз глава затрива.

# 4 061
  • на пистата
От вчера пък чета статии за накакъв нов очен грип.Тази година направо ни сразиха с тези болести.

# 4 062
Ние днес ходихме до Икеа, като наивно мислехме, че с отварянето на магазина ще е едва ли не пусто. Ами имаше си хора, имаше и кашлящи, че и едни китайци видяхме...Бяхме супер експедитивни, поръчахме каквото имаше да поръчваме и си тръгнахме. Но честно казано, ми е доста напрегнато. Дано не ни излезе през носа. Не толкова заради коронавируса, а като цяло заради всякакви други вируси. С бебе сме, преди това винаги съм била "над нещата", разчитала съм на силен имунитет, но сега взех да параноясвам...

# 4 063
  • София
Тия, които твърдят, че ще се заразим всички не са добре...
Ще се заразим толкова, колкото се заразихме с предишния корона-вирус - сарс.
Да му мислят кучеядците и да вземат мерки, че още много корона-вируси ще плъзнат от тях.

# 4 064
Чукча писател, не читател. Ако беше прочела нещо, вместо да дращиш, щеше да забележиш, че САРС е 10 пъти по-смъртоносен, но слабозаразен.
С този вирус засега изглежда "нискосмъртен", ама се разнесе в половината планета вече, само в Южна Америка не са го открили официално.

Общи условия

Активация на акаунт